Σασμός: Βαρύς θρήνος για την Αργυρώ - Μαθαίνει ότι ο γιος της...

Οι εξελίξεις της εβδομάδας 6/2 έως 10/2 στον ALPHA

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σασμός: Βαρύς θρήνος για την Αργυρώ - Μαθαίνει ότι ο γιος της...

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις στην σειρά Σασμός, στον ALPHA, είναι καταιγιστικές. Ο Παύλος για να απομακρύνει τον Αστέρη από την Αργυρώ, τον κρύβει σε μια αποθήκη, ενώ λίγο αργότερα ο Σταύρος παίρνει το παιδί τής πρώην γυναίκας του και εξαφανίζεται (γεγονός που έχει εξοργίσει τους τηλεθεατές).

Η αγωνία όλων φτάνει στο ζενίθ, ενώ η Καλλιόπη αντιλαμβάνεται πλέον πως η αγάπη του γιου της για την Αργυρώ δεν θα τελειώσει ποτέ.

Οι 6/2 έως 10/2 εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Δευτέρα 6/2

Και ενώ όλα δείχνουν να κυλούν ομαλά στην Ανω Ποριά, η εξαφάνιση του Αστέρη διαδίδεται στο χωριό και όλοι φοβούνται για τα χειρότερα. Η Καλλιόπη έχει αρχίσει να απειλεί θεούς και δαίμονες και ο Μαθιός έχει τύψεις που άφησε μόνο του τον αδελφό του. «Πού είναι το κοπέλι μου; Πού είναι ο αδελφός σου, Μαθιό μου;» αναρωτιέται αλλά δεν περιμένει απάντηση. «Αν υποψιαστώ πως αυτός ο καταραμένος ο Βρουλάκης έχει βάλει τη χέρα του, θα το μετανιώσει πικρά. Εφυγε ο Βασίλης μου και νομίζει πως εκείνος τώρα θα κάνει κουμάντο στο χωριό. Ομως δεν του τα είπανε καλά. Βγες και ψάξε τον αδελφό σου. Με ακούς; Ψάξε και στης Βρουλάκαινας το σπίτι, ψάξε παντού. Μόνο φέρτον μου πίσω», του παραγγέλνει και ο Μαθιός δεν έχει άλλη επιλογή.

Παράλληλα η Αργυρώ αποφασίζει να μείνει κοντά στον Πετράκη και να μην πανικοβληθεί από την εξαφάνιση του αγαπημένου της, για την οποία μιλά κάθε ζωντανός οργανισμός. Λίγο αργότερα, η Αιμιλία ανακοινώνει στον Δημήτρη τις αποφάσεις της. «Μάλλον ήταν ως εδώ για εμάς. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε παρακάτω. Δεν έπρεπε να σε αφήσω εξ αρχής να μπεις στη ζωή μου, Δημήτρη. Αρκετά μπερδεμένα ήταν όλα μέχρι τότε. Ησουν φίλος του άντρα μου κι εγώ είχα ανάγκη από κάπου για να πιαστώ. Λυπάμαι που το λέω, αλλά ίσως τελικά ποτέ να μην τον ξεπέρασα. Η ζωή μάς δίνει μια δεύτερη ευκαιρία και θα την εκμεταλλευτούμε», του ανακοινώνει. Ο Δημήτρης παραμένει σκεφτικός και της λέει να πάρει τον χρόνο της να σκεφτεί.

Να σημειώσουμε πως ο Ορφέας Αυγουστίδης αποκάλυψε το τέλος του Σασμού σε μια πρόταση 7 λέξεων.

«Είμαστε αρκετά χρόνια μαζί. Ισως κουραστήκαμε και οι δύο από τα προβλήματα, τις δουλειές μας, όλα. Ας σκεφτούμε και οι δύο τι θέλουμε και το μέλλον είναι μπροστά για να μας υποδείξει αν πρέπει ή όχι να είμαστε μαζί», της λέει. Η πόρτα πίσω της κλείνει και τηλεφωνεί στην πιστή της φίλη Σοφία για να μιλήσουν για την εξέλιξη της συζήτησης που είχε με τον Δημήτρη. Ομως η Αιμιλία δεν προλαβαίνει να της πει και πολλά καθώς η φίλη της τής μεταφέρει τα νέα του χωριού που τη συγκλονίζουν. Ολοι είναι αναστατωμένοι.

Διαβάστε επίσης: Η καρδιά της Αργυρώς γίνεται συντρίμμια - Σκοτώνεται και ο...

Ο Μύρος κάνει μια αποφασιστική κίνηση προς την Ασπα που ξαφνιάζεται. Δεν είναι η πρώτη φορά που της δείχνει την αδυναμία που της έχει, αλλά η Ασπα έχει ήδη αρχίσει να νιώθει διαφορετικά γι’ αυτόν τον άντρα που κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει την ηρεμία και την ασφάλειά της. Φαίνεται πως η δική τους ιστορία τώρα έχει αρχίσει να γράφεται και μάλιστα με χαρούμενα γράμματα.

Στο μεταξύ η οικογένεια του Παντελή Αγγελάκη ενώνεται και πάλι. Η Αννα επιστρέφει στο σπίτι της που τόσο της έλειψε και ο Παντελής υπόσχεται στο εξής να μην της κρατάει τίποτα μυστικό. Εξίσου χαρούμενη και έτοιμοι για μια νέα αρχή είναι η Θοδώρα και ο Μανόλης. Μοιράζονται τα νέα τους, ο τελευταίος εξηγεί σε όλους πως το όνειρό του για τα θερμοκήπια έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα και η Θοδώρα δείχνει πιο καλά από κάθε άλλη φορά.

Τρίτη 7/2

Στο σπίτι της Αργυρώς όμως τα πράγματα δεν είναι εξίσου χαρούμενα αφού εκείνη δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Παύλο, ο οποίος την ενημερώνει πως εκείνος κρατά τον Αστέρη παρά τη θέλησή του. Η Αργυρώ τρομάζει, του λέει πως δεν τον αναγνωρίζει και τον βάζει να της υποσχεθεί πως δεν θα πειράξει ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά του αγαπημένου της. «Το τι θα κάνω μαζί του είναι δικός μου λογαριασμός, μην ξεχνάς πως έχω προηγούμενα με τσι μάνα του. Ασε εμένα να κανονίσω τι πρέπει να γίνει», της λέει και της κλείνει με θράσος το τηλέφωνο.

Η Μαρίνα μαθαίνει τα νέα από την κόρη της και απελπίζεται. Ξέρει πως δεν θα καταφέρουν ποτέ να πετύχουν σασμό μεταξύ των δύο οικογενειών. Παρ’ όλα αυτά, μιλάει και η ίδια στον Παύλο. Εκείνος όμως δεν ακούει τίποτα και κανέναν. Είναι αποφασισμένος να ξεπλύνει την τιμή της οικογένειαας του και κυρίως του αδικοχαμένου Πέτρου. Η Μαρίνα όμως κάνει την κίνηση ματ και τηλεφωνεί έντρομη στον Αντώνη. «Ο Παύλος κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του Αστέρη και αν δεν τον βρούμε σύντομα, δεν ξέρω ούτε καν μπορώ να φανταστώ τι είναι ικανός να κάνει», του λέει και ο Αντώνης δεν το σκέφτεται παραπάνω.

Βρίσκει τα ίχνη του και μαζί με την Αργυρώ μπαίνουν στην αποθήκη όπου και κρατάει μαζί με τα ανίψια του τον μικρό γιο της Καλλιόπης. «Θείε, άφησέ τον ήσυχο. Και στην τελική αν πρέπει να τον τιμωρήσεις, τότε θα πρέπει να το κάνεις και σε εμένα. Δεν μπλέχτηκε μόνος του σε όλο αυτό. Εχω την ίδια ευθύνη», του υπενθυμίζει.

Την ίδια στιγμή ο Λευτέρης κάνει μια αποφασιστική κίνηση, που φέρνει τον Ευθύμη αντιμέτωπο με τον Πάνο. Κι ενώ ο Αντώνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον Παύλο, ο Μαθιός έρχεται να τον αντιμετωπίσει. Τελικά αποφασίζει να αφήσει ελεύθερο τον Αστέρη, ο οποίος πηγαίνει αμέσως στο σπίτι της μάνας του αφού είναι σίγουρος πως θα έχει ανησυχήσει πολύ.

Διαβάστε επίσης: «Μείνει μακριά από την γυναίκα μου» - Το μυστικό που ενώνει Δημήτρη και Παύλο

Τετάρτη 8/2

Λίγο αργότερα, η Αργυρώ διαισθάνεται πως ο γιος της είναι σε κίνδυνο και όταν διαπιστώνει ότι ο Σταύρος δεν έχει επιστρέψει τον γιο της την προβλεπόμενη ώρα, μετά την προγραμματισμένη τους βόλτα, τη ζώνουν τα φίδια. Ακόμα μια βόμβα πέφτει στο χωριό και αυτή τη φορά αφορά στην εξαφάνιση του Σταύρου με τον μικρό Πετράκη.

Ο φόβος ότι πίσω από αυτή κρύβονται οι Σταματάκηδες, ως αντίποινα για την απαγωγή του Αστέρη από τον Παύλο, φορτίζει το κλίμα. Τα νέα μαθαίνει φυσικά και ο Αστέρης, που δεν χάνει καιρό και πηγαίνει να βρει την Αργυρώ παρά τις αντιδράσεις της μητέρας του. Η Στέλλα αποφασίζει να παραιτηθεί από δικηγόρος του Φαρμάκη αλλά την περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο Αστέρης τρέχει να βοηθήσει την Αργυρώ, ενώ η Αιμιλία ανακαλύπτει πως ο Παύλος κρατά ζωντανό μέσα του το μίσος για τους Σταματάκηδες.

Η Βασιλική στριμώχνει τον Νικηφόρο για να μάθει την αλήθεια για την Τζένη, ενώ ο Μανόλης φανερώνει στη Νάντια τα αισθήματά του. «Λογικά θα πρέπει να έχεις καταλάβει πώς αισθάνομαι για εσένα. Μου αρέσεις, το παραδέχομαι και άσχετα από την εξέλιξη που θα έχει η σχέση μας, ήθελα να το ξέρεις. Δεν ξέρω αν παίζει κάτι με τον Νικ και προφανώς δεν με αφορά, παρόλο που είναι κολλητός μου, όμως αυτή η είναι αλήθεια και δεν φοβάμαι να σου την πω», της ομολογεί και εκείνη συγκινείται από την αφοπλιστική του ειλικρίνεια.

Πέμπτη 9/2

Η Θοδώρα προσεγγίζει τον Ευθύμη, ενώ την ίδια στιγμή η Νάντια την προειδοποιεί. Ο Λευτέρης το μαθαίνει και εκνευρίζεται για άλλη μια φορά. Ο Μαθιός με τη Βασιλική μαθαίνουν για την εγκυμοσύνη και προσπαθούν να συμβουλέψουν την Τζένη και τον Νικηφόρο που έχει μια απρόσμενη στιγμή με τη Νάντια. «Σου το είχα πει και την άλλη φορά πως δεν έχεις καμία θέση στο πλευρό της Νάντιας. Η εγκυμοσύνη της Τζένης στο αποδεικνύει περίτρανα. Μάλλον ήρθε η ώρα να σκεφτείς και να πάρεις τις αποφάσεις σου», του μηνύει ο Μαθιός.

Η Αργυρώ παραμένει σε αδιέξοδο καθώς δεν υπάρχει ίχνος του παιδιού και του Σταύρου. Η Καλλιόπη αισθάνεται πληγωμένη από τους γιους της και την αγάπη του Αστέρη για την Αργυρώ. Ο Τόλης επιστρέφει στο σπίτι των Σταματάκηδων, ενώ ο Μαθιός έχει μια απρόσμενη συνάντηση στο καφενείο.

Διαβάστε επίσης: Spoiler "φωτιά" από τον Ορφέα Αυγουστίδη για τον Σασμό

Παρασκευή 10/2

Η αστυνομία ψάχνει τον Σταύρο και τον Πετράκη, ενώ η Αργυρώ είναι σε πανικό με την εξαφάνιση του γιου της. Ο Αστέρης προσπαθεί με κάθε τρόπο να της συμπαρασταθεί, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να σταθεί και στο πλάι του Μαθιού, που αντιμετωπίζει την απειλή του Ευθύμη

Στην αρχή πίστευε ότι θα την ξεχάσει, ενώ αργότερα πως αισθάνεται τύψεις για τον θάνατο του Πετρή, γι’ αυτό δεν την αφήνει από την προσοχή του. Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική. Ο Αστέρης ποτέ δεν την ξέχασε, ούτε θέλησε να συνεχίσει τη ζωή του όταν του δόθηκε η ευκαιρία. Είναι πάντα και απόλυτα ερωτευμένος με την Αργυρώ και δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει να ελπίζει πως κάποια στιγμή στο μέλλον οι δυο τους θα είναι και πάλι μαζί.

Το τελευταίο έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται και η Καλλιόπη και το γεγονός αυτό της στοιχίζει. Καταλαβαίνει πως ο γιος της είναι ψυχή και σώμα δοσμένος στην Αργυρώ και μάλλον το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να το αποδεχτεί και να τον αφήσει να το ζήσει με όποιο κόστος. Για πρώτη φορά λοιπόν, η καπετάνισσα βλέπει μια αγάπη που έχει τόση δύναμη που την ξεπερνάει.