Γη της Ελιάς: «Μόλις χρονίσει το μωρό θα τη χωρίσω και θα είμαστε μαζί» - Δύο βαρβάτοι χωρισμοί σοκάρουν ολόκληρη τη Μάνη

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γη της Ελιάς: «Μόλις χρονίσει το μωρό θα τη χωρίσω και θα είμαστε μαζί» - Δύο βαρβάτοι χωρισμοί σοκάρουν ολόκληρη τη Μάνη

Μία νέα εβδομάδα ξεκινάει από αύριο 11/6 για την Γη της Ελιάς στο κανάλι του MEGA. Ο Στάθης έχει για τα καλά μπει στο στόχαστρο της Αρετής, η οποία χάνει εντελώς τα λογικά της και επιτίθεται παντού. Η Βασιλική με τον Στέφανο της βάζουν τις φωνές, ενώ ένα τραγικό γεγονός έρχεται να ανατρέψει τα πάντα στη ζωή του Στάθη. Την ίδια ώρα η Αθηνά παίρνει τη μικρή Φιλιώ στο σπίτι και η Ευτυχία βάζει σε μεγάλες υποψίες τον Γιώργη!

Ο Στάθης προσπαθεί να εξηγήσει στην Ιουλία τι ακριβώς συνέβη με την Αρετή, αλλά εκείνη αρνείται να τον ακούσει: «Σε παρακαλώ Στάθη, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, δεν με αφορά», του λέει γυρνώντας του την πλάτη γι’ άλλη μια φορά. Ο Στάθης, τρομερά εκνευρισμένος, πηγαίνει λίγο αργότερα στο μαγαζί της Αρετής και της βάζει τις φωνές, ωστόσο η κουβέντα καταλήγει σε μεγάλο καβγά, με αποτέλεσμα ο Στάθης να χάσει την ψυχραιμία του και να σπάσει ένα βάζο από τα νεύρα του.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς "Γη της Ελιάς"

Η Αρετή στέλνει τον Στάθη στο αυτόφωρο

Η Αρετή είναι αποφασισμένη να εκδικηθεί στον Στάθη και πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα όπου του κάνει μήνυση για εξύβριση, επίθεση και φθορά ξένη περιουσίας. Η Δήμητρα, όμως, τον ειδοποιεί για όσα έγιναν: «Παλικάρι, ήρθε η πρώην γυναίκα σου και σου έκανε μήνυση. Εχει βγει ένταλμα σύλληψης, καλύτερα να κρυφτείς κάπου για να αποφύγεις το αυτόφωρο», τον συμβουλεύει κι έτσι ο Στάθης βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του Λυκούργου. Την ίδια στιγμή η Ευτυχία παραμιλάει στον ύπνο της και ο Κουράκος αρχίζει να υποψιάζεται ότι του κρύβει κάποια σημαντικά πράγματα. Στο μεταξύ ο Φίλιππος που βρίσκεται στο στρατόπεδο, τηλεφωνεί στη Βασιλική και δεν τη βρίσκει, γεγονός που του προκαλεί ζήλια για το πού βρίσκεται και αν τον έχει ξεχάσει. Παράλληλα, η Αθηνά πηγαίνει ξανά στο Ιδρυμα και αυτή τη φορά η Φιλιώ είναι πιο φιλική μαζί της, γεγονός που της δίνει ελπίδα και χαρά. Από την άλλη, οι ώρες περνάνε και η Αρετή βλέπει πως η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει στη σύλληψη του Στάθη. Ετσι αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να τον τιμωρήσει η ίδια. Βρίσκει την κατάλληλη ευκαιρία για να εκδικηθεί τον Στάθη, δείχνοντάς του ότι δεν έχει σκοπό να υποχωρήσει με τίποτα. Τελικά, όπως έρχονται τα πράγματα, ο Κουράκος είναι υποχρεωμένος να συλλάβει τον Στάθη: «Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Στάθη, πρέπει να μείνεις εδώ όλη την νύχτα στο κρατητήριο, μέχρι να περάσει το αυτόφωρο και να βγεις αύριο», του λέει και ο Στάθης είναι πυρ και μανία. «Η γυναίκα είναι τρελή, δεν τη βλέπεις;», ισχυρίζεται.

Ο Δημοσθένης ζητάει διαζύγιο & φεύγει

Ο Στάθης την επομένη πηγαίνει στο δικαστήριο, όπου του επιδικάζει μια υψηλή χρηματική ποινή, κάτι που δεν μπορεί να χωνέψει ούτε αυτός ούτε και τα παιδιά του. Μάλιστα η Βασιλική και ο Στέφανος εξαγριώνονται με τη μάνα τους: «Δεν ντρέπεσαι; Πας να τον εξοντώσεις;», την επιπλήττουν, αλλά η Αρετή δεν κάνει πίσω: «Καλά του έκανα. Μωρέ, όλα θα του πάρω, μέχρι και το σώβρακο», τους απαντάει. Στο μεταξύ, ο Φίλιππος αποκτά έναν καλό φίλο στον στρατό, αλλά οι συζητήσεις τους τον προβληματίζουν και αρχίζουν να του προξενούν ζήλια για τη Βασιλική. Ο Λυκούργος παίρνει τη μικρή Φιλιώ από το Ιδρυμα και την πηγαίνει στο σπίτι της Αθηνάς, όπου θα μείνει για ένα βράδυ ώστε να γνωριστούν καλύτερα. Στο μεταξύ η Ιουλία και η Αρετή συναντιούνται τυχαία στον δρόμο και η Αρετή για μια ακόμα φορά της επιτίθεται: «Εχεις μούτρα και κυκλοφορείς, ξόανο;», της λέει μεταξύ άλλων «γαλλικών» και η Ιουλία δεν συγκρατεί τα νεύρα της και τη χαστουκίζει. Η Ασπασία και ο Δημοσθένης καβγαδίζουν με κάθε αφορμή. Η Ασπασία τού μιλάει απότομα, μέχρι που γίνεται η... έκρηξη: «Μέχρι εδώ ήταν. Ανέχτηκα τη συμπεριφορά σου τόσο καιρό. Εκανα υπομονή λόγω του πένθους, αλλά εσύ έχεις ξεφύγει. Δεν σε αναγνωρίζω πια. Τέλος, φεύγω να μη σε βλέπω. Χωρίζουμε, θέλω διαζύγιο», υποστηρίζει και φεύγει από το σπίτι.

Ο Κουράκος κατσαδιάζει την Αρετή

Η Αρετή μετά το συμβάν με την Ιουλία πηγαίνει πάλι στο αστυνομικό τμήμα και ζητάει επιτακτικά από τον Κουράκο: «Ακου αστυνόμε, απαιτώ να πας τώρα και να συλλάβεις την Ιουλία Βρεττάκου. Με χτύπησε στα καλά καθούμενα. Δεν της έκανα τίποτα και εκείνη σήκωσε το χέρι της και με χαστούκισε. Να την κλείσεις μέσα», απαιτεί. Ο Κουράκος όμως, κουρασμένος από τις υστερίες της, δεν την πιστεύει: «Ακου κυρά μου, δεν βαρέθηκες να έρχεσαι εδώ και να λες ό,τι σου κατέβει κι εμείς να τρέχουμε; Ελα σε παρακαλώ, έχουμε ν’ ασχοληθούμε με πιο σοβαρά θέματα», της τονίζει και την πετάει έξω. Την ίδια ώρα ο Δημοσθένης δείχνει να πιστεύει όσα είπε στην Ασπασία και πολύ περισσότερο δείχνει να είναι αποφασισμένος να πάρει διαζύγιο από τη γυναίκα του. Στο μεταξύ η Ειρήνη δεν φαίνεται να σκάει και πολύ. Μάλιστα στέκεται δίπλα στη μητέρα της και αδιαφορεί για τον χωρισμό των γονιών της: «Σιγά και τι έγινε; Οι πρώτοι είστε ή οι τελευταίοι; Δεν λες που γλιτώσαμε από τις αγριοφωνάρες του! Μια χαρά, τζάμι θα περάσουμε και μόνες μας». Παράλληλα ο Κουράκος, όσο περνούν οι μέρες, μπαίνει όλο και περισσότερο σε σκέψεις για τον φόνο του Ανέστη και το μυαλό του εστιάζει στα λόγια και τις αντιδράσεις της Ευτυχίας, κάνοντας φλας μπακ στο μυαλό του διάφορες σκηνές που έχουν συμβεί και αρχίζει να ανησυχεί. Η Αθηνά φιλοξενεί στο σπίτι της τη μικρή Φιλιώ και προσπαθεί να την κάνει να ανοιχτεί, ενώ ένα γεγονός εκτυλίσσεται μπροστά στη Μαρίνα που της επιβεβαιώνει ότι ο Χάρης απατάει τη Ρένα, κάτι που δεν της αρέσει καθόλου και δεν ξέρει αν πρέπει να αντιδράσει.

Κρίση στον γάμο του Φίλιππου με τη Βασιλική λόγω ζήλιας

Ο Κουράκος, αποφασισμένος να διαλευκάνει την υπόθεση του φόνου του Ανέστη, κάνει το επόμενο βήμα στο σχέδιο αποκάλυψης του ενόχου. Ετσι αποφασίζει να μιλήσει σε κάποιον γνωστό του στο εγκληματολογικό στην Αθήνα για να συνεργαστούν ώστε να βρει αν υπάρχουν ίχνη αίματος στο σπίτι της Ευτυχίας. Οι υποψίες του Κουράκου για την εμπλοκή της Ευτυχίας στον φόνο του Ανέστη αρχίζουν να πυκνώνουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σύννεφα στη σχέση τους, ενώ η Ευτυχία συνεχίζει πυρετωδώς τις ετοιμασίες για τον γάμο τους. Η Μαρίνα θεωρεί σίγουρο ότι ο Χάρης απατάει τη Ρένα, ενώ εκείνος υπόσχεται στη Στέλλα: «Κάνε υπομονή σε παρακαλώ, μόλις χρονίσει το μωρό θα τη χωρίσω και θα είμαστε μαζί», την παρακαλά. Στο μεταξύ ο Δημοσθένης επιμένει στην απόφασή του να πάρει διαζύγιο και ειδοποιεί τον Λυκούργο: «Κύριε Μπράτη, χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Θέλω να αναλάβετε το διαζύγιό μου. Αρχίστε από τώρα τις διαδικασίες», του λέει. Η Αρετή γνωστοποιεί σε όλους ότι τη χαστούκισε η Ιουλία: «Καλέ, αλήθεια σας λέω. Μου έριξε μια και έχασα το φως μου», ισχυρίζεται, αλλά κανείς δεν την πιστεύει. Οι κρίσεις ζήλιας του Φίλιππου πυκνώνουν και το πρώτο καβγαδάκι με τη Βασιλική δεν αργεί να έρθει, καθώς η Βασιλική γίνεται έξαλλη: «Φίλιππε, να μου κάνεις την χάρη. Δεν σου έχω δώσει ποτέ δικαίωμα και δεν ανέχομαι να με αμφισβητείς και να μη μου έχεις εμπιστοσύνη. Σύνελθε επιτέλους», του φωνάζει. Ο Κουράκος, προκειμένου να διαλευκάνει αν η Ευτυχία είχε εμπλοκή ή όχι στον φόνο του Ανέστη, αποφασίζει να ψάξει το σπίτι της για παλιά ίχνη αίματος, ενώ η Ευτυχία εξομολογείται στην Αννα: «Δεν ξέρω, ρε συ Αννα. Κάτι συμβαίνει, ο Γιώργης έχει αλλάξει το νιώθω. Κάθε μέρα είναι όλο και πιο απόμακρος», αλλά η Αννα την καθησυχάζει: «Ηρέμησε, τίποτα δεν έχει, είναι το άγχος που πιάνει όλους τους άντρες πριν από τον γάμο».

Διαβάστε επίσης: «Μπαμπά τρέξε, το παιδί μου» - Στο νοσοκομείο το μωρό της Βασιλικής και του Φίλιππου

Η ζήλια του Φίλιππου προβληματίζει τη Βασιλική: «Δεν είναι καλά, σας το λέω. Ζηλεύει χωρίς λόγο κι αφορμή. Με παίρνει τηλέφωνο και μου κάνει σκηνές πού ήμουν και τι έκανα», λέει, ενώ ο Στάθης με τον Λυκούργο προσπαθούν να τον δικαιολογήσουν: «Εντάξει μωρέ, δεν καταλαβαίνεις; Ετσι είναι η ανασφάλεια του φαντάρου, θα συνέλθει, μη δίνεις σημασία», την καθησυχάζουν. Την ίδια ώρα, ο Παρασκευάς (Μίλτος Χαρόβας) αποδεικνύεται κακός σύμβουλος για τον Φίλιππο, μιας και τον παροτρύνει: «Αν θέλεις να τη δοκιμάσεις να δεις αν ενδιαφέρεται, άσ’ την, μην πάρεις ξανά τηλέφωνο. Εξαφανίσου για λίγο διάστημα», τον συμβουλεύει.

Ο Ισίδωρος έρχεται και πάλι κοντά με την Αμαλία, δίνοντας αφορμή στον Μάνο και τη Μαρίνα να τον πειράξουν, ενώ ο Λυκούργος ενημερώνει την Ασπασία πως ο Δημοσθένης τού ανέθεσε την υπόθεση του διαζυγίου τους.

O Στάθης εμπλέκεται σε θανατηφόρο τροχαίο

Ο Στάθης μπλέκεται άθελά του σε ένα θανατηφόρο δυστύχημα. Μετά το τραγικό δυστύχημα, ο Στάθης διαλυμένος ψυχολογικά, οδηγείται στο τμήμα όπου και κρατείται. Εκεί του γίνεται αλκοτέστ για να διαπιστωθεί πόσο είχε πιει. Η μητέρα της άτυχης κοπέλας ενημερώνει τον αστυνόμο Κουράκο πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος, ενώ ο Λυκούργος αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Στάθη κι ενημερώνει τη Βασιλική για το μοιραίο δυστύχημα. Στο μεταξύ η Ασπασία έχει επηρεαστεί έντονα από το διαζύγιο, αλλά η Ειρήνη θεωρεί πως είναι ευκαιρία για τη μητέρα της να κάνει ένα νέο ξεκίνημα μακριά από τον Δημοσθένη. Την ίδια ώρα η Ιουλία κρατάει σκληρή στάση απέναντι στα γεγονότα και δηλώνει: «Αν ο Στάθης έφταιγε, πρέπει να τιμωρηθεί και να πληρώσει». Στο μεταξύ το πάθος του Πότη φουντώνει όλο και περισσότερο και ζηλεύει κάθε συναναστροφή τής Αννας, ενώ ο Στάθης, συνοδεία του Λυκούργου, οδηγείται στον εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη! Ο Ορέστης έχει την καρδιά του Κίμωνα - «Οι καρδιές μας θα χτυπάνε μαζί»