Γιατί δεν βγήκε εχθές η εκπομπή της Στεφανίδου στον ALPHA - Τι συνέβη

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γιατί δεν βγήκε εχθές η εκπομπή της Στεφανίδου στον ALPHA - Τι συνέβη

Την Δευτέρα έκανε την πρεμιέρα της η Τατιάνα Στεφανίδου - δείτε την εδώ με το εντυπωσιακό κόκκινο φόρεμά της - και τρεις ημέρες μετά, Πέμπτη πρωί, δεν βγήκε στον αέρα του ALPHA η εκπομπή της T-Live! Επειδή μας ρωτήσατε, θα σας αποκαλύψουμε τον λόγο.

Ο λόγος που δεν βγήκε στον αέρα του ALPHA η εκπομπή της Στεφανίδου εχθές

Για την ακρίβεια ένας και μοναδικός είναι ο λόγος που δεν είδαμε την Τατιάνα Στεφανίδου εχθές στην θέση της. Η απεργία των δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ, η οποία και ολοκληρώθηκε εχθές το απόγευμα, στο πλαίσιο της συνέχισης του διαλόγου με την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ενώσεις στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ προσανατολίζονται στην αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μετά και τον προγραμματισμό νέας συνάντησής τους με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται πως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων διαμαρτύρονται για την «επιχειρούμενη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μέσω ενός νεο-εισαγόμενου μοντέλου "ευελιξίας"», που προβλέπει διάταξη του «νομοσχεδίου Πέτσα», κατά τα σωματεία, και «το οποίο απειλεί:

  • να καταλύσει τον στενό πυρήνα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων επιφέροντας συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και μαζικές απολύσεις,
  • σε ευθέως περαιτέρω συρρίκνωση στον Ασφαλιστικό μας φορέα, με φραγή δικαιώματος ασφάλισης στους "προσμετρούμενους" εργαζομένους και κατά συνέπεια δραματική μείωση εσόδων».

«Τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο» ζητούν, όπως αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση για την απεργία,

  • «την άμεση απόσυρση όλων των αντεργατικών διατάξεων του νομοσχεδίου που υπονομεύουν τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τα ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και το δικαίωμα της κοινωνίας για αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση»,
  • καθώς και «την έναρξη διαλόγου της Κυβέρνησης με όλους τους εμπλεκόμενους, για την κατάρτιση ενός αυτόνομου νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει συνολικά τους Πανελλήνιους και τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς».

Σημειώνεται πως από την απεργία, εξαιτίας της οποίας δεν προβλήθηκαν δελτία ειδήσεων επί δύο ημέρες, είχε εξαιρεθεί η επίσημη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.