8 Λέξεις: Σε κίνδυνο Έκτορας και Οδυσσέας

Οι σημερινές 21/6 εξελίξεις της σειράς του ΣΚΑΙ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
8 Λέξεις: Σε κίνδυνο Έκτορας και Οδυσσέας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις της σειράς του ΣΚΑΙ, 8 Λέξεις, καθώς δυο πρωταγωνιστές, ο Οδυσσέας και ο Έκτορας βρίσκονται σε κίνδυνο. Δυο άνθρωποι θέλουν να τους εκδικηθούν.

Οι εξελίξεις της σειράς 8 Λέξεις

Η Ηλιάνα εξομολογείται στον Οδυσσέα πως δεν τον έχει ξεπεράσει ακόμα αλλά εκείνος δεν ανταποκρίνεται στις διαθέσεις της και την διώχνει.

Ο Μιχαήλ προσπαθεί να εξομαλύνει τις σχέσεις ανάμεσα στη Βικτώρια και τον Μάρκο, αλλά δεν τα καταφέρνει. Η Εύα κι ο Νικηφόρος απολαμβάνουν την μεταστροφή της Ολυμπίας - δείτε τι είχε συμβεί - κι αρχίζουν να κάνουν όνειρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο Μιλτιάδης μελαγχολεί όλο και πιο πολύ με την απουσία του Άλκη, γεγονός που προβληματίζει την Κατερίνα. Ο Φρίξος νιώθει να ασφυκτιά από τις απαιτήσεις του εκδότη του για την προώθηση του βιβλίου, ενώ η Έλλη τον προτρέπει να απολαύσει τη δημοσιότητα.

Η Αντριάνα καταφθάνει στην Αθήνα, βρίσκει τον Μάρκο ψυχολογικά πεσμένο κι αποφασίζουν να το ρίξουν στο φαγητό. Ο Αιμίλιος ζητάει από τη Δάφνη να παγιδεύσει τον Έκτορα με βαριές κατηγορίες. Ο Οδυσσέας έχει αρχίσει να αγριεύεται από την παρουσία της Ηλιάνας, ενώ την ίδια ώρα ο Φρίξος την εντοπίζει να καιροφυλακτεί έξω από το ατελιέ του.

Τα τελευταία επεισόδια των 8 Λέξεων

Η Αποστολία αρχίζει να διαβάζει το βιβλίο του Φρίξου και προς το παρόν δεν έχει βρει ομοιότητες που θα μπορούσαν να την παραπέμψουν στην Ηλιάνα. Την ίδια στιγμή ο Οδυσσέας καμαρώνει με τον τρόπο που μανατζάρει τον εαυτό του και η Ναυσικά προσπαθεί να του θυμίσει κάποια πράγματα: «Οδυσσέα μου, μην ξεχνάς ότι και η Ερση ήταν καλή στη δουλειά της, ασχέτως που χωρίσατε».

Στο μεταξύ ο Μάρκος κάνει μια ακόμα προσπάθεια με τη Ναυσικά και την ικετεύει: «Σε παρακαλώ, δώσε μου μια τελευταία ευκαιρία. Εχω κάνει πολλά λάθη, τραγικά, ό,τι και να πεις έχεις δίκιο. Τα αναγνωρίζω όλα», απολογείται και η Ναυσικά δείχνει να το σκέφτεται. Οι καλεσμένοι φτάνουν ο ένας μετά τον άλλον στην Κέρκυρα, προκειμένου να παρευρεθούν στον γάμο της Βικτώριας και του Μιχαήλ, ενώ τα καλά νέα δεν αργούν να έρθουν καθώς ο Σίμος εδραιώνεται ως νέος παρουσιαστής ειδήσεων και η Ναυσικά μαθαίνει πως εγκρίθηκε η πατέντα του φαρμάκου της και πετάει από τη χαρά της.

Ο Οδυσσέας αντιμέτωπος με την Ηλιάνα

Η Ηλιάνα βλέπει μια φωτογραφία από τον γάμο στην Κέρκυρα και παθαίνει υστερία, ενώ ο Μάρκος και η Ναυσικά ανακοινώνουν στα παιδιά τους ότι είναι και πάλι μαζί. Η Αποστολία ενημερώνει τον Ακη: «Ακη μου, η Ηλιάνα έπαθε υστερία μπροστά στα μάτια μου, δεν μπορούσα να τη συνεφέρω. Νομίζω ότι πρέπει να τη δει άμεσα ψυχίατρος». Την ίδια ώρα, όμως, η Ηλιάνα το σκάει από το σπίτι, προμηθεύεται ένα όπλο και κατευθύνεται στην Κέρκυρα. Ο Φρίξος την εντοπίζει να καιροφυλακτεί έξω από το ατελιέ του Οδυσσέα και τον προειδοποιεί: «Η τρελή είναι πάλι εδώ, παραφυλάει έξω από το σπίτι σου. Πρόσεχε γιατί είναι επικίνδυνη. Να πάρεις την αστυνομία», του λέει.

8 Λέξεις τελευταία επεισόδια

Παράλληλα, ο Ακης συνειδητοποιεί ότι η Ηλιάνα λείπει και αρχίζει να την ψάχνει. Ο Οδυσσέας, ωστόσο, αποφασίζει να φέρει την Ηλιάνα στα όριά της προκειμένου να μάθει όλη την αλήθεια. Αγνοεί όμως ότι η τελευταία οπλοφορεί… Η Ηλιάνα παθαίνει παράκρουση με όσα της λέει ο Οδυσσέας και αρχίζει να ουρλιάζει: «Θα σε σκοτώσω. Μου κατέστρεψες τη ζωή. Εξαιτίας σου πέθανε το παιδί μου» και τον σημαδεύει με το όπλο.

Ο Οδυσσέας γλιτώνει από τον πυροβολισμό, πέφτει πάνω της και την αφοπλίζει. Στη συνέχεια την πετάει έξω από το σπίτι του και αποφασίζει να δράσει. Σε μια προσπάθεια να βρει ενοχοποιητικά στοιχεία για την Ηλιάνα, ο Οδυσσέας παίρνει τηλέφωνο τον Αλέκο, ο οποίος του λέει τα πάντα για τους φόνους.

Η Μάγδα έγκυος - Η Ηλιάνα συλλαμβάνεται

Η Μάγδα ανακοινώνει στον Αιμίλιο ότι είναι έγκυος και αυτός δείχνει ότι είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ. Την ίδια ώρα ο Οδυσσέας φεύγει για Αθήνα, ενώ ο Φρίξος με τον Σπύρο κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατέψουν την Ερση από την Ηλιάνα, χωρίς όμως να της πούνε τι συμβαίνει.

Η Ερση καταλαβαίνει ότι κάτι περίεργο παίζει, γίνεται παρεξήγηση, παίρνει τον Οδυσσέα τηλέφωνο και εκεί που ήταν έτοιμοι να τα ξαναβρούν, τσακώνονται ξανά. Στο μεταξύ η Ενωση Γενετιστών θέλει να βραβεύσει τη Ναυσικά για το φάρμακο της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και για το συνολικό της έργο. Παράλληλα, ο Οδυσσέας πάει στον αστυνόμο Βρανά με αποδείξεις και καταγγέλλει την Ηλιάνα για δύο φόνους…

Η Ηλιάνα τελικά συλλαμβάνεται και ο Ακης, σοκαρισμένος, είναι σίγουρος πως κάποιο λάθος έχει γίνει: «Δεν μπορεί. Τι παλαβομάρες είναι αυτές; Από πού κι ως πού η κόρη να έχει κάνει δύο φόνους; Αδύνατον», φωνάζει. Παίρνει έναν δικηγόρο και πάει στην Ασφάλεια, ενώ στο μεταξύ ο αστυνόμος Βρανάς ανακρίνει την Ηλιάνα, η οποία αρνείται να μιλήσει. Ομως, όταν ο αστυνόμος της παραθέτει τα αδιάσειστα στοιχεία της ενοχής της, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο: «Ναι, το παραδέχομαι, εγώ σκότωσα και τις δύο αυτές γυναίκες στην Κέρκυρα».

Η Ηλιάνα στο ψυχιατρείο των φυλακών &… όλοι οι άλλοι έζησαν καλά!

Ο Ακης μαθαίνει για την ομολογία της κόρης του από τον Βρανά και καταρρέει, ενώ όλοι οι άλλοι θα μάθουν τα νέα από τις ειδήσεις και θα συμπονέσουν τον Ακη Αρώνη για την τραγωδία που του χτύπησε την πόρτα. Το ερώτημα τώρα είναι κατά πόσο θα αντέξει ο ίδιος να σηκώσει αυτό το βάρος.

Την ίδια στιγμή, η Ναυσικά πλέει σε πελάγη ευτυχίας με την επικείμενη βράβευση, αλλά και άλλο ένα χαρμόσυνο γεγονός έρχεται να προστεθεί στο ευχάριστο κλίμα, καθώς είναι και πάλι μαζί με τον Μάρκο, αλλά και ο Οδυσσέας ξαναφτιάχνει τη ζωή του με την Ερση. Η παρέα της Κέρκυρας βρίσκει ξανά τις ισορροπίες της. Στο κανάλι πνέει αέρας ανανέωσης, ενώ το κόμμα της Αναγέννησης αναβαθμίζεται.

Ενας νέος έρωτας φουντώνει και σκορπίζει χαμόγελα και ένας δεύτερος έρωτας δημιουργείται ακαριαία και κεραυνοβόλα, αυτός του Εκτορα με τη Δάφνη. Κάποιοι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με τα λάθη τους και βιώνουν την προσωπική τους λύτρωση, όπως ο Δημήτρης και ο Ακης. Κάποιοι θα χαμογελάσουν και κάποιοι άλλοι θα έχουν την τύχη που τους αξίζει.

Η ζωή θα αποφασίσει για μερικούς και κάποιοι άλλοι θα αποφασίσουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Η μέρα της βράβευσης φτάνει και η Ναυσικά υποδέχεται φίλους και συγγενείς στην πιο σημαντική στιγμή της καριέρας της. Πολλά ευτράπελα και άλλα τόσα συγκινητικά θα ζήσουν όλοι αυτή τη μέρα…