MasterChef 5 Highlights (20/4): Ο νικητής του τεστ, η χρήση της κάρτας και η ηχηρή αποχώρηση

Όλα όσα είδαμε στο χθεσινό επεισόδιο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
MasterChef 5 Highlights (20/4): Ο νικητής του τεστ, η χρήση της κάρτας και η ηχηρή αποχώρηση

Ακόμα ένα συγκλονιστικό επεισόδιο του MasterChef 5 ολοκληρώθηκε χθες (21/4) και εμείς σας έχουμε συγκεντρώσει όλα τα highlights. Από τον νικητή του τεστ δημιουργικότητας, ο οποίος αποφάσισε να κάνει χρήση της κάρτας στην ηχηρή αποχώρηση που έφερε δάκρυα στο σπίτι.

Αυτά είναι τα highlights του MasterChef 5

Ο Διονύσης πήρε την κάρτα ασυλίας

Δικαιώθηκε στο MasterChef ο Διονύσης, με τον ίδιο να καταφέρνει για πρώτη φορά στην πορεία του στο διαγωνισμό να πάρει το τεστ δημιουργικότητας, παίρνοντας φυσικά μαζί και την κάρτα ασυλίας.

Οι παίκτες έπρεπε, στο συγκεκριμένο τεστ, να δημιουργήσουν τρία πιάτα σε μια κουταλιά (ορεκτικό, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο), με τους κριτές να δοκιμάζουν αρκετές καλές προσπάθειες, αλλά να ξεχωρίζουν δύο εξ αυτών.

Ο Διονύσης και ο Νίκος βρέθηκαν μπροστά τους κι εκείνος, που επικράτησε, ήταν ο πρώτος, με αποτέλεσμα να πάρει την κάρτα και να έχει, λογικά, πρώτος το δικαίωμα επιλογής στην επόμενη ομαδική δοκιμασία. Παρόλα αυτά, χθες το Twitter «έκραξε» και τον Διονύση αλλά και τον Ιωάννη.

Παύλος, Μαρία και Αλέξανδρος οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση

Ανατροπή υπήρξε στο επεισόδιο της Τρίτης (20/4) στο MasterChef, με τον Διονύση να διαλέγει να κάνει άμεσα χρήση της κάρτας ασυλίας και να σώζει την Ανούς, ώστε να μη μαγειρέψει για την αποχώρηση.

Στο τελευταίο τεστ δημιουργικότητας, ο Διονύσης ήταν εκείνος που επικράτησε απέναντι στον Νίκο και κέρδισε για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Κάπως έτσι, πήρε και την κάρτα ασυλίας, αλλά την ίδια στιγμή υπήρξαν και κακές προσπάθειες.

Οι χειρότερες από όλες ανήκαν στον Αλέξανδρο, τη Μαρία και την Ανούς. Ο Διονύσης, παρότι προηγουμένως είπε πως δε θα κάνει χρήση της κάρτας, τελικά την έδωσε στην Ανούς και στη θέση της ήρθε ο Παύλος, που ήταν ο επόμενος επιλαχών για τη δοκιμασία.

Αποχώρησε η Μαρία Λαζαρίδoυ

Ανατροπή υπήρξε στο επεισόδιο της Τρίτης (20/4) στο MasterChef, με τον Διονύση να κάνει χρήση της κάρτας ασυλίας και να σώζει την Ανούς, ώστε να μη μαγειρέψει για την αποχώρηση.

Αλέξανδρος Συνοδινός, Μαρία Λαζαρίδη και Παύλος Χάππιλος βρέθηκαν τελικά στον τάκο και έπρεπε να αντιγράψουν ένα πιάτο με υψηλό γαστρονομικό επίπεδο που τους ζητήθηκε από το chef, Νίκο Παπαστεργίου.

Ο Παύλος κι η Μαρία κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα περίπου, με τον Παύλο να μην τα πηγαίνει τόσο καλά στις τεχνικές λεπτομέρειες ενώ η Μαρία να κάνει λάθος στην παρασκευή, που είχε επιπτώσεις τόσο στο οπτικό αποτέλεσμα και στο σχήμα των υλικών της όσο και στην γεύση.

Μάλιστα η ίδια είχε μπερδέψει και τους βαθμούς που μαγείρευε κι αυτό της στοίχισε. Από την άλλη ο Αλέξανδρος συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία κι έτσι ο παίκτης που αποχώρησε ήταν η Μαρία.

Η Μαρία νωρίτερα είχε συγκινηθεί και κατά κάποιο τρόπο ήταν σαν να το ένιωθε, αφού κατά την διαδικασία αποχώρησης έλειπαν οι συμπαίκτες της από τον εξώστη και δεν θα μπορούσε να τους αποχαιρετήσει.