MasterChef 5 - highlights 10/5: To ψέμα της Μαρίνας, η ατομική ασυλία και τα... "δικαστήρια"

Έπεσε πολύ δηλητήριο στο χθεσινό επεισόδιο!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef 5 - highlights 10/5: To ψέμα της Μαρίνας, η ατομική ασυλία και τα...

Στο χθεσινό 10/5 επεισόδιο του MasterChef 5, είδαμε να τρέχει πολύ δηλητήριο από τους παίκτες, ενώ ένα ψέμα της Μαρίνας αποκαλύφθηκε από την παραγωγή. Ποιος κέρδισε την ατομική ασυλία;

Αναλυτικά τα 10/5 highlights του MasterChef 5

Ο Παύλος «δίκασε» τον Διονύση

Μια «μπηχτή» εναντίον του Διονύση έριξε ο Παύλος στο MasterChef, με τον ίδιο να αποκαλύπτει μπροστά στην κάμερα μια πτυχή του χαρακτήρα του συμπαίκτη του.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν μαζί με τον Νίκο Σκορδάκη για την ομαδική δοκιμασία και άκουσαν εξαιρετικά λόγια σχετικά με το ορεκτικό. Αξίζει να σημειώσουμε, όμως, σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι Διονύσης και Νίκος παρατηρούσαν τον Παύλο στις συνταγές, που εκτελούσε, θεωρώντας πως είναι αρκετά απλές.

Όταν, όμως, άκουσαν τα καλά λόγια ο Διονύσης δε σχολίασε κάτι και ο Παύλος, έτσι, απευθύνθηκε στην κάμερα, λέγοντας πως ο συμπαίκτης του... βγάζει την ουρά του, όταν κάτι δεν πάει καλά, ενώ στην αντίθεση περίπτωση επιχειρεί να οικειοποιηθεί την επιτυχία.

Ο Ιωάννης «έθαψε» τη Μαρίνα - «Την είπε την μα... της»

Έξαλλος με τη Μαρίνα ήταν ο Ιωάννης, με τον ίδιο να αναφέρεται στα δικά της πεπραγμένα στην ομαδική δοκιμασία και τους μετέπειτα σχολιασμούς της, όταν οι προσπάθειες των ομάδων βρέθηκαν ενώπιον των κριτών.

Οι τρεις ομάδες είδαν τις προσπάθειές τους να σχολιάζονται και να βαθμολογούνται από τους κριτές, με αρκετά «καρφιά» να πέφτουν μεταξύ των συμπαικτών, όπως έγινε στην περίπτωση του Παύλου με τον Διονύση. Ο Ιωάννης, λίγο αργότερα, βρήκε ξανά την ευκαιρία να «κατακεραυνώσει» τη Μαρίνα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ότι η συμπαίκτριά του έκανε παρατηρήσεις για τα πιάτα, που απέφυγε στη διάρκεια της ομαδικής δοκιμασίας, αναρωτώμενος το γιατί δεν τις έκανε τότε. «Θέλεις να μας δείξεις ότι είσαι η φοβερή μαγείρισσα και πάλι μας λες τις μ@λ@κίες σου πως όλα έπρεπε να γίνουν αλλιώς», είπε χαρακτηριστικά.

Οι Κόκκινοι νίκησαν την ομαδική δοκιμασία

Στο χθεσινό επεισόδιο είδαμε τη βαθμολογία της ομαδικής δοκιμασίας που δυσκόλεψε αρκετά τους 9 διαγωνιζόμενους. Μετά την κριτική που έκαναν στα πιάτα, οι τρεις κριτές με τη βαθμολογία τους ανακοίνωσαν και ποια είναι η ομάδα που πήρε την πολυπόθητη νίκη.

Οι Κόκκινοι ξεχώρισαν με το γλυκό τους μιας και όπως είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ήταν ένα πιάτο «εστιατορικό». Την ομάδα την είχε επιλέξει προσωπικά ο Αλέξανδρος ο οποίος είχε ορισμένα πλεονεκτήματα στην ομαδική μετά από τη νίκη του στο τεστ δημιουργικότητας.

Οι τρεις τους ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και αποχώρησαν προκειμένου να απολαύσουν το υπέροχο έπαθλο που τους είχε ετοιμάσει η παραγωγή, δηλαδή μία άκρως διασκεδαστική εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, το Samano και ύστερα δείπνο σε ένα κορυφαίο εστιατόριο.

H παραγωγή «πρόδωσε» το ψέμα της Μαρίνας

Η Μαρίνα πιάστηκε στην... παγίδα της παραγωγής καθώς προσπάθησε να πει ένα ψέμα για το πιάτο που έκανε η μπλε ομάδα στην ομαδική δοκιμασία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το πιάτο που έφτυσε ο Σωτήρης Κοντιζάς στην κριτική που έκανε μετά την ομαδική. Το κομμάτι του πιάτου αυτό ήταν κάπως κρυμμένο και έτσι ο Πάνος Ιωαννίδης θέλησε να μάθει για ποιο λόγο έγινε αυτή η κίνηση.

Η Μαρίνα εξήγησε ότι δεν το έκανε αυτή αλλά ο Παναγιώτης Τζαμαλής. Μόνο που υποστήριξε ότι είδε πως ο Παναγιώτης δάγκωσε και δοκίμασε πριν το δώσει και στους ίδιους για να το εγκρίνουν, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Στο βίντεο που έδειξε ξανά η παραγωγή ο Παναγιώτης απλά πετά το υλικό στους δύο και η Μαρίνα αναφέρει ότι ήταν πολύ καλό αλλά εκ του αποτελέσματος δεν ήταν…

Ο Ιωάννης πήρε την ατομική ασυλία

Οι Μπλε και οι Κίτρινοι ήταν οι ηττημένοι της ομαδικής δοκιμασίας και έτσι αναγκάστηκαν να μπουν σε διαδικασία ατομικής ασυλίας για να διασφαλίσουν την παραμονή τους στο παιχνίδι για μία ακόμα εβδομάδα.

Οι Κόκκινοι έφυγαν για να απολαύσουν το έπαθλό τους στο Samano Radio, και οι υπόλοιποι πέρασαν από τυφλό τεστ γευσιγνωσίας.

Ο Ιωάννης έκανε τις περισσότερες μαντεψιές και έτσι κατάφερε να εξασφαλίσει την ασυλία. Αύριο θα πάει με λευκή ποδιά στην ψηφοφορία και από εκεί απευθείας στους 8 όπου θα βρει την κόκκινη ομάδα.