Νίκος Χατζηνικολάου: Αυτός θα είναι ο καλεσμένος του στο Ενώπιος Ενωπίω

Θα σημειώσει ρεκόρ στην τηλεθέαση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νίκος Χατζηνικολάου: Αυτός θα είναι ο καλεσμένος του στο Ενώπιος Ενωπίω

Η αγαπημένη εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, Ενώπιος Ενωπίω, επιστρέφει αυτή τη Δευτέρα 18/1 με ένα νέο επεισόδιο και καλεσμένο τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο «δράκος» του ελληνικού μπάσκετ μιλά για τα παιδικά του χρόνια, το πάθος του με τον αθλητισμό και αποκαλύπτει πώς βρέθηκε από το ποδόσφαιρο στην πορτοκαλί μπάλα.

Ποια ήταν τα βήματά του από το παρκέ του Ιωνικού Νίκαιας, στον Άρη και τους Boston Celtics;

Τι θυμάται από τον άθλο του 1987, με την κατάκτηση του Eurobasket;

Ενώπιος Ενωπίω Γιαννάκης

Τι λέει για τη σχέση του με τον Νίκο Γκάλη εντός και εκτός γηπέδων;

Ποιο προνόμιό του τον κάνει μοναδικό στον κόσμο;

«Ενώπιος Ενωπίω», με την υπογραφή του Νίκου Χατζηνικολάου, κάθε Δευτέρα στις 23:30

Θυμίζουμε πως τα τελευταία επεισόδια της εκπομπής δεν πήγαν και τόσο καλά. Δείτε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε.

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Γιαννάκη που θα βρεθεί τη Δευτέρα στο Ενώπιος Ενωπίω

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης (γενν. την 1η Ιανουαρίου 1959) είναι Έλληνας πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει η ελληνική καλαθοσφαίριση. Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων, έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και όσο και ως προπονητής. Είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Δράκος» και αποτέλεσε τον κορυφαίο πλέι μέικερ της εποχής και μαζί με τον Νίκο Γκάλη, τους πιο γνωστούς Έλληνες παίκτες.

Πρώτη ομάδα της καριέρας του Παναγιώτη Γιαννάκη υπήρξε ο Ιωνικός Νικαίας από το 1972 όταν ο αθλητής ήταν 13ων ετών. Το 1975 με την Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης Παίδων Ελλάδας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας με τον ίδιο να σημειώνει 80 πόντους και να είναι από τους κορυφαίους της ομάδας. Με ηγέτη τον Γιαννάκη το 1976 ο Ιωνικός Νικαίας κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας εφήβων στη Λάρισα με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 1976, στο Τουρνουά της ΔΕΘ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης σε ηλικία 17 ετών, αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Εθνική ανδρών.