Φάρμα - Μαρία Σπυροπούλου: Αποκάλυψε τους δύο παίκτες που πιστεύει ότι θα φτάσουν τελικό

«Την μεγαλύτερη στρατηγική την έχει ο Θανάσης Πάτρας..»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φάρμα - Μαρία Σπυροπούλου: Αποκάλυψε τους δύο παίκτες που πιστεύει ότι θα φτάσουν τελικό

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Μαρία Σπυροπούλου, η οποία μίλησε για την εμπειρία της στην Φάρμα, παρόλο που αποχώρησε νωρίς.

Η Μαρία αποκάλυψε τι έφταιξε και έχασε στη μονομαχία με τη Μαρία Μιχαλοπούλου, δήλωσε το όνομα αυτού που νομίζει ότι είναι στρατηγικός αλλά και αυτού που προβλέπει στον τελικό.

Οι δηλώσεις της Μαρίας Σπυροπούλου για την Φάρμα

- Πώς αποφασίσατε να πάτε στη «Φάρμα»;

«Είδα τη διαφήμιση και αποφά­σισα να ζήσω την εμπειρία. Έ­πειτα σκέφτηκα ότι θα είναι μια καλή ευκαιρία, γιατί θα ήθελα να κάνω έναν κλειστό στίβο για τα παιδάκια με ειδικές ανάγκες που έρχονται στο χώρο μου, οπότε τα συνδύασα αυτά, έκανα την αίτη­ση και με πήραν».

- Πού εργάζεστε;

«Είμαι υπεύθυνη και προπονήτρια στο Κέντρο Ιππασίας Σέσκλου».

- Πώς ήταν, λοιπόν, η εμπει­ρία;

«Μοναδική, μια πολύ δυνατή εμπειρία. Είναι άλλο να το φα­ντάζεσαι και άλλο να το ζεις. Οι άνθρωποι που γνώρισα ήταν εξαιρετικοί και από τον καθένα πήρα τα θετικά του».

Η συμβίωση ήταν εύκολη;

«Γενικά, είμαι ένας άνθρωπος προσαρμοστικός, οπότε δεν είχα κάποιο πρόβλημα».

Οι δουλειές δεν ήταν δύσκολες;

«Ήταν συνδυαστικό το πρόβλη­μα, οι εργασίες με την έλλειψη φαγητού. Αυτό μας δυσκόλεψε αρκετά, γιατί δεν τρώγαμε, δεν είχαμε ενέργεια και δεν μπορού­σαμε να είμαστε έτσι όπως θα ήμασταν σε φυσιολογικές συν­θήκες».

- Τι πιστεύετε ότι έφταιξε και χά­σατε στη δοκιμασία της αποχώρησης;

«Στο πρώτο αγώνισμα ήταν θέμα τύχης. Στο τελευταίο, επειδή ήθε­λα πάρα πολύ να παραμείνω, το παράκανα λίγο με τις δυνατότητές μου και είχα κι ένα πρόβλημα με μια αλλεργία που με έπιασε, οπό­τε όλα λειτουργούσαν εις βάρος μου. Έβαλα λίγο παραπάνω βάρος, προ­κειμένου να κερδίσω από την αρχή, δεν βγήκε αυτό, στραβοπάτησα και έχασα».

Θεωρείτε ότι αν είχα­τε αντίπαλο τη Σοφία, θα είχατε περισσότε­ρες πιθανότητες να κερδίσετε;

«Σίγουρα. Βέβαια εκεί, καλώς ή κακώς, αναπτύσσουμε συναισθήματα ο ένας για τον άλλον και είναι δύσκολο να διαλέξεις κάποιον παίκτη για να αγωνιστείς μαζί του, ξέροντας ότι ένας από τους δύο θα φύγει από το παιχνίδι».

Με ποιο κριτήριο επιλέ­ξατε τον επόμενο αρχηγό;

«Ήθελα να είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά θα μπορούν να έχουν μια ομαλή ε­βδομάδα. Επίσης, επέλεξα κάποιον που δεν είχε ξαναγίνει αρχηγός, γιατί ήθελα να δώσω την ευκαιρία και σε κάποιον άλλον που πίστευα ότι είναι ικανός».

- Υπάρχει μια διάθεση να φύ­γουν οι μεγαλύτεροι από τη «Φάρμα» και να μείνουν οι νεό­τεροι; Κάτι τέτοιο ακούστηκε σε μια συζήτηση...

«Όχι, δυστυχώς αυτά που βλέπει ο κόσμος σε ένα επεισόδιο εί­ναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Δεν υπήρχε καμία τέτοια διάθεση. Ήταν άδικο από την πλευρά του Θανάση Πάτρα που έβγαλε εμένα υποψήφια, προκείμενου να υπερασπιστεί -προφανώς- τους διάσημους που ήταν φίλοι του. Ο­πότε η συζήτηση αυτή έγινε ίσως γιατί φοβήθηκαν ότι οι διάσημοι θέλουν να βγάλουν έξω τους υπό­λοιπους, που δεν γνωρίζονται από πριν».

- Ποιος θεωρείτε ότι έχει τη μεγαλύτερη στρατηγική, αυτή τη στιγμή, μέσα στο παιχνίδι;

«Ο Θανάσης Πάτρας. Θεωρώ ότι έχει "διαβάσει" καλά το παι­χνίδι και ξέρει πώς να το διαχει­ριστεί».

- Ποιους βλέπετε στον τελικό;

«Την Κυριακή και τον Ντούπη».

Ποια είναι τα σχέδια σας από εδώ και πέρα;

«Ασχολούμαι με τον όμιλο όπως πριν. Θέλω να κυνηγήσω αυτό που δεν κατάφερα μέσω της "Φάρμας", να βρω κάποια χορηγία για να μπορέσω να το υλοποιήσω, ώστε να μπορέ­σω να βοηθήσω αυτά τα παιδάκια».

- Έχετε και δικά σας παιδιά;

«Όχι, έχει γίνει μια παρεξήγηση με αυτό. Όταν είπα πως θα γυρίσω στα παιδάκια μου, εννοούσα τα παιδάκια που προπονώ και τα παιδάκια με ειδικές ανάγκες, που πλέον τα ξέρω όλα τόσο πολλά χρόνια που είναι σαν δικά μου».

 Φάρμα - Μαρία Σπυροπούλου

Αυτό είναι το βιογραφικό της Μαρίας Σπυροπούλου

Η Μαρία Σπυροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Έχει σπουδάσει Ζωική Παραγωγή στο ΤΕΙ Λαρίσης, έχει δώσει κατατακτήριες στην Κτηνιατρική και παράλληλα σπούδασε ζαχαροπλαστική, με την οποία και ασχολήθηκε για 9 χρόνια.

Έχει δημιουργήσει Σωματείο Ιππικού Ομίλου στον Βόλο στο οποίο εργάζεται και ως προπονήτρια. Τα τελευταία 2 χρόνια είναι παντρεμένη και ο σύζυγος της είναι το στήριγμα της σε αυτή της την προσπάθεια.

Η Φάρμα Μαρία Σπυροπούλου

Έχει πολύ καλή σχέση με τη φύση και τις αγροτικές δουλειές και διαθέτει δίπλωμα για τρακτέρ αλλά και φορτηγό.

Αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στη Φάρμα για να ξεφύγει από τον εγκλεισμό της καραντίνας, αλλά και για να διεκδικήσει το έπαθλο. Αν κερδίσει θέλει να δημιουργήσει έναν κλειστό ιππικό όμιλο για να κάνει εκπαίδευση και ψυχοθεραπεία σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ έγινε γνωστό πως ήδη υπήρξαν οι πρώτες εντάσεις στη Φάρμα.

Ως άνθρωπο τη χαρακτηρίζει η ειλικρίνεια, το πείσμα αλλά και η υπομονή της. Εκτός εαυτού μπορεί να την βγάλει το ψέμα και η υποκρισία. Θέλει να είναι όλα καθαρά και τακτοποιημένα.