MasterChef 5 - highlights 2/3: Η κάρτα ασυλίας και η αποχώρηση

Όσα είδαμε χθες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef 5 - highlights 2/3: Η κάρτα ασυλίας και η αποχώρηση

Στο χθεσινό 2/3 επεισόδιο του MasterChef 5, είδαμε ένα αγχωτικό μαγειρικά παιχνίδι, όπου δόθηκε η κάρτα της ασυλίας, ενώ ένας παίκτης αποχώρησε από το σπίτι.

Τα highlights 2/3 του MasterChef 5

Η Μαρίνα κέρδισε την κάρτα ασυλίας

Σε γυναικεία υπόθεση αποδείχθηκε το τεστ δημιουργικότητας στο MasterChef, με τη Μαρίνα και την Κωνσταντίνα να είναι οι νικήτριες και τους κριτές να διαλέγουν τη Μαρίνα, για να πάρει την πολυπόθητη κάρτα ασυλίας.

Οι δύο κοπέλες συνεργάστηκαν ιδανικά σε μια δοκιμασία, στην οποία την πρωτιά θα έπαιρνε ένα δίδυμο και όχι ένας μάγειρας μόνος του, λίγο μετά την επικράτηση του Αλέξανδρου στο Myster Box, σε μια μέρα όπου έπεσε «βόμβα» με την ξαφνική αποχώρηση ενός παίκτη.

MasterChef Μαρίνα ασυλία

Οι κριτές, μετά το τεστ δημιουργικότητας, ζήτησαν από τους Στέφανο-Τζιοβάνι και Μαρίνα-Κωνσταντίνα να πλησιάσουν, ανακοινώνοντας πως οι δεύτερες είχαν την καλύτερη συνολική προσπάθεια. Επεσήμαναν, βέβαια, ότι η Μαργαρίτα είχε το καλύτερο πιάτο, αλλά το δίδυμό της με τον Νίκο δεν ήταν το πιο επιτυχημένο.

Μετά από αυτή τη διευκρίνιση, συνέχισαν λέγοντας, ότι από τις δύο παίκτριες του ζευγαριού, που υπερτέτησε, η Μαρίνα είναι εκείνη, που θα πάρει την κάρτα ασυλίας.

Έξι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Ένα γερό «χτύπημα» στην κλίκα του MasterChef επεφύλασσε η πρώτη ημέρα στην ολοκλήρωσή της, μετά το Mystery Box και το τεστ δημιουργικότητας, αφού ο Ιωάννης και ο Διονύσης είναι, μεταξύ άλλων, υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Ο Αλέξανδρος ήταν ο νικητής του Mystery Box, σε μια ημέρα όπου η αιφνίδια αποχώρηση του Πάνου επισκίασε σχεδόν τα πάντα, με το τεστ δημιουργικότητας να ακολουθεί. Οι κριτές, με τη σειρά τους, ανέδειξαν νικητές τις Μαρίνα-Κωνσταντίνα κι έδωσαν την κάρτα ασυλίας στη Μαρίνα.

Λίγο αργότερα, όμως, κάλεσαν και τα ζευγάρια, που δε μαγείρεψαν καλά και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση είναι έξι, ήτοι τρία εκ των ζευγαριών. Αυτά ήταν η Μαρία με τον Ιωάννη, η Ανούς με τον Διονύση και η Ηρώ με τον Αλέξανδρο, με την κόκκινη ομάδα να κινδυνεύει να χάσει άλλον ένα δυνατό παίκτη, μετά και την οικειοθελή αποχώρηση του Πάνου, ενώ αν φύγει είτε ο Ιωάννης είτε ο Διονύσης, η κλίκα θα διαλυθεί.

Αποχώρησε ο Αλέξανδρος Ακριτίδης

Η κλίκα φαίνεται πως… μένει όρθια στο MasterChef, αφού ο Αλέξανδρος Ακριτίδης είχε τελικά την χειρότερη επίδοση και έφυγε από το διαγωνισμό μαγειρικής.

Οι υποψήφιοι προς αποχώρηση ήταν ο Ιωάννης Αυλωνίτης, ο Αλέξανδρος Ακριτίδης, η Μαρία Λαζαρίδου, η Ηρώ Περουλάκη, ο Διονύσης Σαρακίνης και η Ανούς Χεριμιάν, μετά την αποτυχία τριών ζευγαριών στο τεστ δημιουργικότητας.

Οι έξι παίκτες έπρεπε να φτιάξουν σολομό με κρούστα κανταΐφι, κρέμα χαβιάρι, λαχανικά και λάδι παστουρμά. Μετά την κρίση των παικτών, ο Αλέξανδρος αναγκάστηκε να φύγει, αφού είχε την χειρότερη προσπάθεια.

MasterChef 5 αποχώρηση Αλέξανδρου Ακριτίδη

«Αρχηγός σε δύο ομαδικές. Δύο νίκες. Καμία ήττα. Η μία φορά καλύτερη από την άλλη. Ήρθα με μία πολύ μεγάλη καχυποψία στο MasterChef. Ήρθα κλειστός ψυχολογικά και μαγειρικά και δυστυχώς, νομίζω ότι παρέμεινα κλειστός. Game over» είπε ο Αλέξανδρος και άφησε την ποδιά του.