Πασίγνωστος Έλληνας παρουσιαστής του Alpha αποκαλύπτει: «Θα ήταν υπερβολικό κανείς να ισχυριστεί ότι η τηλεόραση...»!

Ο λόγος για τον....

Πασίγνωστος Έλληνας παρουσιαστής  του Alpha αποκαλύπτει: «Θα ήταν υπερβολικό κανείς να ισχυριστεί ότι η τηλεόραση...»!

Για την τηλεόραση και για την εκπομπή του μίλησε αγαπημένος Έλληνας παρουσιαστής.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης παρουσιάζει κάθε Σάββατο στις 9 το πρωί στον Alpha τον «Οδηγό καλής ζωής», προσεγγίζοντας έγκυρα, απλά, περιεκτικά και ανθρώπινα ζητήματα που μας αφορούν όλους. Διαβάστε παρακάτω...

Έχετε καταφέρει με την εκπομπή σας στα τόσα χρόνια προβολή της να γίνετε ο σύμβουλός μας σε θέματα υγείας και καλής ζωής. Το εισπράττετε αυτό από τους τηλεθεατές;
«Η αλήθεια είναι ότι όταν κάνεις τηλεόραση δεν καταλαβαίνεις πολλές φορές την απήχηση που έχει. Ο καλύτερος τρόπος για να την αντιληφθείς είναι να πας μια βόλτα σε μέρη που συχνάζει ο πολύς κόσμος, το σουπερμάρκετ ή το μετρό. Εκεί αντιλαμβάνεσαι πραγματικά αν αυτό που κάνεις με σοβαρότητα και υπευθυνότητα έχει ανταπόκριση».

Μιχάλης Κεφαλογιάννης εκπομπή στον Alpha

Φαντάζομαι ότι όταν το διαπιστώνετε η ικανοποίηση είναι μεγάλη.
«Πράγματι. Ακόμη κι όταν με πλησιάζουν άνθρωποι με διάθεση κριτικής, τους ακούω προσεκτικά. Πάντα ο διάλογος μεταξύ μας είναι παραγωγικός. Δεν λέω ένα τυπικό «ευχαριστώ» και φεύγω. Κάποτε ένας καθηγητής Ιατρικής σε μια συνέντευξη είχε πει ότι η καλύτερη άσκηση για το Αλτσχάιμερ είναι να ανοίγεις διάλογο με έναν άγνωστο για πέντε λεπτά. Η κοινωνικοποίηση είναι σπουδαία θεραπεία για πολλές ασθένειες».

Η θεματολογία της εκπομπής καθορίζεται σε έναν βαθμό από το κοινό;

«Είναι ένα πολυπαραγωγικό αποτέλεσμα. Μπορεί να προέρχεται από συζητήσεις με φίλους και γνωστούς που εκφράζουν προβληματισμούς για διάφορα θέματα, από τις συσκέψεις που κάνουμε με την ομάδα μου όπου προτείνονται και απορρίπτονται ιδέες, από τα ερωτήματα που θέτει ο κόσμος αλλά κι από ζητήματα που φτάνουν προς διερεύνηση στα social media της εκπομπής».

Μιχάλης Κεφαλογιάννης εκπομπή στον Alpha

Η αλήθεια είναι ότι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αλλάξει πια ο τρόπος επικοινωνίας με τους τηλεθεατές που συμμετέχουν ενεργά.
«Θέλουμε την ενεργή συμμετοχή και τη χρησιμοποιούμε. Οντως έχει αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας, που έχει γίνει πιο ουσιαστικός. Ενα μεγάλο μέρος της εκπομπής το χτίζουμε με ερωτήσεις του κοινού. Μαζί συνδιαμορφώνουμε τις ερωτήσεις προς τους ειδικούς που απαντούν στα instagram stories. Στην εκπομπή λέμε αλήθειες που ισχύουν για ένα θέμα ζητώντας παράλληλα την άποψη των φίλων της παραγωγής αλλά και των δικών μου μέσω του Instagram. Είναι ξεκάθαρο πια ότι ο ρόλος του δημοσιογράφου-παρουσιαστή αλλάζει και μάλιστα πολύ γρήγορα».

Οπως έχει αλλάξει και το ιατρικό ρεπορτάζ με το οποίο ασχολείστε από την εποχή της «Μεσημβρινής».
«Τότε το ρεπορτάζ γινόταν χωρίς να έχεις καν τηλέφωνο. Εγραφες σε γραφομηχανή και κρατούσες σημειώσεις στο χέρι. Ωστόσο είναι σημαντικό και συναρπαστικό να μπαίνεις στη νέα τεχνολογία και να αντιλαμβάνεσαι ότι τα πράγματα αλλάζουν. Τα ακολουθείς κι εσύ. Αυτός είναι ο στόχος».

Είστε τρανταχτό παράδειγμα ότι η τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει και θετικά.
«Η τεχνολογία κατά βάση πρέπει να είναι ωφέλιμη. Το αν χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο έχει να κάνει με το πώς τη χειρίζονται οι άνθρωποι και πώς μαθαίνουν και τα παιδιά να τη χρησιμοποιούν. Δεν ανήκω σε αυτούς που δαιμονοποιούν τους νέους τρόπους επικοινωνίας. Αρκεί να υπάρχουν όρια και συνειδητότητα».

Μιχάλης Κεφαλογιάννης εκπομπή στον Alpha

Καλείτε επωνύμους σε μια ιδιαίτερη εκπομπή. Φαντάζομαι δεν έχει αρνηθεί σχεδόν κανείς να μιλήσει για ό,τι τον απασχολεί.
«Ο τρόπος που προσεγγίζουμε τους ανθρώπους είναι ο ίδιος, είτε πρόκειται για έναν δημοφιλή καλεσμένο είτε όχι. Είναι πολύ σημαντικό για μένα και τους τηλεθεατές να ακούσουν μια αυθεντική ιστορία. Να ταυτιστούν και μέσω αυτής να βρουν λύσεις από τους ειδικούς».

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βρει λύση;
«Πιστεύω ότι από την τηλεόραση μπορείς να έχεις μια γενική κατεύθυνση. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος ότι μπορείς να βρεις λύση. Θα ήταν υπερβολικό να ισχυριστεί κανείς κάτι τέτοιο. Ομως σε θέματα αλλαγής τρόπου ζωής, όπως η πρόληψη, υπάρχουν άνθρωποι που με έχουν ευχαριστήσει γιατί μετά από κάποια εκπομπή έκοψαν το κάπνισμα, έκαναν προληπτικές εξετάσεις και βοηθήθηκαν καθώς βρήκαν το πρόβλημα που τους απασχολούσε και το έλυσαν. Αυτό για μένα είναι η καλύτερη ανταμοιβή».

Η ξύλινη επιστημονική γλώσσα κουράζει. Δεν είναι φαντάζομαι ιδιαίτερα εύκολο να μιλάτε με απλό τρόπο για τόσο σοβαρά ζητήματα.
«Εγώ πάντα προσπαθώ να κρατώ την επιστημονική ουσία απλοποιώντας την πληροφορία. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο τηλεθεατής δεν είναι σίγουρο αν αντιλαμβάνεται ότι πίσω από αυτές τις εκπομπές υπάρχει πολλή δουλειά. Θα έλεγα ότι περισσότερο ασχολούμαστε με την προετοιμασία. Προϋποθέτει έρευνα, αξιόπιστες πηγές πληροφορίας σε μια εποχή που το διαδίκτυο μπορεί να σε παρασύρει σε λάθος κατευθύνσεις και, το σημαντικότερο, να προετοιμάσεις συγκεκριμένες ερωτήσεις ενημερώνοντας παράλληλα τους καλεσμένους σου με έναν αναλυτικό οδηγό αρκετές ημέρες πριν την εγγραφή. Η προετοιμασία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στις εκπομπές λόγου. Αν δεν την κάνεις, θα φανεί στο τελικό αποτέλεσμα. Αντιμετωπίζω την εκπομπή πολύ σοβαρά, αλλά επειδή και η ώρα προβολής της είναι νωρίς το πρωί του Σαββάτου δεν θέλω να στενοχωρεί, να πανικοβάλει ή να φέρνει σε δύσκολη θέση τους τηλεθεατές. Το στήσιμό της θυμίζει μια παρέα ανθρώπων που συζητάει ένα ζήτημα που την απασχολεί και υπάρχει κι ένας ειδικός για να δώσει με απλά λόγια πιο εξειδικευμένες απαντήσεις».

Γιατί σας κέρδισε το ιατρικό ρεπορτάζ;
«Επειδή εξελίσσεται. Εκτός του γεγονότος ότι ανακαλύπτονται συνεχώς καινούργια πράγματα, υπάρχει και η αλτρουιστική του πλευρά. Είναι χρήσιμο για τους αποδέκτες του και έχει να κάνει με την ουσία της ύπαρξης τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας».

ΠΗΓΗ: TV24
KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ

ALPHA tv: Σε "τραγική" θέση γνωστός παρουσιαστής! Τι συνέβη;

Σύμφωνα με πληροφορίες που μόλις έφτασαν στα γραφεία του Youweekly.gr γνωστός παρουσιαστής βρίσκεται σε αρκετά "τραγική" θέση στο κανάλι ALPHA TV!

Τι συνέβη; Διαβάστε παρακάτω...

Δυστυχώς το πρωινό ραβασάκι που φτάνει κάθε μέρα στα κανάλια, σήμερα για τον Χρήστο Φερεντίνο δεν μοίρασε χαμόγελα!

Όταν λέμε ραβασάκι αναφερόμαστε στα νούμερα τηλεθέασης που για την Πέμπτη 18/4 έδειξαν πως ο παρουσιαστής και το Deal έκανε τα χειρότερα νούμερα της φετινής σεζόν!

Συγκεκριμένα 14,9 σημείωσε ο Φερεντίνος που συνήθως έφτανε το 20 και βάλε και τα τέταρτά του ήταν... χαμηλά:

8,5

13,7

18,5

18,7

Η Μαρία Μπεκατώρου πάλι που βρίσκεται απέναντί του, στον ΑΝΤ1, έκανε εξαιρετικά ποσοστά αφού έφτασε το 23,4 και τα τέταρτα ήταν αρκετά ψηλά:

20,7

25,5

24,5

23