Βρεθήκαμε στα παρασκήνια της νέας υπερπαραγωγής του Open!

Η νέα σειρά που θα σπάσει το ρεκόρ της τηλεθέασης!

Βρεθήκαμε στα παρασκήνια της νέας υπερπαραγωγής του Open!

Τρία χρόνια έρευνας, ένας χρόνος προετοιμασίας, 150 ηθοποιοί, εκατοντάδες κομπάρσοι, κουστούμια εποχής, κατασκευές σκηνικών, προσθετικά εφέ και πολύμηνα γυρίσματα σε Ελλάδα και εξωτερικό συνθέτουν τη νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Το κόκκινο ποτάμι» που θα προβάλλεται από τον Οκτώβριο στο OPEN.

Οι κάμερες της πολλά υποσχόμενης υπερπαραγωγής ξεκίνησαν να γράφουν και από τις πρώτες κιόλας λήψεις το αποτέλεσμα φαντάζει εντυπωσιακό. Διαβάστε παρακάτω...

Ο έρωτας είναι πάντα η κινητήριος δύναμη στις σειρές του Μανούσου Μανουσάκη. Μόνο που ο καταξιωμένος σκηνοθέτης δεν μένει απλά στην επιφάνεια των πραγμάτων. Οι ιστορίες του, γεμάτες πάθος και απαγορεύσεις, ξετυλίγουν παράλληλα τον μίτο ακραίων καταστάσεων που έχουν άλλοτε πολιτική κι άλλοτε κοινωνική διάσταση. Τη νέα τηλεοπτική χρονιά, ο μετρ των επιτυχιών, ύστερα από έντεκα χρόνια απουσίας, επιστρέφει μεταφέροντας στη μικρή οθόνη του OPEN το ομότιτλο βιβλίο «Το κόκκινο ποτάμι» του ιστορικού, συγγραφέα και πρώην διπλωματικού ακολούθου, Χάρη Τσιρκινίδη. Με αφορμή τον έρωτα δύο νέων περιγράφει τα τραγικά γεγονότα της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Ο σκηνοθέτης επιδιώκει να βρει τη χρυσή τομή, ισορροπώντας ανάμεσα στη μυθοπλασία και στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, με στόχο όχι μόνο να συγκινήσει αλλά να βάλει τους θεατές του στα μεγάλα νοήματα της σειράς.

Ολα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες

Ο κ. Μανουσάκης μας εκμυστηρεύεται ότι η σειρά «Το κόκκινο ποτάμι» αρχικά προοριζόταν για ταινία. «Με την είσοδο του OPEN στο τηλεοπτικό πανόραμα σκεφτήκαμε να κάνουμε αυτή την πρόταση για σειρά και το κανάλι μαά άνοιξε την αγκαλιά του. Είμαστε ευγνώμονες, γιατί αυτού του είδους η δουλειά δεν γίνεται χωρίς πάθος και έρωτα για το θέμα», υπογραμμίζει.
Το πρώτο «πάμε» στα γυρίσματα ακούστηκε πριν τρεις εβδομάδες. Μία μέρα πριν την έναρξή τους έγινε η δοκιμή των ρούχων και του μακιγιάζ αλλά και αγιασμός. «Ξεκινήσαμε πλήρως θωρακισμένοι», θα πει ο σκηνοθέτης.
Το ενδυματολογικό στοιχείο είναι ιδιαίτερο στοίχημα για την πιστή αντιγραφή της εποχής και δεν είναι εύκολη υπόθεση: «Κάποια ρούχα τα βρήκαμε έτοιμα. Τα πιο πολλά τα κατασκευάζουμε. Τις στρατιωτικές στολές τις νοικιάζουμε από το εξωτερικό. Η ενδυματολόγος Μαρία Μαγγίρα κάνει εξαιρετική δουλειά», αποκαλύπτει ο κ. Μανουσάκης και δεν μένει εκεί. «Οσον αφορά στα σκηνικά ετοιμαζόμαστε να χτίσουμε την πλατεία της Σαμψούντας σε ένα σημείο εδώ στην Αττική. Με τη σκηνογράφο Κατερίνα Ζουράρη έχουμε μελετήσει την ιστορία σε βάθος. Θα γίνουν κι άλλες κατασκευές και κυρίως σκηνικά που θα αναπαριστούν τα εσωτερικά των σπιτιών. Εκεί έγινε μια ακόμη μεγάλη έρευνα καθώς χρειάζονται έπιπλα, πιάτα, πιρούνια, φλιτζάνια, κουπάκια, από το μεγαλύτερο αντικείμενο μέχρι το μικρότερο που να είναι πιστό αντίγραφο του τότε. Πρέπει να πείσουμε ότι αυτό που βλέπουμε συμβαίνει και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο εκ του μη όντος».

Τα γυρίσματα εντός και εκτός Ελλάδος

Εδώ και μήνες ο Μανούσος Μανουσάκης και το επιτελείο του έκαναν ρεπεράζ σε πόλεις τις Ελλάδας προκειμένου, μέσα στη λαίλαπα των κατεδαφίσεων, να βρουν περιοχές που να διατηρούν ακόμη το ιστορικό ρεύμα της μνήμης όσον αφορά την οικιστική τους. Ετσι γυρίσματα θα γίνουν στις παλιές συνοικίες της Βέροιας, της Ξάνθης και των Τρικάλων. Στις αρχές Ιουλίου το συνεργείο θα μεταφερθεί στη Ρωσία και τον Αύγουστο στο Παρίσι. Η βασική προετοιμασία έχει ήδη γίνει και στο εξωτερικό όπου έχουν βρεθεί οι χώροι των γυρισμάτων, οι εταιρείες παραγωγής με τις οποίες θα συνεργαστεί καθώς και τα βεστιάρια που θα αναλάβουν την ένδυση των ηθοποιών.
Και καθώς σε μια υπερπαραγωγή όπως «Το κόκκινο ποτάμι» απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός κομπάρσων, ο σκηνοθέτης ήρθε σε επαφές με φορείς προκειμένου να βοηθήσουν στα γυρίσματα. «Γλέντια, θάνατοι, πανηγύρια, συρράξεις, απαγχονισμοί, φυλακίσεις. Χρειαζόμαστε πολύ κόσμο. Εχουμε έρθει σε επαφή με ποντιακούς συλλόγους και είναι συγκινητική η διάθεσή τους να συμμετέχουν στο έργο όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά γιατί είναι άνθρωποι που πονάνε αυτό που δημιουργούμε και έρχονται με την καρδιά τους», μας λέει ο κ. Μανουσάκης και συνεχίζει: «Οι ηθοποιοί από τον πρώτο μέχρι... τον πρώτο γιατί τελευταίος δεν υπάρχει, θα είναι περίπου 150. Στη σειρά θα ακούγονται μεταξύ άλλων η ποντιακή διάλεκτος, τουρκικά, γερμανικά, γαλλικά, ρωσικά. Θα πάρουν μέρος και Ρώσοι και Γάλλοι ηθοποιοί και έχουμε ήδη κάνει κάστινγκ και επιλογή. Για τους κομπάρσους ουκ έστιν αριθμός. Ολοι αυτοί πρέπει να ντυθούν, να χτενιστούν, να μακιγιαριστούν, να ποδεθούν. Το πιο δύσκολο από όλα ποιο είναι; Τα παπούτσια. Πρέπει να βρούμε άρβυλα, τσαρούχια και παπούτσια εποχής για όλους και σε όλα τα νούμερα. Ομως αυτός ο πυρετός προετοιμασίας δεν είναι τεταρταίος αλλά πυρετός ψυχικής ανάτασης», καταλήγει.

Στη σειρά πρωταγωνστιούν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Τάκης Βαμβακίδης, Δήμητρα Βήττα, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Δημήτρης Δρόσος, Κωνσταντίνος Καζάκος, Στέφανος Κυριακίδης, Πέτρος Ξεκούκης, Κώστας Ξυκομηνός, Αναστασία Παντούση, Ιωάννης Παπαζήσης, Αργύρης Πανταζάρας, Δήμητρα Σιγάλα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τάνια Τρύπη, Γιωργής Τσαμπουράκης, Θοδωρής Φραντζέσκος , Σωτήρης Χατζάκης και η μικρή Λυγκούρη Μαρίνα.

ΠΗΓΗ: TV24
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ

Αποκλειστικό! Από τον ΣΚΑΙ στο Open με δική της εκπομπή η...

Από τον ΣΚΑΙ θα πάει στο Open tv με δική της εκπομπή και έφτασαν πριν από λίγο στα αυτιά μας αποκλειστικές πληροφορίες!

Η ίδια είχε δηλώσει πολλές φορές την επιθυμία για μια δική της εκπομπή, ωστόσο το κανάλι δεν μπόρεσε να της δώσει ένα κόνσεπτ όπως το ήθελε η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες του Youweekly.gr και του Vandas blog. Διαβάστε παρακάτω...

Ο λόγος για την Ραμόνα Βλαντή, την οποία γνωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή της στον πρώτο κύκλο του My style rocks, όπου και είχε κερδίσει το χρηματικό έπαθλο.

Η Ραμόνα, μέσα στο παιχνίδι είχε έναν έντονο χαρακτήρα και είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με την συμπεριφορά της, ωστόσο το μοναδικό της στυλ την έκανε να ξεχωρίσει. Έτσι, μετά το τέλος του πρώτου κύκλου του show μόδας, το κανάλι θέλησε να αξιοποιήσει την παίκτρια, δίνοντας της δική της εκπομπή, την οποία όμως, αρνήθηκε, μιας και δεν της άρεσε το κονσεπτ που πρόκειται να είχε.

Από τον ΣΚΑΙ στο Open η Ραμόνα Βλαντή

Λίγο καιρό αργότερα ανακοινώθηκε η κριτική επιτροπή του δεύτερου κύκλου του My style rocks όπου και περιμέναμε να ακούσουμε το όνομα της. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν συνέβη! Μάλιστα, η Ραμόνα είχε δηλώσει την απογοήτευση της για την κίνηση αυτή του ΣΚΑΙ, καθώς μιας και ήταν η νικήτρια του πρώτου κύκλου πίστευε πως θα είχε την δική της καρέκλα στο τραπέζι της κριτικής επιτροπής.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των γεγονότων η Ραμόνα να μείνει στον "πάγο" καθώς το κανάλι δε βρήκε κάποια άλλη πρόταση έτσι ώστε να την αξιοποιήσει!

Από τον ΣΚΑΙ στο Open η Ραμόνα Βλαντή

Σύμφωνα όμως με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Vandas blog που έφτασαν πριν από λίγο στα γραφεία του Youweekly.gr η Ραμόνα "γυρνάει την πλάτη" στον ΣΚΑΙ και... σαλπάρει για το Open! Ο σταθμός της έκανε πρόταση να βρίσκεται στην εκπομπή της Ειρήνης Κολιδά, η οποία μετά την αποχώρηση της Έλενας Τσαβαλιά, πήρε την σκυτάλη της εκπομπής «Μεσημεριάτικα».

Λέτε, αυτή η κίνηση του Open να ανεβάσει τα νούμερα στην τηλεθέαση; Γιατί μέχρι στιγμής βρίσκονται στον πάτο!

TAGS