Οι εξελίξεις στη δραματική σειρά Άγιος έρωτας είναι καταιγιστικές, αφού η Χριστίνα σκοτώνει τον Βλάσση, η Χλόη φεύγει από τη Στέρνα και η Ειρήνη εμμένει στις κατηγορίες της περί βιασμού, με τον Αργύρη να βρίσκεται στη φυλακή.
Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Άγιος έρωτας
Δευτέρα 27/1 – Επεισόδιο 51
Ο πατήρ Νικόλαος κάνει τα πάντα για να σώσει το αγέννητο μωρό της Χλόης. Γι’ αυτό και δεν διστάζει να κάνει στον Παύλο μια πρόταση, στην οποία θα έχει άμεση εμπλοκή ο ίδιος: «Μην τερματίσετε την εγκυμοσύνη της κόρης σας. Περιμένετε να γεννήσει και μετά θα αναλάβω εγώ να δώσω το παιδί της σε μια οικογένεια για να το μεγαλώσει», είναι αυτό που του ζητάει. Ο Μαρκόπουλος φαίνεται να το σκέφτεται κι αποφασίζει να τη στείλει στην ξαδέλφη της Θάλειας, την Καλλιόπη, που ζει σε ένα κτήμα, στο Μαύρο Λιθάρι. Στο μεταξύ, ο Αργύρης αρνείται την πρόταση του Κλεάνθη να τον αναγνωρίσει ως νόμιμο γιο του. «Ποτέ δεν ήμουν και ποτέ δεν θα γίνω Βαρελάς», του λέει και είναι κάθετος. Η Σοφία πάλι αποφασίζει να αλλάξει τακτική με τον Χάρη και του ζητάει συγγνώμη που αντέδρασε υπερβολικά, όταν τον είδε με την Αναστασία.
Οι εφιάλτες της όμως επανέρχονται, κάτι που κάνει τον Χάρη ιδιαίτερα ανήσυχο. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, ο Βλάσσης έχει βάλει στη φυλακή τον Αργύρη και τώρα περιμένει απ’ τη Χριστίνα να τηρήσει το μέρος της δικής της συμφωνίας –να πλαγιάσει ξανά μαζί του. Η Χριστίνα τρέμει και μόνο στην ιδέα και ζητά βοήθεια απ’ τον Παύλο. «Πρέπει κάτι να κάνουμε. Δεν θέλω να με αγγίξει ξανά αυτό το κάθαρμα. Τον σιχαίνομαι», του λέει. Εκείνος τη διαβεβαιώνει πως ο Βλάσσης δεν πρόκειται να την ακουμπήσει, αλλά δεν της αποκαλύπτει ποιο ακριβώς είναι το σχέδιό του.
Ο Βλάσσης δίνει για μια ακόμη φορά ραντεβού με την Χριστίνα στο εξοχικό. Εκείνη πηγαίνει για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση μαζί του και σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να πέσει και πάλι θύμα των άρρωστων παθών του. Το αντίθετο. «Καλώς τη. Σου έφερα και δώρο», της λέει εκείνος μόλις τη βλέπει. «Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα μεταξύ μας», του ξεκαθαρίζει εκείνη. «Τώρα είμαστε οι δύο μας και δεν είναι εδώ ο Μαρκόπουλος για να σε σώσει», είναι τα λόγια του και της ορμάει. «Ασε με», φωνάζει η Χριστίνα και τον σπρώχνει, όμως ο Βλάσσης τη χαστουκίζει δυνατά. «Θα κάνεις ό,τι σου λέω εγώ», της φωνάζει.
Την ίδια ώρα, το τηλέφωνο στην οικία Βαρελά χτυπάει και το σηκώνει ο Χάρης. «Εχω πληροφορίες για τη μητέρα σου. Είναι στο εξοχικό του πεθερού σου. Πήγαινε να τη βοηθήσεις», ακούγεται να του λέει μια αντρική φωνή. Οταν ο Χάρης εισβάλλει στο εξοχικό του Μαρκόπουλου πιάνει τον Βλάσση να προσπαθεί να βιάσει τη μητέρα του. «Μείνε μακριά της», φωνάζει. Τα γεγονότα που ακολουθούν είναι καταιγιστικά, και μοιραία ο Χάρης αναγκάζεται να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις.
Ο Χάρης ορμάει στον Βλάσση και τον σπάει στο ξύλο. Τότε, η Χριστίνα βουτάει το όπλο του ενωμοτάρχη πάνω στον τσακωμό και τον σημαδεύει. «Ηρέμησε», της λέει εκείνος και τότε η Χριστίνα τον πυροβολεί. Ο γιος της, βλέποντάς τον αιμόφυρτο, τρέχει να τον βοηθήσει. «Πρέπει να φωνάξουμε την αστυνομία», λέει στη μητέρα του. «Οχι την αστυνομία», του λέει εκείνη. «Πες του. Πες του με ποιον έρχεσαι εδώ και τι κάνεις», της λέει ο Βλάσσης που πονάει, αλλά έχει τις αισθήσεις του. «Μην τον ακούς», είναι τα λόγια της Χριστίνας προς τον Χάρη. Ο γιος της φεύγει για να φέρει βοήθεια και τότε η Χριστίνα δίνει στον Βλάσση τη χαριστική βολή και τον σκοτώνει. Μόλις ακούει τον πυροβολισμό, ο Χάρης επιστρέφει: «Τι έκανες μαμά;», της λέει. «Πήρε αυτό που του άξιζε», του λέει και πέφτει στην αγκαλιά του γιου της. «Θα πάμε στην αστυνομία», επιμένει εκείνος. «Οχι, δεν μπαίνω στη φυλακή». «Ησουν σε νόμιμη άμυνα. Γιατί ήσουν εδώ;», τη ρωτάει. «Αυτό το κτήνος με νάρκωσε και με βίασε εκείνη τη νύχτα και μετά με απειλούσε», του εξηγεί. Ο Χάρης, σοκαρισμένος, δεν ξέρει τι να κάνει. Τελικά, παίρνει το πτώμα και το θάβει, προκειμένου να μη διασυρθεί η μητέρα του, ενώ η Χριστίνα καθαρίζει από το σπίτι τα αίματα, κάνοντας τον γιο της συνεργό της.
Η Ειρήνη έχει αποφασίσει κι αυτή να καλύψει τη μητέρα της μέχρι τέλους. Συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ο Αργύρης αποπειράθηκε να τη βιάσει και γι’ αυτό η Χριστίνα του επιτέθηκε. Οταν το λέει στη Χλόη, εκείνη χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της, αλλά δεν δείχνει να πείθεται ότι ισχύει κάτι τέτοιο. «Δεν μπορεί ο Αργύρης να το έκανε αυτό. Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος», είναι η αντίδρασή της. «Θέλεις να μου πεις ότι θα πιστέψεις αυτόν τον αλήτη κι όχι εμένα;», τη ρωτάει έντονα η φίλη της κι εκείνη σιωπά. Ομως, την παραμονή του ταξιδιού της για το Μαύρο Λιθάρι, όπου είναι κανονισμένο να πάει και να μείνει μέχρι να γεννήσει, ζητάει από τον πατέρα Νικόλαο να μάθει την αλήθεια για τον Αργύρη. Παράλληλα, ο Παύλος ψάχνει για την αντικαταστάτρια της Βιργινίας, αφού θα τη στείλει στο κτήμα της Καλλιόπης μαζί με την κόρη του. Οταν πέφτει ξανά πάνω στην Πετρούλα τής κάνει μια πρόταση που δύσκολα θα απορρίψει. «Χρειάζομαι μια οικονόμο. Δέχεσαι;», τη ρωτάει. Εκείνη βέβαια δεν θα χάσει αυτήν την ευκαιρία, αφού θα βρίσκεται μέσα στο σπίτι του ανθρώπου που έκανε τόσο κακό στην κόρη της και της ανοίγει τις πόρτες για την εκδίκηση που τόσο επιθυμεί.
Τρίτη 28/1 – Επεισόδιο 52
Η Χλόη εξηγεί στον πατέρα Νικόλαο ότι προκειμένου να μεγαλώσει το παιδί της όπως θέλει, προτίθεται ακόμη και να φύγει μόνη της από το σπίτι της θείας της. «Μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις. Ας γεννηθεί πρώτα με το καλό και βλέπεις τι θα κάνεις», της λέει γεμάτος ενοχές. Η επόμενη μέρα της δολοφονίας του Βλάσση ξημερώνει και ο Χάρης συντετριμμένος για τη συνέργειά του στον φόνο το ρίχνει στο ποτό και καταλήγει να κοιμηθεί στο ξενοδοχείο, ερχόμενος κοντά με την Αναστασία. Η Χριστίνα από την άλλη, παρά τις αντιρρήσεις του Χάρη, εκμυστηρεύεται ό,τι συνέβη στον Παύλο, ο οποίος γίνεται έξαλλος μαζί της. Αργότερα, ο Κλεάνθης και η Σμαρώ επισκέπτονται τη Χριστίνα, απαιτώντας από κείνη να αποσύρει την καταγγελία και να πείσει τον Μαρκόπουλο να βγάλει τον Αργύρη από τη φυλακή. «Οχι, ποτέ δεν θα κάνω κάτι τέτοιο. Ο γιος σας πήρε αυτό που το αξίζει», τους φωνάζει. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, ο Κυριάκος προσπαθεί να βγάλει άκρη σχετικά με τον ξυλοδαρμό του Στέφανου, υποψιασμένος με τη συμπεριφορά του Πέτρου.
Τετάρτη 29/1 – Επεισόδιο 53
Παράλληλα, η Θάλεια, έχοντας ένα κακό προαίσθημα ότι η Χλόη δεν της λέει την αλήθεια σχετικά με το οικοτροφείο, υποδέχεται τον άνθρωπο-κλειδί που περίμενε τις τελευταίες μέρες και που θα τη βοηθήσει να πάρει τη ζωή της πίσω. Η αδελφή της Θάλειας, Κατρίν, έρχεται στη Στέρνα και κάνει ξεκάθαρο σε όλους πως δεν πρόκειται να φύγει από εκεί αν δεν βοηθήσει την αδελφή της να κερδίσει πίσω τη ζωή της, αλλά και να τιμωρήσει τον Παύλο για όλα τα κακά που της έκανε.
Πέμπτη 30/1 – Επεισόδιο 54
Η Πετρούλα πιάνει δουλειά στο σπίτι του Μαρκόπουλου, κάτι που η Σοφία δεν βλέπει με καλό μάτι και προσπαθεί να μάθει τον πραγματικό της σκοπό. Η Χλόη, συνοδευόμενη από τη Βιργινία και τον πατέρα Νικόλαο, φθάνει στο σπίτι της θείας Καλλιόπης. Εκεί, σύντομα θα διαπιστώσει πως ίσως τα πράγματα να μην είναι ακριβώς όπως δείχνουν. Ο Βλάσσης εξακολουθεί να είναι εξαφανισμένος και η χωροφυλακή οργανώνει μια ομάδα αναζήτησης για να ψάξουν να τον βρουν. Ανάμεσα στους εθελοντές είναι κι ο Χάρης, ένας από τους λίγους ανθρώπους που ξέρει τι πραγματικά έγινε με τον ενωμοτάρχη, κάτι που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στη Χριστίνα, αφού πιστεύει πως δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί το μυστικό τους.