Elif: Ο Σελίμ στέλνει γράμμα στον Βεϊσέλ

Τι συμβαίνει με την υγεία του;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Elif: Ο Σελίμ στέλνει γράμμα στον Βεϊσέλ

Με ένα συγκλονιστικό επεισόδιο στην Elif τελειώνει η εβδομάδα. Μπορεί ακόμη Μελέκ και Ελίφ να μην έχουν συναντηθεί ακόμη, ωστόσο είναι πολύ κοντά. Ο Σελίμ μάλιστα, στέλνει γράμμα στον Βεϊσέλ, λέγοντας του πως πιστεύει πως η μικρή είναι ζωντανή.

Κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει πως η Μελέκ βρίσκεται πολύ κοντά τους και σε λίγο καιρό θα την συναντήσουν.

Όσα θα δούμε στην Elif σήμερα

Επεισόδιο 757 – 4ος κύκλος - Παρασκευή 15/1/21.

Η Μπιρτσέ δουλεύει στο γραφείο του Γιουνούς αλλά εκείνος δείχνει εκνευρισμένος με κάποιες καθημερινές της, χαριτωμένες συνήθειες και της κάνει συνεχώς παρατηρήσεις. Ο Κερέμ κανονίζει μια συνάντηση και η Φιλίζ ενημερώνει τον Ταρίκ, ο οποίος εκνευρίζεται. Ο μεγαλύτερος του φόβος είναι ο ρόλος που θα αναλάβει ο Κερέμ στην εταιρία. Φοβάται πως ο Κερέμ θα αναλάβει την ηγεσία της εταιρίας. Ο Ταρίκ πηγαίνει στο γραφείο του Κερέμ και του ζητάει να κανονίζει τις συναντήσεις αφού τον συμβουλεύεται πρώτα. Ο Κερέμ ξαφνιάζεται από τη συμπεριφορά του αλλά του απαντάει ψύχραιμα πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Η Χουμεϊρά αρχίζει να υποψιάζεται τον άντρα της ξανά.

Elif Χουμειρά

Ο Ταρίκ έχει καταλάβει πως η Χουμεϊρά τον υποψιάζεται και ακυρώνει το δείπνο του με τη Ράνα. Η Μελέκ βρίσκει μια κούκλα στα σκουπίδια και μέσα στην τρέλα της πιστεύει πως ανήκει στην Ελίφ. Η Ελίφ σκέφτεται συνεχώς τη μητέρα της. Θυμάται τη μητέρα της, τη Ζεϊνέπ, τον Σελίμ και όλη την οικογένειά της. Ο Βεϊσέλ λαμβάνει γράμμα από τον Σελίμ, που βρίσκεται στις ΗΠΑ και του λέει πως συνεχίζει τις θεραπείες του και πως ελπίζει να γίνει καλά και να επιστρέψουν. Επίσης του γράφει πως πιστεύει ότι η Ελίφ είναι ζωντανή. Ο Ταρίκ συναντάει τους άντρες του στο γκαράζ της εταιρίας και τον ενημερώνουν πως δεν υπάρχει κανένα ίχνος της Ελίφ. Ο Ταρίκ τα βάζει μαζί τους και ο Κερέμ τους ακούει να τσακώνονται και το βρίσκει παράξενο. Ρωτάει τον Ταρίκ τι συμβαίνει και εκείνος του λέει μια δικαιολογία.

Ο Κερέμ έχει υποψίες για το περιστατικό αλλά ο Ταρίκ καταφέρνει να διαχειριστεί την κατάσταση. Καθώς μιλάνε η Βιλντάν τηλεφωνεί στον Ταρίκ αλλά εκείνος δεν απαντάει. Η Βιλντάν όμως επιμένει και ο Κερέμ υποψιάζεται πως κάτι περίεργο συμβαίνει. Δεν ρωτάει τίποτα και φεύγει από το γκαράζ με πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Η Ελίφ ζωγραφίζει την οικογένειά της και η Βιλντάν βλέπει τη ζωγραφιά και την κρατάει ως το πρώτο στοιχείο για την άγνωστη ιστορία της Ελίφ, που θέλει να μάθει.

Elif: Παραλίγο συνάντηση "βόμβα" ανάμεσα σε Μελέκ και Ελίφ

Η Βιλντάν είναι αποφασισμένη να παγιδεύσει τον Ταρίκ και να τον πάρει με το μέρος της για να επιστρέψει στην έπαυλη. Από την άλλη, η Ελίφ νοσταλγεί την οικογένειά της, ενώ η Μελέκ είναι τελικά ζωντανή, αλλά ζει φτωχικά και έχει χάσει το μυαλό της επειδή πιστεύει πως η κόρη της είναι νεκρή.

Η Βιλντάν φεύγει από την εταιρεία και έχει ένα σχέδιο. Εχει καταλάβει πως και η Ματσιντέ αναζητά την Ελίφ και τώρα ξέρει πως η Ελίφ είναι πιο πολύτιμη από ό,τι πίστευε. Ο Γιουνούς μιλάει στον Κερέμ για δουλειά αλλά το μυαλό του είναι στη Ρεϊχάν. Εκείνος τον προειδοποιεί και του λέει πως πρέπει να προχωρήσει, γιατί η Ρεϊχάν έφυγε χωρίς ένα αντίο. Η Ελίφ είναι στο σπίτι και περιμένει τη Βιλντάν πιστεύοντας πως θα της φέρει τη μητέρα της. Ο Ταρίκ συναντάει τη Βιλντάν στη διεύθυνση που του έδωσε και αναζητούν την Ελίφ. «Μου είπαν ότι εδώ τριγύρω ζει, θα ψάξουμε και θα τη βρούμε», του λέει και ρωτάνε κάποιον καταστηματάρχη ο οποίος τους λέει πως έχει δει ένα κοριτσάκι όπως το περιγράφουν στη γειτονιά αλλά δεν ξέρει πού μένει. Στο μεταξύ, η Παρλά πηγαίνει στην εταιρεία να δει τον Κερέμ, αλλά εκείνος έχει πάει στην παραλία και σκέφτεται τη Ρεϊχάν. Η Παρλά του τηλεφωνεί και του προτείνει να πάνε για καφέ, εκείνος όμως αρνείται. Εχει καταλάβει πως η αναχώρηση της Ρεϊχάν τον έχει επηρεάσει. Ο Ταρίκ και η Βιλντάν αναζητούν την Ελίφ, αλλά μάταια και ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη μέρα. Η Βιλντάν του λέει πως δεν έχει χρήματα και τότε εκείνος της δίνει και φεύγει. Μια γυναίκα κοιμάται σε ένα παλιό, κατεστραμμένο σπίτι και είναι η Μελέκ, η οποία είναι ζωντανή!

Η Μελέκ έχει χάσει το μυαλό της

Elif STAR Μελέκ

Η Βιλντάν επιστρέφει σπίτι και η Ελίφ απογοητεύεται όταν τη βλέπει μόνη γιατί περίμενε να δει και τη μητέρα της. «Νόμιζα ότι θα έβρισκες τη μητέρα μου», της παραπονείται η Ελίφ και η Βιλντάν της εξηγεί: «Δεν γνωρίζω πού είναι η μητέρα σου». Στο μεταξύ, η Μελέκ δεν φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση και δεν θυμάται πολλά. Μια γειτόνισσα της χτυπάει την πόρτα και της προσφέρει σούπα: «Προσπαθούμε όσο μπορούμε να σε βοηθήσουμε να φας ένα ζεστό πιάτο φαγητό. Θα λείψω μερικές μέρες αλλά μην αγχώνεσαι, όλο και κάποια γειτόνισσα θα έρθει και θα σου φέρει να φας». Τότε η Μελέκ της απαντάει: «Κι εμείς με την Ελίφ μου θα λείψουμε μερικές μέρες». Τότε η γυναίκα καταλαβαίνει πως η Μελέκ έχει χάσει το μυαλό της. Στη συνέχεια κρατάει τη σούπα, μαζί με όλα τα άλλα φαγητά που έχουν μουχλιάσει, γιατί πιστεύει πως θα έρθει η Ελίφ και είναι χαμένη στις παλιές αναμνήσεις. Η ιδέα πως η κόρη της έχει πεθάνει την έχει οδηγήσει στην τρέλα.

Η Ματσιντέ τηλεφωνεί στη Βιλντάν και εκείνη ζητάει λίγο χρόνο ακόμα. Η Μελέκ βγαίνει στον δρόμο φωνάζοντας το όνομα της Ελίφ και καταρρέει. Οι γειτόνισσες τη βλέπουν και τη λυπούνται: «Πολύ λυπάμαι γι’ αυτό το κορίτσι», μονολογεί η μια στην άλλη. Η Βιλντάν είχε πληρώσει τον καταστηματάρχη να δώσει στον Ταρίκ τις πληροφορίες για την Ελίφ. Αργότερα συναντάει τον Ταρίκ και συνεχίζουν να ψάχνουν για την Ελίφ. Ο Ταρίκ απελπίζεται και η Βιλντάν του στήνει μια παγίδα σχετικά με την αναζήτηση της Ελίφ, ότι δήθεν έμενε σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι: «Αν ήμουν μικρό παιδί και έβρισκα αυτό το οίκημα, θα έμενα εδώ για να προστατευτώ», του λέει και πάνε μέσα να ψάξουν. Η Βιλντάν δήθεν βρίσκει το ημερολόγιο της μικρής και ο Ταρίκ πιστεύει πως πράγματι εκεί μένει η Ελίφ. Η σκηνή κάνει flashback και μας δείχνει πως η ίδια η Βιλντάν το τοποθέτησε εκεί. Ομως, το σχέδιό της δεν πηγαίνει όπως ακριβώς περίμενε και ο Ταρίκ δίνει εντολή στους άντρες του να περιμένουν στο παλιό σπίτι μήπως εμφανιστεί η Ελίφ. Στο μεταξύ, η μικρή κοιμάται στο σπίτι της Βιλντάν και βλέπει στο όνειρό της ότι συναντιέται με τη μητέρα της. Οταν ξυπνάει απογοητεύεται που ήταν μόνο ένα όνειρο.

Ο Κερέμ δεν μπορεί να ξεχάσει τη Ρεϊχάν

Ο Κερέμ νιώθει απαίσια και κάθε μέρα είναι χειρότερα από την προηγούμενη. Δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται τη Ρεϊχάν. Είτε βρίσκεται στη δουλειά είτε κάνει τζόκινγκ, είναι πάντα στο μυαλό του. Η Ματσιντέ και η Γιλντίζ καταλαβαίνουν πως κάτι τον απασχολεί και θεωρούν πως έχει να κάνει με τη δουλειά του. Η Χουμεϊρά νιώθει σιγά-σιγά να ανακτά και πάλι την εμπιστοσύνη της στον Ταρίκ, αφού δεν της έχει δώσει

καμία αφορμή για να τον υποψιαστεί και πηγαίνει να του ετοιμάσει πρωινό. Ο Κερέμ βλέπει τη Γιλντίζ να καθαρίζει το δωμάτιο της Ρεϊχάν και μιλάνε για την κοπέλα. Ο Κερέμ τη νοσταλγεί ακόμα περισσότερο και θυμάται τη μέρα που τη βοήθησε να διαβάσει για τις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο. Καθώς φεύγει από το δωμάτιο, βρίσκει το κολιέ που φόραγε κοπέλα. Στο μεταξύ, οι άντρες του Ταρίκ τον ενημερώνουν πως η Ελίφ δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στο παλιό σπίτι και εκείνος θυμώνει. Ο Ταρίκ και η Χουμεϊρά παίρνουν πρωινό και η κοπέλα είναι χαρούμενη που είναι δίπλα της ο άντρας της, γιατί τους τελευταίους μήνες μιλούσε μόνο για δουλειά και έλεγε πως δεν είχε χρόνο για εκείνη. Ο Ταρίκ ζητάει να μάθει για τα ραντεβού με τον γιατρό για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης και της λέει πως θέλει να είναι σε όλα δίπλα της. Η Χουμεϊρά το βρίσκει περίεργο αλλά το απολαμβάνει. Ο Κερέμ έχει χάσει τον εαυτό του και η Ματσιντέ τον ρωτάει ανήσυχη τι του συμβαίνει. Ο Κερέμ της λέει πως δήθεν έχει πολλή δουλειά.

Elif Κερέμ

Παραλίγο συνάντηση Μελέκ και Ελίφ στην σειρά Elif

Η Μελέκ είναι μόνη της και προσπαθεί να ζεσταθεί με μια παλιά σόμπα, ενώ η Βιλντάν κάνει ερωτήσεις στην Ελίφ για την οικογένειά της. «Οταν ήρθες στην έπαυλη γνώριζες την κυρία Ματσιντέ;», τη ρωτάει και εκείνη της απαντάει: «Οχι, δεν την ήξερα, εκεί την είδα πρώτη φορά! Κανέναν δεν ήξερα». «Μήπως η μητέρα σου ήξερε τον Ταρίκ;», επιμένει να ρωτάει η Βιλντάν και η Ελίφ της απαντάει αρνητικά, ενώ της εξηγεί πως δεν έχει πατέρα. Η Μελέκ πηγαίνει στο πάρκο γιατί πιστεύει πως εκεί είναι η Ελίφ. Βλέπει ένα κοριτσάκι που μοιάζει στην κόρη της και το αγκαλιάζει, αλλά η μητέρα του παιδιού το απομακρύνει αμέσως και η Μελέκ φεύγει. Λίγα λεπτά αργότερα φτάνουν εκεί η Βιλντάν με την Ελίφ. Η Ελίφ νοσταλγεί τη μητέρα της και θυμάται τις ωραίες στιγμές που πέρασαν με τον Γιουσούφ και την Ιντζί. Στο μεταξύ, ο Κερέμ έχει άλλη μια επιτυχημένη συνεργασία για την εταιρεία. Ο Ταρίκ πηγαίνει στο γραφείο της Ράνα και εκείνη είναι θυμωμένη μαζί του επειδή δεν βρίσκει χρόνο για να περάσουν μαζί. «Θέλω να δεις τον γάμο μου σαν μια οικονομική συμφωνία, γιατί αυτό είναι μόνο και τίποτα περισσότερο! Εσύ είσαι πιο σημαντική για μένα!», ισχυρίζεται και η Ράνα έχει τα δικά της σχέδια και του λέει πως θέλει να κάνει κάτι για εκείνη, έτσι μόνο θα τον εμπιστευθεί ξανά. Ο Ταρίκ πιστεύει πως θα του ζητήσει κάτι πολύ σπουδαίο αλλά η Ράνα του ζητάει απλά να δειπνήσουν μαζί. Ο Ταρίκ κάνει αμέσως κράτηση σε ένα καλό εστιατόριο. Λίγο αργότερα τον καλεί η Χουμεϊρά και του προτείνει να δειπνήσουν, αλλά της λέει πως έχει δουλειά και θα το κανονίσουν ένα άλλο βράδυ. Η Χουμεϊρά απογοητεύεται. Η Παρλά κάνει έκπληξη στον Κερέμ και εμφανίζεται στο γραφείο του και εκείνος αυτή τη φορά είναι πιο φιλικός μαζί της. Η Χουμεϊρά αρχίζει να υποψιάζεται τον άντρα της ξανά και ο Ταρίκ που το έχει καταλάβει, ακυρώνει το δείπνο του με τη Ράνα για να μείνει μαζί της.

Ο Κερέμ πιάνει τον Ταρίκ να καβγαδίζει με άγνωστους

Η Μπιρτσέ δουλεύει στο γραφείο του Γιουνούς αλλά εκείνος δείχνει εκνευρισμένος με κάποιες καθημερινές της, χαριτωμένες συνήθειες και της κάνει συνεχώς παρατηρήσεις. Ο Κερέμ κανονίζει μια συνάντηση και η Φιλίζ ενημερώνει τον Ταρίκ, ο οποίος εκνευρίζεται. Ο μεγαλύτερός του φόβος είναι ο ρόλος που θα αναλάβει ο Κερέμ στην εταιρεία. Φοβάται πως θα πάρει την ηγεσία της εταιρείας. Ο Ταρίκ πηγαίνει στο γραφείο του Κερέμ και του ζητάει να κανονίζει τις συναντήσεις, αφού τον συμβουλεύεται πρώτα. Ο Κερέμ ξαφνιάζεται από τη συμπεριφορά του αλλά του απαντάει ψύχραιμα πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Η Μελέκ βρίσκει μια κούκλα στα σκουπίδια και μέσα στην τρέλα της πιστεύει πως ανήκει στην Ελίφ. Από την άλλη, η μικρή σκέφτεται συνεχώς τη μητέρα της, τη Ζεϊνέπ, τον Σελίμ και όλη την οικογένειά της.

Στο μεταξύ, ο Βεϊσέλ λαμβάνει γράμμα από τον Σελίμ που βρίσκεται στις ΗΠΑ και του λέει πως συνεχίζει τις θεραπείες του και πως ελπίζει να γίνει καλά και να επιστρέψουν. Επίσης του γράφει ότι πιστεύει ότι η Ελίφ είναι ζωντανή. Φεύγοντας από την εταιρεία, ο Ταρίκ συναντάει τους άντρες του στο γκαράζ της εταιρείας και τον ενημερώνουν πως δεν υπάρχει κανένα ίχνος της Ελίφ. «Πώς είναι δυνατόν να μην την έχετε βρει; Και πού είναι αυτό το κορίτσι; Να μη σας ξαναδώ μπροστά μου αν δεν μου τη φέρετε», τους φωνάζει και ο Κερέμ τους ακούει να τσακώνονται και το βρίσκει παράξενο. «Ταρίκ, τι συμβαίνει; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;», ρωτάει ο Κερέμ και εκείνος του λέει μια δικαιολογία. Ο Κερέμ έχει υποψίες για το περιστατικό αλλά ο Ταρίκ καταφέρνει να διαχειριστεί την κατάσταση. Καθώς μιλάνε, η Βιλντάν τηλεφωνεί στον Ταρίκ αλλά εκείνος δεν απαντάει. Η Βιλντάν όμως επιμένει και ο Κερέμ υποψιάζεται πως κάτι περίεργο συμβαίνει. Δεν ρωτάει τίποτα και φεύγει από το γκαράζ με πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Η Ελίφ ζωγραφίζει την οικογένειά της, η Βιλντάν βλέπει τη ζωγραφιά και την κρατάει ως το πρώτο στοιχείο για την άγνωστη ιστορία της Ελίφ, που θέλει να μάθει…