Κόκκινο Ποτάμι - Open 28/6: Η Βασιλική αποβάλει - Η Ιφιγένεια ταΐζει με αίμα το μωρό της

Συγκλονιστικό το επεισόδιο της Κυριακής

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κόκκινο Ποτάμι - Open 28/6: Η Βασιλική αποβάλει - Η Ιφιγένεια ταΐζει με αίμα το μωρό της

Συγκλονιστικό θα είναι το επεισόδιο της σειράς του Open, Κόκκινο Ποτάμι, την Κυριακή 28/6! Η Βασιλική θα αποβάλει και θα δούμε την πιο ανατριχιαστική σκηνή: Η Ιφιγένεια να ταΐζει το μωρό της με αίμα!

Η αρχή του τέλους έχει ήδη φτάσει. Οι Τούρκοι πλέον έχουν πάρει τον έλεγχο καθώς οι Ρώσοι φεύγουν και οι χριστιανοί είναι στο έλεός τους. Η Ιφιγένεια, η Σοφία και η Μελικέ πέφτουν στα χέρια τους. Ο Θέμης προσπαθεί να το σκάσει με την Ευγενία και τη Βασιλική και ο Μίλτος αφήνεται ελεύθερος χάρη στον Ζαχάρωφ.

Ο Μίλτος παραμένει φυλακισμένος, παρ’ όλες τις προσπάθειές του να αποδείξει ότι δεν είναι εχθρός της επανάστασης, ενώ η Ιφιγένεια με το μωρό, η Σοφία και η Μελικέ έχουν διαφύγει στην ύπαιθρο. Είναι κουρασμένες και ταλαιπωρημένες αλλά συνεχίζουν με όλο τους το κουράγιο. Γρήγορα καταλαβαίνουν από ένα απόσπασμα επαναστατών που περνάει με τον Ρώσο διοικητή αιχμάλωτό τους ότι δεν έχουν τύχη γιατί και οι Ρώσοι δεν θα τις βοηθήσουν. «Θα γυρίσουμε στην Αμισό. Εκεί μπορεί να είναι καλύτερα τα πράγματα. Να πάμε στην Ευγενία.

Δείτε εδώ ποιο είναι το τέλος του Μίλτου και της Ιφιγένειας με βάση το βιβλίο που έχει ήδη γραφτεί!

Να είμαστε όλοι μαζί», λέει η Σοφία και οι υπόλοιπες ακολουθούν. Παράλληλα η Ειρήνη είναι ασφαλής με τον Χότζα, όπως και η Λουσίν στο χριστιανικό γυναικείο μοναστήρι. Την ίδια στιγμή ο Ονούρ Ασλάν θεωρείται υπαίτιος για τις ήττες και αντικαθίσταται από τον Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος προτείνει να ενοχοποιήσουν γενικά τους χριστιανούς τώρα που φεύγουν οι Ρώσοι, με απώτερο σκοπό να απαλλαγούν από τους Ελληνες και τους Αρμένιους.

Οι Τούρκοι σκοτώνουν όποιον δεν υπακούει

Ιφιγένεια, Σοφία και Μελικέ στον δρόμο τους βλέπουν μια ομάδα Τούρκων στρατιωτών που μεταφέρουν σε πομπή χριστιανούς του Ερζερούμ. «Γρήγορα να κρυφτούμε», λένε. Ομως το μωρό αρχίζει να κλαίει, το κλάμα του τις προδίδει και συλλαμβάνονται από τον Μουράτ που ηγείται του στρατού. Τις βάζουν κι αυτές με τους άλλους στην πομπή και ξεκινάνε για άγνωστη κατεύθυνση. Στο μεταξύ ο Χότζας εξακολουθεί να φέρεται καλά στην Ειρήνη, ενώ η Λουσίν έχει ντυθεί μοναχή για να παραμένει ασφαλής. Στο καραβάνι ο Μουράτ απαγορεύει να σταματάνε για νερό οι αιχμάλωτοι και οι Τούρκοι σκοτώνουν όποιον δεν υπακούσει. Την ίδια ώρα ο Μίλτος γράφει μια επιστολή με τα νέα του στην Ιφιγένεια, αν και δεν θα σταλεί ποτέ. «Ξέρω ότι δεν θα πάρεις ποτέ αυτό το γράμμα αλλά η σκέψη σου και ο γιος μας μου δίνει κουράγιο», αναφέρει.

Ο Μουσταφά προσπαθεί να ξαναβιάσει τη Βασιλική

Η Ιφιγένεια δεν έχει γάλα για να ταΐσει το μωρό και δεν μπορεί έτσι κι αλλιώς να βρει τροφή. Είναι απελπισμένη και πάνω στην τρέλα της και την απόγνωσή της δαγκώνει το χέρι της και του δίνει να πιει από το αίμα της. Η Σοφία και η Μελικέ την κοιτούν σαστισμένες. Στην Αμισό, οι Ελληνες συνειδητοποιούν ότι με την πτώση του τσάρου και την αποχώρηση των Ρώσων, θα βρεθούν στο έλεος των Τούρκων, οι οποίοι καταλαβαίνουν ότι ήρθε η ώρα να εξοντώσουν τους χριστιανούς. Παράλληλα ο Μουσταφά βλέπει στον δρόμο τη Βασιλική. Για μια ακόμη φορά τη βάζει στο μάτι και αρχίζει να την κυνηγάει. Μπαίνει με τη βία στο σπίτι της, όπου ψάχνει τον Θέμη. Βλέποντας ότι δεν είναι εκεί και πάλι προσπαθεί να τη βιάσει. Η Ευγενία προσπαθεί να τον σταματήσει. Γίνεται πάλη και τη στιγμή η Βασιλική βρίσκει την ευκαιρία, αρπάζει ένα όπλο και τον σημαδεύει αλλά δεν τον σκοτώνει.

Η Ευγενία καταδιώκεται από τον Οντούρ

Ο Μουσταφά το σκάει αλλά δεν μένει εκεί. Πηγαίνει και κατηγορεί την οικογένεια Παυλίδη. «Πήγαν να με σκοτώσουν. Πρέπει να τιμωρηθούν», φωνάζει. Ο Θέμης μόλις φτάνει στο σπίτι και μαθαίνει τι έχει συμβεί προτείνει να φύγουν γρήγορα από την πόλη. Ξεκινάνε γρήγορα με το κάρο. Η Βασιλική όμως από την κακουχία δεν βαστάει και αποβάλλει. Και δεν φτάνει αυτό. Η Ευγενία πέφτει κάτω από το κάρο και χτυπάει. Οι άλλοι αναγκάζονται να φύγουν, ενώ αυτή καταδιώκεται από τον Οντούρ. Ωστόσο καταφέρνει να κρυφτεί στο σπίτι της Σωτηρίας, η οποία δεν την αποκαλύπτει και έτσι γλιτώνει.

Ο ΜΙΛΤΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

Κόκκινο Ποτάμι τι θα δούμε την Κυριακή 28/6

Ο Θέμης αποφασίζει να επιστρέψει για να σώσει την Ευγενία. Ο Μίλτος μαθαίνει ότι θα αποφυλακιστεί, γιατί ο Ζαχάρωφ είναι χρήσιμος και στη νέα κατάσταση, όμως αποφασίζει να μην πάει στο Παρίσι όπως του προτείνουν. «Πρέπει να μείνω εδώ και να βρω την Ιφιγένεια και το μωρό», τους λέει. Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι βάζουν όπλα μέσα στην εκκλησία της Αμισού για να κατηγορήσουν τους χριστιανούς ότι έχουν οπλισμό. Στο στόχαστρό τους έχουν τον Θεόκλητο που είναι η κεφαλή της Εκκλησίας και του χριστιανισμού. Τρέφουν το μένος τους μαζί με τον όχλο που μαζεύτηκε να δει τι συμβαίνει ενάντια στον Θεόκλητο. Σε έξαλλη κατάσταση, εξαγριωμένοι πλέον εισβάλλουν στο σπίτι του, το λεηλατούν και τον συλλαμβάνουν ως ένοχο.

Από το περιοδικό Tivi Sirial