Ήλιος: Δύσκολες στιγμές για τη Λήδα μετά το θάνατο της Μαρίας

Όσα θα δούμε σήμερα 22/12

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ήλιος: Δύσκολες στιγμές για τη Λήδα μετά το θάνατο της Μαρίας

Στη σειρά Ήλιος, οι εξελίξεις μετά τον απροσδόκητο θάνατο της Μαρίας, είναι ραγδαίες. Από την πλευρά της η Λήδα, περνάει δύσκολες στιγμές.

Όσα θα δούμε στη σειρά Ήλιος σήμερα

Ο απροσδόκητος θάνατος της Μαρίας δημιουργεί ερωτηματικά στην Λήδα, ενώ ο Αντώνης παλεύει με τις ενοχές του και την αγωνία για την αντίδραση της κόρης του, αν μάθει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό συμβάν.

Ο Δημήτρης καλεί τον ιδιοκτήτη της κάβας να πει στην Αθηνά ποια είναι στην πραγματικότητα η γυναίκα που αγόρασε το ποτό που δηλητηρίασε τον Αλεξάκη με το όνομα Νίκη Χρηστίδου.

Η Αλεξάνδρα βλέπει τον θάνατο της Μαρίας σαν μια ευκαιρία να αναβάλουν τον γάμο τους ο Φίλιππος και η Λήδα, ενώ έχοντας μάθει πως η Αλίκη βγαίνει με τον Αχιλλέα, της ζητάει να διακόψει μαζί του. Η Νίκη, σίγουρη για την καταδίκη της, ζητάει από τον Δήμο να την ξεχάσει για πάντα. Ωστόσο, έχουμε και μια ανατροπή μεγατόνων στη σειρά.

Αυτά θα δούμε πριν το τέλος της σεζόν στον Ήλιο

Ήλιος εξελίξεις

Ο Δημήτρης έχει περίεργη συμπεριφορά, ο Φίλιππος ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και η Αλίκη προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες της. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Μαρία παλεύει να κρατηθεί στη ζωή και η Λήδα είναι πάντα δίπλα της.

Η Μαρία είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ ο Αντώνης υποφέρει από τύψεις. Η Λήδα φοβάται μήπως χάσει τη μητέρα της. «Αν πάθει κάτι δεν θα το αντέξω. Δεν μπορώ να σκέφτομαι ότι μπορεί να τη χάσω», λέει στον Φίλιππο που είναι δίπλα της και τη στηρίζει. «Ολα καλά θα πάνε. Να είσαι δυνατή και να σκέφτεσαι θετικά», την ενθαρρύνει.

Ομως έχει κι εκείνος τα δικά του προβλήματα καθώς μια νέα σύγκρουσή του με την Αλεξάνδρα είναι αναπόφευκτη. Στο μεταξύ ο Δημήτρης κατηγορείται άδικα για τον ξυλοδαρμό ενός κρατουμένου, ενώ η Αθηνά, ο Χρήστος και η Δάφνη αρχίζουν να είναι επιφυλακτικοί μαζί του. «Τι μπορεί να συνέβη πραγματικά;», αναρωτιούνται. Η Αλίκη με τη σειρά της περνάει δύσκολα και προσπαθεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά της, όσο ο Αχιλλέας κάνει όλο και περισσότερο αισθητή την

παρουσία του. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Λήδα και ο Αντώνης έρχονται αντιμέτωποι με την πιο δύσκολη κατάσταση που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν. Η Μαρία δεν τα καταφέρνει να κρατηθεί στη ζωή. Είναι νεκρή. Η Λήδα πέφτει στην αγκαλιά του πατέρα της σπαράζοντας από το κλάμα.

«Οχι, δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό», του λέει. Και οι δύο σχεδόν καταρρέουν.

Η Νίκη είναι σίγουρη για την καταδίκη της

Ο απροσδόκητος θάνατος της Μαρίας δημιουργεί ερωτηματικά στη Λήδα. «Τι συνέβη; Πώς προκλήθηκε το ατύχημά της;», αναρωτιέται, ενώ ο Αντώνης παλεύει με τις ενοχές του και την αγωνία για την αντίδραση της κόρης του, αν μάθει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό συμβάν.

Παράλληλα, ο Δημήτρης καλεί τον ιδιοκτήτη της κάβας να πει στην Αθηνά ποια είναι στην πραγματικότητα η γυναίκα που αγόρασε το ποτό που δηλητηρίασε τον Αλεξάκη με το όνομα Νίκη Χρηστίδου. Την ίδια ώρα η Αλεξάνδρα βλέπει τον θάνατο της Μαρίας σαν μια ευκαιρία να αναβάλουν τον γάμο τους ο Φίλιππος και η Λήδα, ενώ έχει μάθει πως η Αλίκη βγαίνει με τον Αχιλλέα.

«Θα διακόψεις μαζί του. Η θέση σου είναι δίπλα στην οικογένειά σου», είναι τα λόγια που της απευθύνει. Την ίδια στιγμή η Νίκη, σίγουρη για την καταδίκη της, ζητάει από τον Δήμο να την ξεχάσει για πάντα και ομολογεί.

Ο Δημήτρης πέφτει σε ακόμη μια παγίδα

Ήλιος τελευταίο επεισόδιο

Ο Δημήτρης ψάχνει απεγνωσμένα να βρει στοιχεία για να αποδείξει ότι είναι θύμα πλεκτάνης, αλλά και ότι η Νίκη είναι αθώα. «Δεν μπορεί. Κάτι πρέπει να υπάρχει. Κάποιο λάθος θα έχει κάνει ο δράστης», μονολογεί προσπαθώντας να πιαστεί από κάπου. Η Αθηνά, χωρίς να πιστεύει ότι κάποιος προσπαθεί να παγιδεύσει τον Δημήτρη, ενημερώνει τη Λήδα για την περίεργη συμπεριφορά του. «Καλό θα ήταν να του μιλήσεις. Εσένα μπορεί να σε ακούσει», της λέει.

Η Αλίκη πάλι προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες της και να προχωρήσει με τη ζωή της. Αργότερα η Λήδα μαθαίνει από τον πατέρα της τι ήταν αυτό που αναστάτωσε τόσο τη Μαρία πριν πάθει το ατύχημα. Οσο για τον Δημήτρη, μια ακόμη παγίδα θα τον φέρει αντιμέτωπο με όλους τους συναδέλφους του και, κυρίως, με τον Χρήστο. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, ο Φίλιππος γιορτάζει με τους συνεργάτες του το στήσιμο της νέας του εταιρείας.

Καθώς επιστρέφει στο σπίτι του χαρούμενος αλλά κουρασμένος, θα του συμβεί κάτι που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Ενα τροχαίο ατύχημα θα του στερήσει όλα όσα ονειρεύτηκε με τη Λήδα αφού θα τραυματιστεί βαριά. Ενας τραυματισμός που θα αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του στο σώμα, τη ζωή και την ψυχή του.