Επιστρέφει στο OPENtv το Κόκκινο Ποτάμι

Πότε θα βγει στον αέρα;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Επιστρέφει στο OPENtv το Κόκκινο Ποτάμι

Το OPENtv και φέτος τιμά την μνήμη των αθώων Ελλήνων του Πόντου και παράλληλα με το μεγάλο αφιέρωμα για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων στις 19 Μαΐου, θα προβάλει όλη την ιστορία της σειράς "Το Κόκκινο Ποτάμι", μέσα από τέσσερις ειδικά μονταρισμένες τηλεταινίες, που έχουν προγραμματιστεί στις 17, 18, 19 & 20 Μαΐου, στις 21.00.

Η συγκλονιστική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, διηγείται με τον πιο γλαφυρό τρόπο την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου και όλες τις θηριωδίες που υπέστησαν. Μέσα, όμως, από την ιστορία αγάπης του Μίλτου και της Ιφιγένειας αποδίδεται το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

Το OPENtv δεν ξεχνά και αποτίνει φόρο τιμής στα 353.000 αθώα θύματα, κρατώντας αναμμένο το κερί της μνήμης. Για τέσσερις συνεχόμενες βραδιές, Το Κόκκινο Ποτάμι θα ξετυλίξει για μια ακόμα φορά την πλοκή του, ταξιδεύοντάς μας πίσω στον χρόνο και στην πολύπαθη Ιστορία μας. Δείτε επίσης, πώς είναι 4 μήνες μετά το Κόκκινο Ποτάμι η Ιφιγένεια.

OPENtv Κόκκινο Ποτάμι επιστρέφει

Λίγα λόγια για την υπόθεση της σειράς Κόκκινι Ποτάμι που θα παίξει στο OPENtv

Η σειρά αφορά σε μια ιστορία αγάπης στις αρχές του 20ού αιώνα, στα χρόνια του διωγμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η ιστορία ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του Νομού Αγκύρας, τον Μάιο του 1895, όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει τον 9χρονο γιο της, Μίλτο, µε τη μόλις 7χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαΐδη.

Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς, σύμφωνα µε τον μουσουλμανικό νόμο, αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν, θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων ανάγκασαν τις δύο οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, με την οικογένεια Παυλίδη να εγκαθίσταται στη Σαμψούντα και την οικογένεια Νικολαΐδη στη Κωνσταντινούπολη.

Οι δυο νέοι ξανασυναντήθηκαν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από 11 χρόνια και, χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύτηκαν.