Τα κακώς κείμενα της τηλεόρασης που βλέπω θα τα λέω, αλλιώς θα σκάσω … Ξέρω, για άλλη μια φορά, πάλι εγώ θα βγω η στρίγγλα και η εμμονική, ευτυχώς όμως που εδώ στην παρέα με τον δίαυλο επικοινωνίας που έχουμε ανοίξει στο youweekly.gr, έχω και ορισμένους πιο ειλικρινείς που τουλάχιστον παραδέχονται τα πράγματα όπως είναι και δεν τα “στρογγυλεύουν”. Μπαίνω λοιπόν κατευθείαν στο ψητό για να μην σας κουράζω. Ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος σε εμένα Δημήτρης Μακαλιάς, που θαυμάζω σαν ηθοποιό πρωτίστως, βρέθηκε καλεσμένος στην νέα εκπομπή “One on one” της Δώρας Παντέλη στο κανάλι της Novibet, στο Youtube. Τον άκουσα λοιπόν στην συνέντευξη που έδωσε στην δημοσιογράφο να λέει μεταξύ άλλων:

Τηλεόραση δεν βλέπω όπως έβλεπα πριν. Προσπάθησα στην αρχή της χρονιάς να δω λίγο παραπάνω για να έχω άποψη για το τι γίνεται, δυστυχώς με διώχνει. Δεν μου αρέσει η τηλεόραση έτσι όπως έχει εξελιχθεί και δεν βλέπω και προσπάθειες να αλλάξει δραστικά, κάτι διαφορετικό. Και εμένα μου λείπει η Μπέττυ και όχι μόνο η Μπέττυ και πολλοί άλλοι και ο Γρηγόρης μου λείπει από το “Πρωινό” και ο Φώτης Σεργουλόπουλος μου λείπει, με την μορφή που το είχε στο παρελθόν, πολλοί μου λείπουν από το παρελθόν γιατί μου λείπει το διαφορετικό. Τώρα όλες οι εκπομπές είναι ίδιες, λες και είναι όλοι στο ίδιο πλατό”.

Και αναρωτιέμαι… “Ακούν καλά τα αυτιά μου;” Να το πιάσω από τις δηλώσεις του Δημήτρη Μακαλιά, ότι όλες οι εκπομπές είναι ίδιες, να το συνεχίσω με τους ύμνους για την παλιά καλή τηλεόραση, το θάψιμο της τηλεόρασης σήμερα και “το διαφορετικό”… Τι σημαίνει παλιά καλή τηλεόραση; Δεν έχω καταλάβει, πετάμε στο τραπέζι μια αόριστη θεωρία, και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Ο περισσότερος κόσμος ακούγοντας αυτή την αοριστολογία, σου λέει “για να το λέει αυτός κάτι ξέρει περισσότερο”…

Υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσα στην παλιά και στη νέα τηλεόραση; Εγώ πιστεύω ότι είναι σχεδόν ίδιες, με ελάχιστες διορθωτικές αλλαγές που έγιναν μέσα στα χρόνια που πέρασαν. Κατά τα άλλα συνεχίζουμε να έχουμε επικούς καβγάδες, παρουσιαστές με beef αναμεταξύ τους, καλεσμένους που πάνε και έρχονται από πλατό σε πλατό.

Ο καθένας από εμάς, φυσικά και έχει την προσωπική του άποψη και το δικαίωμα να την εκφράζει, και εδώ κολλάει “όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει”, τι γίνεται όμως με όποιον είναι μέσα στην τηλεόραση και χορεύει στους ρυθμούς της; …

Δημήτρης Μακαλιάς: Από πότε δίνει μαθήματα καλής τηλεόρασης;

Η γιαγιά μου έλεγε μια παροιμία “μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες” και είχε δίκιο. Θα έπρεπε να σκεφτεί λίγο παραπάνω ο συμπαθής πρωταγωνιστής όταν μιλούσε για έναν χώρο που μέχρι πρότινος και εκείνος έτρωγε ψωμί από αυτόν. Γιατί ο Δημήτρης Μακαλιάς, αν δεν κάνω λάθος, ήταν μέσα, πολύ βαθιά μέσα στο χώρο της τηλεόρασης και μάλιστα μέχρι πολύ πρόσφατα, (δεν έχει κλείσει χρόνος), και εάν δεν εξωστρακιζόταν αδίκως η Μπέττυ Μαγγίρα από την τηλεόραση, (όπως έχω ξαναπεί), πάλι ο Μακαλιάς θα ήταν μέσα και θα συμμετείχε σε καβγά ανοιχτά με κάποιον που θα τον ενοχλούσε, όπως με την περίπτωση Παπανώτα, που του την είχε πει γιατί ο δημοσιογράφος του “Happy Day” μιλούσε προκλητικά για την Μπέττυ Μαγγίρα…

Το μέλος ενός πάνελ, όπως ήταν ο Δημήτρης Μακαλιάς, που βγαίνει στον φακό, γνωρίζει πολύ καλά τους όρους και τους κανόνες μιας εκπομπής και ότι η θεματολογία της στηρίζεται στην επικαιρότητα και μοιραία συμπίπτει και πέφτει στην παγίδα του “μια από τα ίδια θέματα με τους απέναντι” – τα σκηνικά λίγο αλλάζουν και τίποτε άλλο. Ο Δημήτρης Μακαλιάς λοιπόν που είπε ότι “όλες οι εκπομπές είναι ίδιες λες και είναι στο ίδιο πλατό”, και στην συνέχεια ακύρωσε όλους τους παρουσιαστές και τις παρουσιάστριες των καναλιών, εκτός τριών εξαιρέσεων, είναι (φαντάζομαι) ο ίδιος Δημήτρης Μακαλιάς που καθόταν στο πάνελ της Μπέττυς Μαγγίρα και σχολίαζε τα ίδια ακριβώς θέματα και βίντεο από διάφορες δηλώσεις, χωρίς να κάνει τίποτα το διαφορετικό από τις εκπομπές που έπαιζαν απέναντί τους.

Γιατί δυστυχώς φίλε Δημήτρη, δεν υπάρχει καμία μυστική συνταγή επιτυχίας, παρά μόνον δεμένες ομάδες που κάνουν την επιτυχία, ούτε υπάρχει παρθενογένεση. Και εδώ που τα λέμε ποιος στραβός δεν θέλει το φως του; Εάν ο Δημήτρης Μακαλιάς είχε κάποιο κρυφό άσο στο μανίκι του δεν θα μας το έλεγε, ή τουλάχιστον δεν θα τον έβγαζε στην εκπομπή του; Με την δήλωση αυτή του Δημήτρη Μακαλιά, όπως ήταν φυσικό επόμενο αντέδρασαν και οι πρωινές εκπομπές, με το δίκιο τους. Άκουσα μάλιστα την Κατερίνα Καινούργιου να παίρνει θέση μάχης σαν παρουσιάστρια και να τους εκπροσωπεί όλους: «Πολλοί λένε ότι τους λείπουν τα παλιά πρόσωπα η καλή τηλεόραση. Οι εποχές αλλάζουν. Τα πρόσωπα αυτά δεν είναι εκτός τηλεόρασης, απλά και οι ίδιοι έχουν επιλέξει να κάνουν κάτι άλλο. Τα κανάλια δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, είναι επιχειρήσεις τα οποία χρειάζονται λεφτά», είπε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου.

«Του λείπει ο Γρηγόρης και ο Σεργουλόπουλος από το πρωινό. Οπότε, εμείς που κάνουμε αυτή τη στιγμή πρωινό, εγώ, ο Λιάγκας, η Σκορδά και όποιοι άλλοι είναι, να φύγουμε, να έρθουν οι παλιοί, να δούμε πώς θα πάει κι αυτό», επισήμανε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

«Στο ότι βλέποντας τις πρωινές εκπομπές παρακολουθείς την ίδια θεματολογία πάνω-κάτω δεν έχει άδικο. Εμείς που δουλεύουμε όμως στην τηλεόραση και ζούμε από αυτή πρέπει να τη στηρίξουμε. Καλό είναι να μην το μειώνουμε το Μέσο. Το «διαφορετικό» τι είναι;», τόνισε στη συνέχεια της τοποθέτησή της η Κατερίνα Καινούργιου.

Και πάμε στην άλλη… καραμέλα που ακούμε τελευταία να πιπιλάνε πολλοί επώνυμοι για την παλιά, τη νέα τηλεόραση και το “διαφορετικό”, την παγκόσμια πρωτοτυπία, που δεν υπάρχει γιατί όλοι στην πεπατημένη βαδίζουν για σιγουριά αλλά έτσι να είχαμε να λέγαμε… Φυσικά αγαπητέ Δημήτρη, άκυρο να ακυρώνεις εσύ που έχεις μπει πλέον στο μυαλό μας σαν άνθρωπος της τηλεόρασης, τους ανθρώπους στην τηλεόραση. Φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν καλοί παρουσιαστές και παρουσιάστριες. Θα σου άρεσε εσένα να σε ακυρώσουν; Ή επειδή τώρα που είσαι εκτός έγινες τόσο αφοριστικός; Scripta manent, το ξέρεις;

Και επειδή μιλώντας για παλιά καλή τηλεόραση ονομάτισες – εκτός της Μπέττυς Μαγγίρα – προσωπικά τον Γρηγόρη και τον Φώτη, που ναι είναι καλοί παρουσιαστές, αλλά και εκείνοι είχαν τις κακές στιγμές τους, να σου θυμίσω ότι το σύστημα δεν τους πέταξε έξω γιατί μέτρησε τις καλές στιγμές τους. Εσύ πως πετάς έτσι όλους τους άλλους; Πες μια καλή κουβέντα και ας πέσει χάμω…

Θυμήθηκα τώρα που είπες για καλή παλιά τηλεόραση εκείνη την πανέμορφη τρυφερή στιγμή που η Μαριέττα Χρουσαλά έφαγε την τούρτα στο πρόσωπο από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και διαλύθηκε η συνεργασία τους στο “Ποτέ την Κυριακή” – εκείνος παραδέχτηκε αργότερα το λάθος του…

Θυμήθηκα τις χονδροειδέστατες φάρσες του Φώτη και της Μαρίας που επίσης είπαν ότι ήταν λάθος τους. Όλα ξεχνιούνται τελικά με το πέρασμα του χρόνου. Θυμήθηκα πόσο αμήχανα ένιωθαν κάποιοι στην εκπομπή του Star “ΦΜ LIVE”, και μετά απειλούσαν τους παρουσιαστές με μηνύσεις. Μια από αυτές ήταν η Μιμή Ντενίση το 2010, όταν οι παρουσιαστές είχαν προβάλλει ένα απόσπασμα της ταινίας “Μικαέλα ο Γλυκός Πειρασμός” με πρωταγωνίστρια εκείνη. Αυτό την είχε εξοργίσει τότε και κινήθηκε νομικά εναντίον του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Μαρίας Μπακοδήμου καταθέτοντας μήνυση κατά του τηλεοπτικού διδύμου.

Θα συμπληρώσω για την ιστορία ότι η ηθοποιός επειδή είχε αγοράσει τα δικαιώματα κάποιων ταινιών στις οποίες εκείνη είχε πρωταγωνιστήσει σε πολύ τολμηρές σκηνές και απαγόρευε κατηγορηματικά την αναμετάδοση και αναπαραγωγή τους. Θυμήθηκα τους παρουσιαστές που προφανώς και δεν το γνώριζαν όταν πρόβαλλαν ένα μικρό απόσπασμα της ταινίας, να κινδυνεύουν με σύλληψη, αλλά τέλος πάντων όλα έληξαν καλά και τα βρήκαν… Θυμήθηκα επίσης τη χοντράδα της Μαρίας Μπακοδήμου που είχε γράψει στο twitter μετά το τέλος της εκπομπής «ΦΜ Live»:

«Τελικά η Έλλη Κοκκίνου είναι μεγάλο ψώνιο» προκαλώντας όχι μόνο την αντίδραση της τραγουδίστριας αλλά και πολλών κοντινών της ανθρώπων! Ο κουμπάρος της Έλλης, Παύλος Σταματόπουλος μόλις είδε τι έγραψε η Μαρία αμέσως το σχολίασε και στη συνέχεια η Σίσσυ Χρηστίδου πήρε το μέρος της τραγουδίστριας. Όμως, η ίδια η Έλλη δεν απάντησε! Τι ακριβώς έγινε τότε; Η Μαρία λοιπόν επειδή έχασε ένα παιχνίδι στην εκπομπή της έπρεπε να εκτεθεί στα social media! Και για να τελειώνουμε, επειδή έχω καλή μνήμη, θα κρατήσω αυτό που είπες: “Τηλεόραση δεν βλέπω όπως έβλεπα πριν. Προσπάθησα στην αρχή της χρονιάς να δω λίγο παραπάνω για να έχω άποψη για το τι γίνεται, δυστυχώς με διώχνει” και “αυτό το με διώχνει” πολύ με ιντριγκάρει…