Ενώπιος Ενωπίω: Την Δευτέρα (25/1) καλεσμένη του Χατζηνικολάου, η Σοφία Μπεκατώρου

Η εξομολόγηση για την κακοποίηση που δέχτηκε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ενώπιος Ενωπίω: Την Δευτέρα (25/1) καλεσμένη του Χατζηνικολάου, η Σοφία Μπεκατώρου

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στις 23:30, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται στο «Ενώπιος Ενωπίω» τη Σοφία Μπεκατώρου.

Η σπουδαία Ολυμπιονίκης στην Ιστιοπλοΐα αποκαλύπτει νέες πτυχές από τη θλιβερή εμπειρία της από γνωστό παράγοντα του Αθλητισμού.

Ποιο μήνυμα στέλνει σε νέες και νέους που κινδυνεύουν να βρεθούν θύματα επιτήδειων παραγόντων;

Ενώπιος Ενωπίω Νίκους Χατζηνικολάου Σοφία Μπεκατώρου

Πώς η Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε από το Πολυτεχνείο στην Ιστιοπλοΐα;

Η λαμπρή πορεία, οι μεγάλες διακρίσεις, τα χρυσά μετάλλια και οι μνήμες από τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ενώπιος Ενωπίω», με την υπογραφή του Νίκου Χατζηνικολάου, κάθε Δευτέρα στις 23:30

Οι πρώτες δηλώσεις της Μπεκατώρου μετά την κατάθεση - «Να βγουν όσοι έχουν βιώσει κακοποίηση»

Στις 20/1 το πρωί κατέθεσε η Σοφία Μπεκατώρου στον εισαγγελέα για τον βιασμό της πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της ιστιοπλοΐας.

Η κατάθεση διήρκησε περίπου τρεις ώρες και μετά την λήψη της η Ολυμπιονίκης είπε: «Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση και ελπίζω ότι με αυτή την αφορμή, να βγουν κι άλλες γυναίκες να μιλήσουν αλλά κι άλλοι άνθρωποι που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση, έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε.

Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν στην εξυγίανση του Ελληνικού Αθλητισμου».

Η κατάθεση της κυρίας Μπεκατώρου έχει ιδιαίτερα αξία για τις εισαγγελικές αρχές, παρά το γεγονός ότι τα αδικήματα που καταγγέλθηκαν έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Και αυτό καθώς, σκοπός των εισαγγελικών αρχών είναι να ερευνηθεί εις βάθος η όλη υπόθεση ώστε να μην μείνει καμία σκιά, ειδικά τώρα που άνοιξαν τα στόματα, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πηγές από το χώρο της Δικαιοσύνης.

Η έρευνα στην οποία κατέθεσε η Ολυμπιονίκης ξεκίνησε έπειτα από σχετική εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. H Ολυμπιονίκης κατά τη σημερινή κατάθεσή της στο πλαίσιο της έρευνας αυτής κληθηκε από τον εισαγγελέα να εισφέρει στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για τον δράστη του βιασμού που έχει καταγγείλει.

Μπεκατώρου μετά την κατάθεση