Θα λυπηθούν όλοι οι τηλεθεατές του Σασμού αυτήν την εβδομάδα - Στα χωρίσματα αγαπημένο ζευγάρι

Οι εβδομαδιαίες 19-22/12 εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θα λυπηθούν όλοι οι τηλεθεατές του Σασμού αυτήν την εβδομάδα - Στα χωρίσματα αγαπημένο ζευγάρι

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει εδώ και μέρες, σήμερα Κυριακή 18/12 θα προβληθεί στον ALPHA ένα έκτακτο επεισόδιο της αγαπημένης σειράς, Σασμός, στο οποίο θα σημειωθούν καταιγιστικές εξελίξεις (διαβάστε τες εδώ).

Καταιγιστικές όμως είναι και οι εξελίξεις που θα σημειωθούν και στα επόμενα επεισόδια, δηλαδή από την Δευτέρα 19/12 μέχρι και την Πέμπτη 22/12.

Οι εβδομαδιαίες 19-22/12 εξελίξεις του Σασμού

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/12

Η Αργυρώ βλέπει τον Σταύρο να παίρνει το παιδί της μακριά της και ο Αστέρης που έχει καταλάβει τι συμβαίνει, θέλει να τη βοηθήσει. «Αργυρώ, θα είμαι εδώ. Βλέπω πως ο Σταύρος έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνος. Τι θέλεις να κάνουμε; Μήπως πρέπει να μιλήσεις στην αστυνομία;», τη ρωτάει, αλλά και εκείνη τα έχει χαμένα με τη συμπεριφορά που ανθρώπου που εμπιστεύτηκε και παντρεύτηκε. Ακόμα και η Μαρίνα όμως έχει αρχίσει να νιώθει ανήμπορη να βοηθήσει την Αργυρώ. Βλέπει το εγγόνι της να απομακρύνεται μέρα με τη μέρα από την αγκαλιά της και δεν ξέρει τι να κάνει για να βοηθήσει εκείνο και το παιδί της που μαραζώνει από τον πόνο. «Θα σε βοηθήσει η Στέλλα, Αργυρούλα μου. Δεν θέλω να χάνεις τις ελπίδες σου.

Απλά είναι πικραμένος ο Σταύρος και φέρεται σπασμωδικά αυτή τη στιγμή. Σύντομα θα καταλάβει το λάθος και θα επανορθώσει», καταφέρνει μόνο να της πει , αλλά ακόμα και αυτές οι κουβέντες δεν μπορούν να την κάνουν να νιώσει καλύτερα. Η Τζένη υποψιάζεται πως κάτι τρέχει ανάμεσα στον Νικηφόρο και τη Νάντια και ρωτά με ψυχραιμία τον Μανόλη.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται αναταραχές στον Σασμό: «Η Άσπα είναι...» - Αποκλειστική αποκάλυψη!

«Αυτή είναι ο λόγος που δεν ήθελε ο κολλητός σου να δώσει συνέχεια σε αυτό που είχαμε; Και να φανταστείς, εκείνος είχε επιμείνει να μη φύγω στην Αυστραλία», του λέει πικραμένη και ο Μανόλης τη διαβεβαιώνει πως ο Νικηφόρος δεν θα έκανε ποτέ κάτι που θα έβαζε τη φιλία τους σε κίνδυνο. «Ξέρει πόσο μου αρέσει η Νάντια. Φίλοι είναι. Είμαι σίγουρος πως δεν θα έκανε ποτέ κάτι μαζί της, ακόμα και αν είχε συναισθήματα», υποστηρίζει. Ο Μαθιός συνεχίζει να είναι ταραγμένος και ετοιμάζεται να συναντήσει τον μυστηριώδη αποστολέα των μηνυμάτων. Αναρωτιέται ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω, ενώ έχει και φόβο μην ανακαλύψει κάτι η Βασιλική και μπουν ερωτηματικά στη σχέση τους. Ο Παύλος βρίσκει τον Σταύρο για να ξεκαθαρίσουν το θέμα του παιδιού. «Κοπέλι μου, ακόμα και δίκιο να έχεις, με τη συμπεριφορά σου διαλύεις κάθε διάθεση της γυναίκας σου να τα βρείτε ξανά. Μαζί της έχεις τα προβλήματα, το παιδί τι το μπλέκεις. Το παιδί πρέπει να είναι με τη μητέρα του, το ξέρεις καλά αυτό, έτσι δεν είναι;», τον ρωτάει αλλά ο Σταύρος είναι έτοιμος να φτάσει την κατάσταση στα άκρα. Ο Ευθύμης δέχεται επίθεση, ενώ ο Λευτέρης κινδυνεύει εξαιτίας του.

ΤΡΙΤΗ 20/12

Η Νάντια αποκαλύπτει τις υποψίες για τον πατέρα της στο πλέον ακατάλληλο πρόσωπο, γεγονός που θα την οδηγήσει σε νέες περιπέτειες. Ο Παντελής εξομολογείται το οικονομικό του αδιέξοδο στον Μανόλη. «Δεν καταλαβαίνω πώς έμπλεξες, πατέρα, εσύ σε αυτό. Νόμιζα πως το καφενείο έβγαζε τα έξοδά του και πως δεν είχες χρωστούμενα από τους προμηθευτές σου. Μη στενοχωριέσαι όμως, θα βρω τρόπο για να πληρώσεις όσα χρωστάς αλλά και ν’ αρχίσεις να αποταμιεύεις από την αρχή. Απλά δώσε μου λίγο χρόνο ακόμη». Ο ίδιος θα προβεί σε μια παράτολμη κίνηση για να βοηθήσει την οικογένειά του.

Η ένταση μεταξύ της Αργυρώς και του Σταύρου κλιμακώνεται. Ο Παύλος επισκέπτεται την Αιμιλία και ζητά να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους. «Κάναμε λάθη και οι δυο μας, αλλά ποτέ δεν σταματήσαμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Οσο καιρό έλειπα η σκέψη μου ήταν σε σένα. Οταν ήρθα και σε βρήκα στην αγκαλιά του Δημήτρη τρελάθηκα αλλά δεν σκοπεύω να σε αφήσω σε εκείνον. Θέλω να κάνουμε μια νέα προσπάθεια. Ξέρεις κι εσύ ότι υπάρχει ακόμα αγάπη μεταξύ μας», της ομολογεί. Η Καλλιόπη αποφασίζει να κάνει μια νέα αρχή, την ώρα που ένα πρόσωπο που γνωρίζει όλη την αλήθεια για τον φόνο του Στεφανή, εμφανίζεται στο προσκήνιο. Ο Τόλης μετά από καιρό κάνει βόλτες στο νησί και δεν διστάζει να πάει να βρει τον Αστέρη, το μόνο πρόσωπο που είχε κοντά του κατά την παραμονή του στη φυλακή. Το γράμμα του Κώστα που μαρτυρεί τον φόνο που έκανε ο αδελφός του παραμένει στην τσέπη του, αλλά δεν ξέρει ακόμα αν είναι η κατάλληλη στιγμή για να του το δείξει.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/12

Η γιαγιά Ειρήνη με τον παπά αποφασίζουν να βάλουν το χέρι τους για να βοηθήσουν την κατάσταση με την Αργυρώ και τον Αστέρη, ενώ η Νάντια συνεχίζει το ριψοκίνδυνο παιχνίδι με τον Μαθιό. Την ίδια στιγμή ο Μανόλης διαλέγει έναν επικίνδυνο δρόμο για να εξασφαλίσει χρήματα και να βοηθήσει την οικογένειά του. Παράλληλα, η Καλλιόπη προσπαθεί να προσαρμοστεί στον καινούριο της χώρο. Λίγο αργότερα, ο Σταύρος μαθαίνει με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις της Αργυρώς. Η Ασπα πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα γιατί ξέρει πως οφείλει μια μεγάλη συγγνώμη στον Μύρωνα. «Είπα λόγια που δεν έπρεπε. Λόγια που μετανιώνω κάθε στιγμή που περνάει. Δεν ξέρω τι με έπιασε. Ειδικά εσύ δεν αξίζεις αυτή τη συμπεριφορά και σου ζητώ χίλιες φορές συγγνώμη. Με έχεις στηρίξει όσο λίγοι και θέλω να ξέρεις ότι θέλω να παραμείνεις στη ζωή μου με κάθε τρόπο», του εκμυστηρεύεται και αυτός δεν μπορεί παρά να τη συγχωρέσει. Αλλωστε είναι γνωστό πως της έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Ο Παντελής, την ίδια ώρα, δεν ξέρει τι να κάνει για να σώσει το σπίτι του. Η Αννα, που είναι βέβαιη πως όλα κυλούν ομαλά, δεν ξέρει τι να υποθέσει βλέποντάς τον ανήσυχο.

Διαβάστε επίσης: Διακόπτεται ο Σασμός - Συναγερμός στον ALPHA

ΠΕΜΠΤΗ 22/12

Η Μαρίνα προσπαθεί μάταια να μιλήσει στην Αργυρώ για το νεφρό καθώς η κόρη της δεν καταλαβαίνει. «Ισως ο Αστέρης με τον τρόπο του να σε έχει βοηθήσει. Ισως δεν πρέπει να είσαι τόσο αυστηρή μαζί του, Αργυρούλα μου», της εξηγεί αλλά εκείνη αρνείται να κατανοήσει το βαθύτερο νόημα των όσων της λέει. «Κι εσύ αλλά και ο Μαθιός μού λέτε πως ο Αστέρης έχει κάνει κάτι για μένα, όμως συνέχεια υπεκφεύγετε. Δεν μου λέτε τι πραγματικά έχει συμβεί. Εγώ πάντως βλέπω μόνο καταστροφές να αφήνει πίσω του», της απαντά. Ο Αντώνης αντιλαμβάνεται πως βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο αλλά δεν το εξομολογείται ούτε στη Μαρίνα. Παρόλο που οι κινήσεις του είναι προσεκτικές, δεν παύει ούτε λεπτό να νιώθει την παρουσία του Ευθύμη Φαρμάκη δίπλα του.

Ωστόσο, η πρόσκληση του τελευταίου στο οινοποιείο αποτελεί πρόκληση για τον Μαθιό που βλέπει τη Βασιλική να απομακρύνεται από αυτόν εξαιτίας των μηνυμάτων. «Ξέρω ότι ανταλλάσσεις κάποια μηνύματα από άγνωστο αποστολέα και περιμένω εδώ και μέρες να μου πεις τι συμβαίνει. Πολύ περίεργα μου φαίνονται όλα αυτά. Αντί λοιπόν να σκέφτεσαι τι ζητά ο Ευθύμης από εμένα κάθε φορά που με συναντά, καλό θα ήταν να μου αποκαλύψεις εσύ με ποιον μιλάς τόσο καιρό. Ή μήπως πρέπει να ρωτήσω με ποια;», τον ρωτά. Καθώς νέες συγκρούσεις με τον Σταύρο κλονίζουν την Αργυρώ, την τύχη του παιδιού της παίρνει στα χέρια της η Βασιλική, με μια αποκάλυψη που θα τα αλλάξει όλα.

Το όνειρο που βιάζονταν να υλοποιήσουν από μικρά παιδιά, η ιδέα τους να φτιάξουν θερμοκήπιο, έχει πάρει σάρκα και οστά. Ο Νικηφόρος με τον Μανόλη μίλησαν γι’ αυτό στον Ευθύμη και εκείνος διακρίνοντας τον ενθουσιασμό τους και την ανάγκη τους να δουλέψουν, χρηματοδότησε την ιδέα τους. Τώρα λοιπόν δεν μπορούν παρά να είναι ενθουσιασμένοι που βλέπουν τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται. Η συνεργασία με τον Ευθύμη Φαρμάκη είναι βέβαιο πως θα συνεχιστεί αλλά μπορεί και να μπει σε κίνδυνο όταν ο Μανόλης αρχίσει να συμμετέχει και σε άλλες δουλειές του προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα για τους γονείς του.