Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

8 Λέξεις: Η Ελισάβετ απειλεί τον Αιμίλιο

Χαμός στα νέα επεισόδια (18-21/1)

8 Λέξεις: Η Ελισάβετ απειλεί τον Αιμίλιο
TV24 17.01.2021 13:36
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ραγδαίες φαίνεται πως θα είναι οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια (18-21/1) της επιτυχημένης σειράς του ΣΚΑΪ, 8 Λέξεις καθώς η Ελισάβετ δε θα διστάσει να πάει κάτω από το σπίτι του Αιμίλιου και να τον απειλήσει όσο εκείνος βρίσκεται μέσα με την Μάγδα.

Αυτά θα δούμε στα νέα επεισόδια των 8 Λέξεων

8 ΛΕΞΕΙΣ Επεισόδιο 151 - Δευτέρα 18/1

Ο γραμματέας λέει όλη την αλήθεια στον Μιλτιάδη αποκαλύπτοντας έτσι το μεγάλο ψέμα της Κατερίνας. Η Ναυσικά λύνει και πάλι την παρεξήγηση και κάνει τον συμβιβασμό μεταξύ Άκη και Μάρκου. Στη συνέχεια, ο Άκης δίνει «γραμμή» στον Αιμίλιο και του λέει να σταματήσει την αρνητική αντιμετώπιση της Αναγέννησης. Η Ναυσικά αγχώνεται επειδή το πρόβλημα που έχει ο Οδυσσέας είναι κληρονομικό και κλείνει ραντεβού και για τον Μιχαήλ να πάει να δει τα μάτια του.

Λίγο αργότερα, ο Μάρκος λέει στον Οδυσσέα ότι βρήκε έναν Έλληνα γιατρό στην Ελβετία που ειδικεύεται στην πάθησή του. Ο Σίμος πλησιάζει τη Σμαράγδα σε μια ακόμα προσπάθεια να τα ξαναβρεί μαζί της. Ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Κέρκυρα και η Έρση χαίρεται πολύ που τον βλέπει. Η Ελισάβετ είναι έξαλλη και πάει έξω από το σπίτι του Αιμίλιου και τον απειλεί ότι θα μπει μέσα, ενώ εκείνος είναι με τη Μάγδα.

8 ΛΕΞΕΙΣ Επεισόδιο 152 - Τρίτη 19/1

Η Ελισάβετ, σε μια έκρηξη οργής, κατηγορεί τον Αιμίλιο για όλα τα ψέματα που της είπε και τον χωρίζει. Ο Άκης με την Αποστολία φτάνουν στην Κύπρο κι ο Άκης κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να την περιποιηθεί. Ο Σίμος ψάχνει παντού τη Σμαράγδα, αλλά εκείνη περνάει την πρώτη της ερωτική βραδιά στο σπίτι του Αντώνη. Η Κατερίνα εξομολογείται όλη την αλήθεια στον Μιλτιάδη κι ο Έκτορας τούς αναλύει τα επόμενα βήματά τους για να ξεσκεπάσουν το κύκλωμα.

Ο Φρίξος λέει ψέματα στην Έλλη για την αλλεργία και της προτείνει να μετακομίσουν στης Ιφιγένειας για ένα διήμερο. Ο Σπύρος γίνεται έξαλλος με αυτή την εξέλιξη και συνειδητοποιεί πως μάταια προσπαθεί να συνετίσει την Ιφιγένεια. Η Έρση παρατηρεί την αλλαγή συμπεριφοράς του Οδυσσέα αλλά τον πιέζει να μην εγκαταλείψει τη ζωγραφική. Εκείνος, όμως, της ανακοινώνει τις αποφάσεις του και της ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ζωγραφίσει ποτέ ξανά.

8 Λέξεις Οδυσσέας

8 ΛΕΞΕΙΣ Επεισόδιο 153 - Τετάρτη 20/1

Η Έρση προσπαθεί να αλλάξει γνώμη στον Οδυσσέα ώστε να μην γυρίσει την πλάτη του στη ζωγραφική, αλλά αυτός είναι ανένδοτος. Η συγκατοίκηση του Φρίξου και της Έλλης στο σπίτι του Σπύρου δεν ξεκινάει με τις καλύτερες προδιαγραφές. Ο Μιχαήλ κι η Βικτώρια αποφασίζουν να πάνε στην Κέρκυρα για λίγες μέρες κι η Ναυσικά παρακαλεί τον Μιχαήλ να μεταπείσει τον Οδυσσέα σχετικά με το χειρουργείο.

Ο Αιμίλιος προσεγγίζει την Ελισάβετ με σκοπό να της ζητήσει συγνώμη, αλλά εκείνη είναι πιο επιθετική από ποτέ. Η Έλλη ετοιμάζεται για την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της κι ο Φρίξος πασχίζει να κρύψει τη ζήλια του. Ο Μάρκος ζητάει από την Εύα να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα σε εκείνον και τον Νικηφόρο, αλλά εκείνη αρνείται. Η Σμαράγδα ενδίδει όλο και περισσότερο στο φλερτ του Αντώνη ενώ ο Έκτορας συναντάει επιτέλους την Ευδοκία.

8 ΛΕΞΕΙΣ Επεισόδιο 154 - Πέμπτη 21/1

Αμηχανία επικρατεί στο σπίτι μεταξύ Έκτορα και Ευδοκίας με την Αλίκη να προσπαθεί να εξομαλύνει λίγο την κατάσταση. Ο Έκτορας όμως βγάζει ένα συμπέρασμα για την Ευδοκία και το μοιράζεται με την Αλίκη, βάζοντάς την σε μεγάλο προβληματισμό. Η συγκατοίκηση στο σπίτι του Σπύρου προκαλεί κι άλλη τριβή μεταξύ των τεσσάρων φίλων. Στο μεταξύ, ο Άκης με την Αποστολία πάνε στην Αγία Νάπα και περνάνε μια πολύ όμορφη μέρα μαζί. Η Ελισάβετ φέρεται άσχημα στον Αιμίλιο παρουσία του Σίμου.

Μετά το δείπνο, η Ευδοκία καλεί την Αλίκη για καφέ κι αυτή τη φορά την φλερτάρει ανοιχτά. Ο Σπύρος δεν μπορεί άλλο με τη συγκατοίκηση και έχει μια έκρηξη θυμού που τους αφήνει όλους άναυδους. Παράλληλα, ο Οδυσσέας ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά και δείχνει πιο προβληματισμένος από ποτέ με το θέμα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο Έκτορας μαθαίνει κάτι πάρα πολύ ύποπτο για τον Γεωργέα…

Ένας θάνατος, μία ανατροπή και ένας εκβιασμός. Δείτε εδώ το αποκλειστικό μας για τα επόμενα επεισόδια της σειράς!

8 Λέξεις: Ο Οδυσσέας αποκαλύπτει στην Έρση τι σημαίνουν οι 8 Λέξεις

Ο γολγοθάς του Οδυσσέα συνεχίζεται. Ηδη έχει φτάσει σε ένα σημείο παραίτησης απ΄όλα. Από την θεραπεία του, από την ζωγραφική, από το σπίτι του, από το ατελιέ. Δεν θέλει τίποτα και δεν προσπαθεί για τίποτα. Ωσπου ξαφνικά θυμάται τι σημαίνουν οι “8 λέξεις” γι' αυτόν. Αφού αποκαλύπτει το μυστικό της ζωής στην Ερση, κάνει την μεγάλη στροφή και αρχίζει να ελπίζει ξανά!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Μιχαήλ που είναι με την Βικτώρια στην Κέρκυρα, κάνει μια κουβέντα στον Οδυσσέα για το χειρουργείο: “γιατί δεν προσπαθείς. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Αντίθετα όπως όλοι λένε, οι μεγάλες πιθανότητες είναι να γίνεις καλά, αν κάνεις το χειρουργείο” του λέει, αλλά μάταια, καθώς ο Οδυσσέας φαίνεται αποφασισμένος για το τί θα κάνει από δω και πέρα στη ζωή του: “Μην επιμένεις Μιχαήλ. Μέχρι εδώ ήταν. Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει. Εγώ τελείωσα από εδώ” του απαντάει.

Ο Οδυσσέας παρά τα όσα του λένε, επιμένει με τη μετακόμιση στην Αθήνα και δρομολογεί μάλιστα την πώληση των πινάκων καθώς και το ξενοίκιασμα του ατελιέ. Η Ερση είναι στεναχωρημένη καθώς βλέπει την ζωή τους να διαλύεται και προσπαθεί να τον συνεφέρει, αλλά μάταια... ο Οδυσσέας προχωράει με τη διαδικασία της μετακόμισης στην Αθήνα και βάζει ενοικιαστήριο στο ατελιέ.

8 Λέξεις Οδυσσέας Έρση

Η κοπέλα βρίσκεται σε απελπισία και παράλληλα δέχεται και μια ανευ προηγούμενου επίθεση από τον Οδυσσέα ο οποίος την κατηγορεί πως με τον τρόπο της δεν τον βοηθάει να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση που περνάει ο ίδιος: “τι νομίζεις ότι κάνεις; πιστεύεις ότι με την στάση σου αυτή με κάνεις να αισθάνομαι καλύτερα; σε πληροφορώ λοιπόν ότι γίνομαι κομμάτια, για να το ξέρεις” της λέει. Την ίδια επίθεση κι ακόμα χειρότερη, κάνει στην Έρση και η Νόνα, που την κατηγορεί ότι φέρεται εγωιστικά: “Οχι Ερση μου, δεν σκέφτεσαι τον Οδυσσέα. Τον εαυτό σου σκέφτεσαι” της λέει.

Η Ερση είναι χάλια, όλα γύρω της διαλύονται μέχρι που ο Οδυσσέας κάνει μια ολοκληρωτική στροφή στον τρόπο που αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα με τα μάτια του. Η μεταστροφή του αυτή ξαφνιάζει την Έρση: “Οδυσσέα μου τι έγινε;” του λέει κι εκείνος την αγκαλιάζει και της απαντάει:

“Τίποτα μωρό μου. Αφήσα τον εαυτό μου και ξέχασα ποιες είναι αυτές οι 8 λέξεις που μέχρι σήμερα καθόριζαν την ζωή μου. Μέχρι που ξαφνικά τις θυμήθηκα και όλα γύρω μου είναι διαφορετικά” της λέει. “Τι εννοείς δεν σε καταλαβαίνω; για ποιες 8 λέξεις μου μιλάς;” του λέει και ο Οδυσσέας της εξηγεί ποιες είναι οι 8 λέξεις που του άλλαξαν τη ζωή... “ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ”, “Αυτές είναι. Τώρα κατάλαβες γιατί πρέπει να συνεχίσω;” της λέει.

Ετσι ο Οδυσσέας γυρίζει σελίδα στη ζωή του κι αποφασίζει να αντιμετωπίσει με αισιοδοξία τη νέα πραγματικότητα. Ετοιμάζεται να κατέβει στην Αθήνα για να συνεχίσει με τη θεραπεία και πράγματι κάνει τη δεύτερη θεραπεία για τα μάτια του. Μάλιστα, επηρεασμένος από την άσχημη ψυχολογία της Έρσης, παίρνει μια γενναία απόφαση και δηλώνει στον Μάρκο πως θα προχωρήσει με την επέμβαση.

Η απόφαση του Οδυσσέα, να κάνει την εγχείρηση για τα μάτια του, φέρνει χαρά σε όλους και ο ίδιος παραδέχεται στη Ναυσικά: “Το αποφάσισα για χάρη της Έρσης επειδή την έβλεπα στενοχωρημένη με τις αλλαγές που έρχονταν στη ζωή μας” . Ωστόσο η Έρση, σε μια έκρηξη ανασφάλειας, ζητάει από τον Οδυσσέα να μην προχωρήσει με το χειρουργείο, καθώς νιώθει πως το κάνει για χατίρι της.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ρήξη ανάμεσα σε ΣΚΑΙ και Ανδρέα Γεωργίου λόγω 8 Λέξεων και MEGA

8 Λέξεις: Σίμος και Σμαράγδα ξανά μαζί!

Share