Νέα δεδομένα διαμορφώθηκαν στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου, με τον Νίκο Μάνεση να επιστρέφει δυναμικά στην κορυφή της τηλεθέασης το Σάββατο 3 Οκτωβρίου. Η αλλαγή στην ώρα έναρξης του «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» φαίνεται πως, τουλάχιστον στην πρώτη της ημέρα, λειτούργησε υπέρ της εκπομπής του Alpha, η οποία κατέκτησε με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση τόσο στο δυναμικό κοινό όσο και στο γενικό σύνολο.

Ο Νίκος Μάνεσης ξεκίνησε από αυτό το Σάββατο να βγαίνει στον αέρα στις 09:15 αντί για τις 09:45, με την ώρα ολοκλήρωσης της εκπομπής να παραμένει στις 13:00. Πρόκειται για μία αλλαγή που ήρθε λίγες ημέρες μετά τη δυναμική είσοδο του «MEGA Non Stop» στη συγκεκριμένη ζώνη και την πρωτιά που είχε καταγράψει το νέο πρόγραμμα του MEGA στο δυναμικό κοινό κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του.

Και η πρώτη μάχη μετά την αλλαγή της ώρας είχε ξεκάθαρο νικητή. Το «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» κατέγραψε 18,3% στο δυναμικό κοινό και 18,1% στο γενικό σύνολο, κατακτώντας την κορυφή και στις δύο κατηγορίες. Στο δυναμικό κοινό, μάλιστα, η απόσταση από τον δεύτερο της ζώνης ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς το «Ρεπορτάζ στις 10» ακολούθησε με 8,4%.

Η ανατροπή στη μάχη με το MEGA Non Stop

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εικόνα του «MEGA Non Stop». Η νέα ενημερωτική εκπομπή του MEGA με τον Ζήση Μούσιο, τον Βασίλη Τσεκούρα και τη Μαρία Αντωνά είχε πραγματοποιήσει μία πολύ δυναμική είσοδο στην τηλεοπτική αρένα μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα. Στο πρώτο Σαββατοκύριακο μετάδοσής της, 26 και 27 Σεπτεμβρίου, είχε καταγράψει μέσο όρο 14,9% στο δυναμικό κοινό και 12,7% στο γενικό σύνολο, ενώ είχε βρεθεί στην κορυφή στο δυναμικό κοινό.

Ειδικά στην πρεμιέρα του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου, το «MEGA Non Stop» είχε σημειώσει 14,1% στο δυναμικό κοινό, έναντι 10,9% του Νίκου Μάνεση. Μία εβδομάδα αργότερα, όμως, η εικόνα αντιστράφηκε. Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου η εκπομπή του MEGA περιορίστηκε στο 5,9% στο δυναμικό κοινό και στο 10% στο γενικό σύνολο, την ώρα που ο Μάνεσης ανέβηκε στο 18,3% και 18,1% αντίστοιχα.

Η χρονική συγκυρία έχει ασφαλώς ενδιαφέρον. Η μετακίνηση του «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» στις 09:15 ήρθε αμέσως μετά το πολύ δυνατό ξεκίνημα του «MEGA Non Stop», το οποίο είχε ανακατέψει την τράπουλα στην πρωινή ζώνη. Ο ίδιος ο Νίκος Μάνεσης, μάλιστα, σχολίασε με χιούμορ τη νέα ώρα στην έναρξη της εκπομπής του, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Και άμα κάποιοι άλλοι πάνε ακόμα νωρίτερα, θα πάμε πιο νωρίς εμείς. Ξεκινάμε και από τις έξι. Ό,τι ώρα θέλετε».

Φυσικά, ένα Σάββατο δεν αρκεί για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη σεζόν. Το «MEGA Non Stop» βρίσκεται μόλις στο δεύτερο Σαββατοκύριακο της τηλεοπτικής του διαδρομής και είναι απολύτως αναμενόμενο μία καινούργια εκπομπή να παρουσιάζει διακυμάνσεις μέχρι να χτίσει τη δική της σταθερή σχέση με το κοινό. Παράλληλα, τα στοιχεία μίας μόνο ημέρας δεν μπορούν να αποδείξουν ότι η άνοδος του Μάνεση ή η πτώση του MEGA οφείλονται αποκλειστικά στην αλλαγή ώρας.

Το βέβαιο είναι πως η πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου αποκτά πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το «MEGA Non Stop» μπήκε δυνατά και έδειξε από την πρεμιέρα του ότι μπορεί να διεκδικήσει κοινό, ενώ ο Νίκος Μάνεσης απάντησε με αλλαγή ώρας και, στην πρώτη νέα αναμέτρηση, επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στην κορυφή. Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν εάν η εικόνα του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου ήταν μία μεμονωμένη ανατροπή ή εάν σηματοδοτεί μία νέα ισορροπία δυνάμεων στην πρωινή ζώνη.