Τα καλύτερα μας χρόνια: Όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο 22/1

Όλες οι εξελίξεις!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Τα καλύτερα μας χρόνια: Όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο 22/1

Νέο επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ "Τα καλύτερά μας χρόνια" θα προβληθεί απόψε στις 22:00.

Αυτά θα συμβούν σήμερα Στα Καλύτερα μας Χρόνια

Η Ελπίδα επιστρέφει από την Αγγλία, με άλλη γκαρνταρόμπα και άλλα μυαλά. Η Πελαγία θέλει να ραφτεί για τον γάμο της, ενώ εμφανίζεται κάποιος κύριος με «σοβαράς προθέσεις» για την Ερμιόνη. Ο Στέλιος δυσανασχετεί με τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις της Ελπίδας, αλλά η Μαίρη δεν θέλει να τη ζορίσει, γιατί φοβάται μην ξαναφύγει για το Λονδίνο.

Η Μάρθα συναντά κλαμένη τον Αντώνη και τα νέα που του φέρνει δεν αναστατώνουν μόνο εκείνον, αλλά τις οικογένειες και των δύο. Ο Στέλιος αναγκάζεται, πάλι, να ζητήσει μια χάρη από τον Παπαδόπουλο.

Ως guest στο επεισόδιο εμφανίζονται οι Αντώνης Σανιάνος στον ρόλο του Μίλτου, η Τζώρτζια Κουβαράκη στον ρόλο της Μάρθας και ο Θανάσης Πατριαρχέας στον ρόλο του Αποστόλη. Guest εμφάνιση κάνουν και τα παιδιά Κατερίνα Βλάχου (Σοφία), Μάνια Γκουργιώτη (Ανna), Μάριος Γαβριηλίδης (Άρης) και Ειρήνη Χαραλάμπους (Μίκα)

Δείτε ακόμα την τηλεθέαση της ΕΡΤ

τα καλύτερα μας χρόνια

Υπόθεση της σειράς

Τέλη δεκαετίας του ’60: η τηλεόραση εισβάλλει δυναμικά στη ζωή μας -ή για να ακριβολογούμε- στο σαλόνι μας. Γύρω από αυτήν μαζεύονται κάθε απόγευμα οι οικογένειες και οι παρέες σε μια Ελλάδα που ζει σε καθεστώς δικτατορίας, ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον, αλλά δεν ξέρει ακόμη πότε θα έρθει αυτό. Εποχές δύσκολες, αλλά και γεμάτες ελπίδα…

Ξεναγός σ’ αυτό το ταξίδι, ο οκτάχρονος Άγγελος, ο μικρότερος γιος μιας πενταμελούς οικογένειας -εξαμελούς μαζί με τη δαιμόνια γιαγιά Ερμιόνη-, της οικογένειας Αντωνοπούλου, που έχει μετακομίσει στην Αθήνα από τη Μεσσηνία, για να αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο.

Η ολοκαίνουργια ασπρόμαυρη τηλεόραση φτάνει στο σπίτι των Αντωνόπουλων τον Ιούλιο του 1969, στα όγδοα γενέθλια του Άγγελου, τα οποία θα γιορτάσει στο πρώτο επεισόδιο.

Με τη φωνή του Άγγελου δεν θα περιπλανηθούμε, βέβαια, μόνο στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, δηλαδή της ΕΡΤ, αλλά θα παρακολουθούμε κάθε βράδυ πώς τελικά εξελίχθηκε η ελληνική οικογένεια στην πορεία του χρόνου. Από τη δικτατορία στη Μεταπολίτευση, και μετά στη δεκαετία του ’80. Μέσα από τα μάτια του οκτάχρονου παιδιού, που και εκείνο βέβαια θα μεγαλώνει από εβδομάδα σε εβδομάδα, θα βλέπουμε, με χιούμορ και νοσταλγία, τις ζωές τριών γενεών Ελλήνων.

Τα οικογενειακά τραπέζια, στα οποία ήταν έγκλημα να αργήσεις. Τα παιχνίδια στις αλάνες, τον πετροπόλεμο, τις γκαζές, τα «Σεραφίνο» από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Τη σεξουαλική επανάσταση με την 19χρονη Ελπίδα, την αδελφή του Άγγελου, να είναι η πρώτη που αποτολμά να βάλει μπικίνι. Τον 17χρονο αδερφό τους Αντώνη, που μπήκε στη Νομική και φέρνει κάθε βράδυ στο σπίτι τα νέα για τους «κόκκινους, τους χωροφύλακες, τους χαφιέδες». Αλλά και τα μικρά όνειρα που είχε τότε κάθε ελληνική οικογένεια και ήταν ικανά να μας αλλάξουν τη ζωή. Όπως το να αποκτήσουμε μετά την τηλεόραση και πλυντήριο…

«Τα καλύτερά μας χρόνια» θα ξυπνήσουν, πάνω απ’ όλα, μνήμες για το πόσο εντυπωσιακά άλλαξε η Ελλάδα και πώς διαμορφώθηκαν, τελικά, στην πορεία των ετών οι συνήθειές μας, οι σχέσεις μας, η καθημερινότητά μας, ακόμη και η γλώσσα μας.