Απίστευτη ατάκα του Γιάννη Μπέζου! «Έχουμε τσακωθεί 100.000 φορές με τους συνεργάτες μου! Είμαι πολύ καλύτερος από...»

Και όμως το είπε!

Απίστευτη ατάκα του Γιάννη Μπέζου! «Έχουμε τσακωθεί 100.000 φορές με τους συνεργάτες μου! Είμαι πολύ καλύτερος από...»

Μόνο χαρά μπορεί να δημιουργήσει η παρουσία του Γιάννη Μπέζου σε ένα από τα φετινά προϊόντα μυθοπλασίας, τη σειρά «Πέτα τη φριτέζα».

Τρία χρόνια μετά τον τελευταίο του πρωταγωνιστικό ρόλο, ο ηθοποιός που ξέρει να δημιουργεί την κωμωδία καλύτερα από τον καθένα, αποκρυπτογραφεί τον ήρωά του, τονίζει τις ανάγκες του τηλεοπτικού κοινού και παραδίδει μαθήματα ήθους στους νέους συναδέλφους. Διαβάστε παρακάτω...

Για μια ακόμη φορά κωμωδία! Για μια ακόμη φορά με τον Ανδρέα Μορφονιό..

«Είναι η 10η φορά».


Εκείνος ήταν η εγγύηση για εσάς στο να πείτε το ναι στο «Πέτα τη φριτέζα»;

«Δεν ήταν μόνο το όνομά του που μου έδωσε σιγουριά. Προσωπικά με ενδιαφέρει πάρα πολύ η προετοιμασία. Αν δηλαδή όταν ξεκινάμε γυρίσματα είναι τα πράγματα πολύ καλά προετοιμασμένα. Ολα γίνονται λίγο βεβιασμένα και γρήγορα».

Δείτε ακόμη: Άλεξ Τσιάλτας: Η συγκινητική ανακοίνωση της οικογένειας του νεκρού παίκτη από το Ελλάδα έχεις ταλέντο! «Παρακαλούμε να...»


Ειδικά σε αυτή την εποχή;

«Πάντα γινόταν. Δεν φταίει η εποχή. Γρήγορα, βεβιασμένα - άρα όχι καλά προετοιμασμένα και λίγο επιπόλαια πολλές φορές. Εμείς θέλουμε να εργαζόμαστε με σωστή προετοιμασία. Υπάρχει πολύς χρόνος -πριν γίνει κάτι- που έχει μελετηθεί και βέβαια το κυριότερο είναι η διανομή. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που βγαίνουν στο γυαλί, τι έχουν να πουν, τι σημαίνουν για τον θεατή κ.λπ.».


Και ο Ανδρέας Μπασκιάς τι σημαίνει για εσάς;

«Να σας πω την αλήθεια; Είμαι καλύτερος από τους ρόλους μου. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ καλύτερο, είτε είναι στο θέατρο είτε στην τηλεόραση. Πολύ απλά γιατί οι ρόλοι δεν υπάρχουν. Τους φτιάχνουμε εμείς, κάθε φορά».


Υποδύεστε λοιπόν πολύ καλά τον Γιάννη!

«Πάντα. Δεν υπάρχει ηθοποιός -που σέβεται τον εαυτό του- που να κάνει κάτι άλλο. Αυτά τα λένε οι συνάδελφοι απλά για να εντυπωσιάσουν. Οι θεατές ακολουθούν τον άνθρωπο. Δεν θυμούνται ρόλους».


Δεν υπάρχουν όμως και ρόλοι που μένουν στη συνείδηση του κοινού;

«Ναι, αλλά μένουν μέσα από έναν άνθρωπο. Οι ρόλοι δεν υπάρχουν από μόνοι τους. Ερχονται και ακουμπάνε στην ιδιοσυγκρασία του ηθοποιού. Αυτό που έχει σημασία -κυρίως στην τηλεόραση που μιλάμε για χιλιάδες θεατές- είναι πόσο διατεθειμένοι είμαστε κάθε φορά να συντροφεύσουμε τους ανθρώπους που βλέπουν τηλεόραση. Με ποιότητα -αν και είναι παρεξηγημένη η λέξη-, με ένα γούστο και ένα χιούμορ μπορούμε να κάνουμε συντροφιά για μία ώρα στους τηλεθεατές. Ας επανέλθουμε όμως στον Αντρέα που είναι ένας τύπος του χωριού, όχι με την εικόνα που έχουμε στο μυαλό από το ελληνικό σινεμά. Εχει ευαισθησίες, προβλήματα, χιούμορ».


Είναι ένας άνθρωπος γλυκός, ευκολόπιστος...

«Είναι ένας άνθρωπος! Οι άνθρωποι τα έχουν όλα μέσα τους. Ακόμα και αν ο ρόλος δεν έχει κάποια στοιχεία, οφείλω να τα βάλω εγώ. Για να θυμίζει στους θεατές κάτι από τον εαυτό τους. Αλλιώς όταν βλέπουν πράγματα που δεν τους ακουμπάνε, δεν ενδιαφέρονται. Ενας από τους λόγους που πολλές φορές αποτυγχάνουμε στην τηλεόραση, είναι αυτός. Οτι αναφερόμαστε σε κάτι που δεν υπάρχει. Και οι τηλεθεατές είναι αμήχανοι. Η τηλεόραση είναι λαϊκή ψυχαγωγία, είναι μια οικιακή συσκευή. Εφόσον απευθυνόμαστε σε εκατομμύρια ανθρώπους, θα πρέπει το σημείο αναφοράς να είναι οι πολλοί... Προσπαθώ λοιπόν σε αυτόν τον ήρωα να βάλω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα, αρκεί να μη γίνονται γραφικά».

Δείτε ακόμη: Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Αποκάλυψε on air τον λόγο που χώρισε! (Βίντεο)


Αν μπορούσατε να παρέμβετε στον σενάριο, πώς θα θέλατε να δείτε τον Αντρέα;

«Επεμβαίνω στο σενάριο κατά τα γυρίσματα γιατί είναι στην ιδιοσυγκρασία μου, αλλά τόσο όσο... Οχι για να κάνω σημαντικές αλλαγές, αλλά για να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε κάτι, γιατί είναι άλλο πράγμα όταν το διαβάζουμε στο χαρτί και άλλο όταν το ζωντανεύουμε μπροστά στις κάμερες».


Είχατε αλήθεια σχέση με την κουζίνα;

«Καμία. Ούτε είχα ούτε έχω. Ούτε θα αποκτήσω. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου».


Οι πολλές σειρές που βλέπουμε φέτος μήπως είναι μια φούσκα που θα σκάσει;

«Αυτό εξαρτάται από την παραγωγή και την ποιότητά της. Οπως ξέρετε, παλιά, τη δεκαετία του ’90, η παραγωγή ήταν τεράστια. Αυτό βέβαια είχε τον κίνδυνο της φούσκας, όπως και έγινε. Δεν μπορεί να είναι 40 σειρές στον αέρα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να υπάρχουν 40 συγγραφείς, 40 σκηνοθέτες και καμιά 200αριά ηθοποιοί. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα γιατί δεν τα αντέχει και κατά τη γνώμη μου δεν τα χρειάζεται η ελληνική αγορά. Επομένως, δεν είναι εύκολο να επιλέξει ο υπεύθυνος προγράμματος. Ηταν αναμενόμενο πάντως πως θα επιστρέψει η καλή μυθοπλασία γιατί οι τηλεθεατές θέλουν να επικοινωνούν πάντα στη γλώσσα τους. Οσο καλές και αν είναι οι ξένες σειρές, όταν ακούς τη δική σου γλώσσα -που σε δένει με το παρελθόν- με ένα τρόπο ποιητικό είναι μαγικό».


Τα ριάλιτι έχουν θέση σε ένα πρόγραμμα καναλιού;

«Πρέπει να είναι όλα στον αστερισμό του μέτρου. Πρέπει ο σταθμός να μη χαρακτηρίζεται από ένα πρόγραμμα. Δεν μπορεί να είναι όλα “σαχλαμάρα” από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είναι απαραίτητη και η σαχλαμάρα -όλοι μας καταφεύγουμε πολλές φορές σε αυτήν, σαν εκτόνωση- αλλά με ένα μέτρο. Εμένα δεν μου αρέσουν τα ριάλιτι. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται και δεν καταλαβαίνω γιατί τα βλέπουν κιόλας».


Γιατί παίρνουν μέρος συνάδελφοί σας, έχετε καταλάβει;

«Δεν κρίνω τους συναδέλφους μου. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει αλλά και ο άλλος είναι ελεύθερος να μην το πάρει στα σοβαρά. Επομένως είναι κάτι που εγώ δεν θα έκανα. Τουλάχιστον έτσι όπως πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια».

Δείτε ακόμη: Power of love: ο Γιάννης Αμπατζόπουλος κάνει στριπτίζ σε bachelor party και...αναστατώνει! (Βίντεο)


Πώς νιώσατε αλήθεια όταν είδατε το μαύρο του MEGA;

«Το MEGA ήταν σε νεκροφάνεια για ένα περίπου χρόνο. Εκανε ότι ζούσε δηλαδή... ήταν αναμενόμενο. Κακή εκτίμηση, κακή διαχείριση και αλαζονεία. Οταν παραπέρνουμε τον εαυτό μας στα σοβαρά την πατάμε. Είναι όπως ορισμένοι άνθρωποι που πιστεύουν πως θα είναι αιώνιοι... κάτι παρόμοιο συνέβη. Το κανάλι είχε πολύ καλές στιγμές. Αλλά δεν έφτανε αυτό. Ηταν ευθύνη του καναλιού, όλα τα άλλα που ακούγονται ότι φταίνε οι κυβερνήσεις δεν ισχύουν. Δεν υπερασπίζομαι την παρούσα κυβέρνηση, κάθε άλλο, απλά φταίει το κακό μας το κεφάλι που δεν κάνουμε καλά τα πράγματα. Ηταν γιγάντιο το πρόγραμμα, πολλά τα έξοδα, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, δεν μπορούσε να επιζήσει».


Δεν θα έπρεπε να τους κινητοποιήσει το γεγονός πως ο κόσμος συνεχίζει να επιλέγει παλιές αγαπημένες σειρές;

«Δεν έχει σημασία. Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού κάποια στιγμή θα προβληθούν και αλλού».


Υπάρχει κάποια στιγμή από το MEGA που θα σας μείνει αξέχαστη;

«Να σας πως την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει το παρελθόν! Με απασχολεί το μέλλον. Θα ήθελα να πατήσω ένα κουμπί και να βρεθώ στο μέλλον. Ολες αυτές οι αναπολήσεις των παππούδων που λένε “τι ωραία που ήταν παλιά” δεν ισχύουν. Ούτε πιο ωραία ήταν τα παλιά, ούτε τίποτα. Απλά ήμασταν πιο νέοι και μας φαινόταν πιο καλά... Και τώρα υπάρχουν πράγματα που έχουν πολύ ενδιαφέρον».


Παρά ταύτα, δεν μπορεί να ξεχαστεί μια ωραία σειρά.

«Πρέπει, ωστόσο, να λάβουμε υπόψη μας πως όλα αυτά γίνονταν με κόπο. Με αγωνία, προστριβές, εντάσεις. Εγώ με τους συνεργάτες από τον ΑΝΤ1 έχουμε σκοτωθεί 100 χιλιάδες φορές. Δημιουργικά όμως... Δεν ήταν εχθροί μου οι άνθρωποι. Το ότι διαφωνούσα δεν ήταν από πείσμα, απλά γιατί με ενδιέφερε το αποτέλεσμα της δουλειάς».


Τι χρειάζεται λοιπόν;

«Ανανέωση. Δεν γίνεται να βγαίνουμε και να κάνουμε ξεπατικωτούρα του παρελθόντος. Πρέπει να κάνουμε πράγματα που εφάπτονται του παρόντος. Εχουν άλλες ανάγκες πλέον οι άνθρωποι. Πρέπει να το παρακολουθούμε και να επιμένουμε. Πολλές φορές το λάθος των συναδέλφων είναι ότι κάνοντας μια σειρά δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Εγώ δεν είμαι σε αυτή την κατηγορία. Επιμένω πολύ, τσακώνομαι και εν ανάγκη φεύγω κιόλας. Γιατί δεν θέλω αυτό που θα βγει προς τα έξω να είναι μέτριο. Δεν είμαστε υπάλληλοι. Θέλει υπομονή και επιμονή επίσης και στο πώς προβάλλονται τα άτομα προς τα έξω, στην επικοινωνία. Πώς κρατάμε ένα κύρος! Οι ηθοποιοί πρέπει να είναι ακριβοθώρητοι».


Αρα αυτή είναι η συμβουλή σας προς τα νέα παιδιά;

«Ακριβώς! Για να σε πάρει σοβαρά το κοινό και να το “μαγέψει” κάποιος πρέπει να προσέχει. Αν είναι να είσαι ένα με το κοινό... είσαι καταδικασμένος».

*Από την Κατερίνα Παπαγιαννοποούλου και το περιοδικό ΤV24