Ήλιος: Η Μαριάνθη αγνοείται - Σε απόγνωση οι γονείς της

Αποκλειστικό για τη νέα σεζόν

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ήλιος: Η Μαριάνθη αγνοείται - Σε απόγνωση οι γονείς της

Στον Ήλιο, οι στιγμές μετά την έκρηξη είναι γεμάτες πανικό. Ο Δημήτρης μόλις συνέρχεται αρχίζει να ψάχνει απελπισμένος την κόρη του. Η Ελένη είναι σε κατάσταση σοκ και φοβάται ότι εξαιτίας της ίσως το κορίτσι της δεν ζει.

Της Κωνσταντίνας Γαρνέλη

Το γαμήλιο πάρτι του Δημήτρη και της Αλίκης καταλήγει σε τραγωδία. Η έκρηξη είναι μεγάλη και οι τραυματίες πολλοί. Ανάμεσά τους και το νεόνυμφο ζευγάρι. Μόλις ο Δημήτρης βρίσκει τις αισθήσεις του, προσπαθεί να συνεφέρει και την αγαπημένη του. «Αλίκη αγάπη μου, είσαι καλά;», τη ρωτάει όλο αγωνία. Η γυναίκα ανοίγει τα μάτια και φαίνεται να μην είναι σοβαρά τραυματισμένη, ενώ σε άσχημη κατάσταση θα βρεθεί και η Σοφία.

Εκείνη την ώρα ένας κεραυνός διαπερνά την καρδιά του Λαϊνά μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί. Σηκώνεται έντρομος και αρχίζει να φωνάζει με όλη του τη δύναμη: «Μαριάνθη, Μαριάνθη». Μέσα σε πανικό ψάχνει να βρει τη μικρή κορούλα του. Δεν ξέρει πού βρίσκεται, αν είναι καλά, αν είναι ακόμα στον χώρο, αν την έχει πάρει κανείς. Η Αλίκη, που πλέον έχει συνέλθει, ανησυχεί με τη σειρά της και για τα δικά της παιδιά. «Πάω να βρω τον Αρη και την Εύα.

Θα προσπαθήσω να βρω και την Ελένη. Ισως η Μαριάνθη είναι μαζί της», του λέει και χωρίζονται. Ο Αρης και η Εύα είναι τρομοκρατημένοι αλλά δεν έχουν χτυπήσει. Τώρα η αγωνία όλων είναι μεγάλη καθώς δεν μπορούν να εντοπίσουν τη Μαριάνθη. Η Αλίκη βρίσκει την Ελένη που είναι σε κατάσταση σοκ. «Το παιδί μου. Είδες το κοριτσάκι μου;», την ρωτάει έντρομη.

Οι τύψεις της Ελένης στον Ήλιο

Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στον χώρο, περιπολικά και κυριαρχεί ένα χάος. Ο Δημήτρης ψάχνει τη Μαριάνθη και πάει να τρελαθεί. Δεν μπορεί να πιστέψει πώς μια τόσο χαρούμενη στιγμή της ζωής του μετατράπηκε σε εφιάλτη. Η Ελένη κι εκείνη αγωνιά. Ξέρει βαθιά μέσα της ότι έχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό που συνέβη αφού δεν μίλησε για τον εκβιασμό που δέχτηκε από τον Νεκτάριο, τον Κρητικό αστυνομικό που υποτίθεται έχει έρθει να βοηθήσει για την υπόθεση του Μανώλη και τα κλοπιμαία. Η σιωπή της ίσως τώρα να κοστίσει τη ζωή του ίδιου της του παιδιού.

Τελικά το κορίτσι το βρίσκει ο Δημήτρης και είναι καλά. «Μπαμπά μου», του λέει και πέφτει στην αγκαλιά του κλαίγοντας. «Μη φοβάσαι, αγάπη μου. Είσαι μαζί μου τώρα», την καθησυχάζει εκείνος. Η Αλίκη και η Ελένη σπεύδουν κοντά τους. Ομως αυτό δεν είναι ένα ευτυχισμένο τέλος με όσα συμβαίνουν γύρω τους. Οι τραυματίες είναι πολλοί και αργότερα θα μάθουν και τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Φίλιππου.