Elif: Ο Ταρίκ ανακαλύπτει τη Μελέκ

Διατάζει να τη φέρουν μπροστά του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Elif: Ο Ταρίκ ανακαλύπτει τη Μελέκ

Στην Elif, η Βεϊσέλ αποφασίζει να ψάξει την αλήθεια για τη Μελέκ και ανακαλύπτει πως κάποιος την κυνηγά να της κάνει κακό! Την ίδια ώρα και ο Ταρίλ ανακαλύπτει πού βρίσκεται και δίνει εντολή στους άντρες του να τη φέρουν μπροστά του. Στο μεταξύ η Παρλά αποφασίζει να αλλάξει στάση απέναντι στον Κερέμ μήπως και καταφέρει να κερδίσει την καρδιά του.

Η Μελέκ θυμάται το όνομα μιας πόλης και είναι σχεδόν βέβαιη πως εκεί θα βρίσκεται η κόρη της! Ετσι αποφασίζει να φύγει κρυφά απ’ όλους για να τη βρει. Ομως δεν τα καταφέρνει και γυρίζει πίσω στο σπίτι της Ζουλιντέ, η οποία φοβάται πως η Μελέκ θα προσπαθήσει να φύγει ξανά και ανησυχεί, αλλά εκείνη τη διαβεβαιώνει πως δεν θα το ξανακάνει.

Στο μεταξύ ο Βεϊσέλ και η Τουλάι χαίρονται που η άτυχη γυναίκα αρχίζει σιγά-σιγά να θυμάται, αλλά οι ελπίδες να βρεθεί η Ελίφ ζωντανή είναι λίγες. Ωστόσο ο Βεϊσέλ πηγαίνει στην πόλη, που θυμήθηκε η Μελέκ, αναζητώντας στοιχεία για τη μικρούλα.

Ομως τα νέα που μαθαίνει δεν είναι καθόλου ευχάριστα καθώς ο Βεϊσέλ τηλεφωνεί στη γυναίκα του και της λέει: «Τουλάι, κάτι άσχημο συμβαίνει! Τον Γιαχά δεν θα τον βρούμε ποτέ, έμαθα πως σκοτώθηκε! Φοβάμαι πως ο θάνατός του έχει να κάνει με τη Μελέκ! Κάποιος θέλει να της κάνει κακό και καλό θα είναι να μην την αφήνουμε στιγμή μόνη της».

Η Τουλάι τρομάζει: «Ποιος θέλει να της κάνει τόσο μεγάλο κακό και γιατί; Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μαζί της για να μην καταλάβει τίποτα και συμβεί κάτι χειρότερο».

Ο Κερέμ, ο Γιουνούς, η Σουρεϊγιά και η Μπιρτσέ σχεδιάζουν να πάνε να δειπνήσουν, όταν έρχεται στην εταιρεία η Παρλά για να κάνει έκπληξη στον Κερέμ. Ομως εκεί την περιμένει δυσάρεστη έκπληξη όταν εισβάλει στο γραφείο του και βλέπει τη Σουρεϊγιά. Ο Κερέμ της λέει πως σκοπεύουν να πάνε να δειπνήσουν και η Παρλά νομίζει πως θα είναι οι δυο τους και φεύγει. Σε έξαλλη κατάσταση τηλεφωνεί στη Χουμεϊρά και εκείνη καταλαβαίνει πως η Παρλά είδε μαζί τον Κερέμ με τη Σουρεϊγιά.

Στο γραφείο του Γιουνούς, η Μπιρτσέ λέει στον Κερέμ και τη Σουρεϊγιά πως ταιριάζουν πολύ. Ο Γιουνούς κάνει παρατήρηση στην Μπιρτσέ γιατί δεν το θεωρεί σωστό από έναν επαγγελματία να κάνει τέτοιου είδους σχόλια. Η κοπέλα νιώθει ντροπή και ζητάει συγγνώμη.

Ωστόσο, αργότερα και οι τέσσερις πηγαίνουν να δειπνήσουν σε ένα καλό εστιατόριο. Την ίδια ώρα η Παρλά πηγαίνει στην έπαυλη και μιλάει άσχημα για τη Σουρεϊγιά στη Ματσιντέ αρχικά και μετά στη Χουμεϊρά, μέχρι που εκείνη κουράζεται. Ομως δίνει μια συμβουλή στην Παρλά, να είναι πιο άνετη και χαλαρή και να αλλάξει συμπεριφορά: «Είσαι τελείως διαφορετική από αυτό που αρέσει στον Κερέμ! Προσπάθησε να βρεις ένα κοινό στοιχείο με εκείνον ώστε να τον κερδίσεις! Με τη Σουρεϊγιά μεγάλωσαν μαζί και έχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα».

Η Παρλά καταλαβαίνει πως η Χουμεϊρά έχει δίκιο. Ο Κερέμ και η Σουρεϊγιά επιστρέφουν στην έπαυλη μετά από την ωραία βραδιά που πέρασαν. Αν και είναι αργά δεν θέλουν να κοιμηθούν και έτσι πηγαίνουν στην κουζίνα να πιουν ζεστό γάλα, όπως έκαναν όταν ήταν παιδιά.

Φόβοι για τη ζωή της Μελέκ στην Elif

Ο Βεϊσέλ επιστρέφει και μιλάει για το ταξίδι του στην Τουλάι, τη Ζουλιντέ και τη Μελέκ και τους εξηγεί όσα έμαθε για τον Γιαχά: «Ο Γιαχά μετά το ατύχημα έμαθε σε ποιο νοσοκομείο βρίσκεται η Μελέκ και την πήρε από εκεί! Ομως, λίγο καιρό αργότερα, εκείνος βρέθηκε μυστηριωδώς νεκρός».

Ολοι όταν το ακούνε σοκάρονται! Ο Βεϊσέλ υποψιάζεται πως πίσω από όλη την παράξενη αυτή ιστορία κρύβεται κάποιος πολύ ισχυρός. Η Ιντζί κρυφακούει τι λένε, καταστρώνει ένα σχέδιο και ζητάει τη βοήθεια του Εμιρχάν: «Θα με βοηθήσεις να βρούμε τη φίλη μου την Ελίφ;», τον ρωτάει και ο μικρός συμφωνεί. Ο Βεϊσέλ ανησυχεί για τη ζωή της Μελέκ, την ίδια ώρα που ο Ταρίκ λαμβάνει επιτέλους νέα από τους άντρες του σχετικά με το πού βρίσκεται η Μελέκ και, το κυριότερο, επιβεβαιώνει πως η γυναίκα είναι ζωντανή!

Elif Μελέκ

Οι άντρες του έχουν εντοπίσει και τη γειτονιά που έμενε πριν από πολύ καιρό: «Βρήκαμε την παλιά της γειτονιά! Ζούσε άστεγη με άλλο όνομα», τον ενημερώνουν και ο Ταρίκ τους ζητάει να μάθουν και άλλες λεπτομέρειες: «Δεν θα το κουνήσετε από εκεί αν δεν μάθετε πού βρίσκεται, πού μένει και ποιος τη βοηθάει».

Ο Βεϊσέλ, η Τουλάι και η Ζουλιντέ ανησυχούν για την ασφάλεια της Μελέκ και δεν την αφήνουν να βγαίνει μόνη της. Η Ζουλιντέ προτείνει να μιλήσουν στην αστυνομία αλλά ο Βεϊσέλ αρνείται, γιατί οι εχθροί της Μελέκ πιστεύουν ότι είναι νεκρή και αν μιλήσουν στην αστυνομία, θα αποκαλυφθεί πως ζει.

Η Ιντζί και ο Εμιρχάν κάνουν τους ντετέκτιβ και ψάχνουν στους δρόμους στοιχεία σχετικά με την Ελίφ, χωρίς να πουν σε κανέναν τίποτα. Ο Σαφάκ ενημερώνει τη Ζουλιντέ πως τα παιδιά δεν είναι στο σχολείο. Και οι δύο είναι πολύ ανήσυχοι και αρχίζουν να τα αναζητούν. Οταν τα βρίσκουν, η μικρή τούς λέει: «Εγώ φταίω, μη μαλώσεις τον Εμιρχάν! Ηθελα να βρούμε την Ελίφ», απολογείται και ο Σαφάκ ακούει πρώτη φορά αυτό το όνομα και αναρωτιέται ποια είναι! Η Ζουλιντέ του εξηγεί την αλήθεια για τη Μελέκ!

TAGS