Ο Γιατρός: Ένα βήμα πριν τον θάνατο Αλί, Ναζλί και Φερμάν

Η επικίνδυνη πτήση στην οποία μπαίνουν

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ο Γιατρός: Ένα βήμα πριν τον θάνατο Αλί, Ναζλί και Φερμάν

Τις πιο σοκαριστικές στιγμές της ζωής τους θα ζήσουν ο Φερμάν, η Ναζλί και ο Αλί, στον Γιατρό όταν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης έχουν να αντιμετωπίσουν μια επιδημία, αλλά και την πτώση του ίδιου του αεροσκάφους! Το TiVi Σίριαλ σας παρουσιάζει το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Από τη Γιάννα Παπανικολάου

Ο Φερμάν, η Ναζλί και ο Αλί θα ταξιδεύσουν για το Λονδίνο προκειμένου να πάρουν μέρος σ’ έναν διαγωνισμό γιατρών και ο Τανζού τους πιέζει να κερδίζουν το βραβείο! Θέλει διακαώς να αποκαταστήσει τη φήμη του νοσοκομείου ύστερα από την καταγγελία της κοπέλας με την πλαστική, ενώ κυκλοφόρησαν μερικά άσχημα νέα για τη σειρά.

Στην πτήση για το Λονδίνο εμφανίζεται ξαφνικά και η Εζό και ο Αλί σοκάρεται: «Με παρακολουθείς;», της λέει και εκείνη του απαντάει: «Θέλω πολύ καιρό να πάω στο Λονδίνο για ψώνια».

Ωστόσο η σκηνή κάνει flashback που μας δείχνει το πώς η κοπέλα έφυγε άρον-άρον από το σπίτι της επειδή η μητέρα της θέλει να την κλείσει σε κλινική! Κατά τη διάρκεια της πτήσης, κάποιοι επιβάτες αρχίζουν να εμφανίζουν περίεργα συμπτώματα και αμέσως σημαίνει συναγερμός. Οι τρεις γιατροί προσπαθούν να βάλουν μια τάξη και με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν να σώσουν ζωές, ενώ ο Φερμάν ενημερώνει την πιλότο: «Πρέπει να κάνουμε αναγκαστική προσγείωση!

Ο Γιατρός spoiler

Μάλλον υπάρχει επιδημία στο αεροπλάνο και πρέπει να την περιορίσουμε», και στη συνέχεια δίνει εντολή στις αεροσυνοδούς να βάλουν σε καραντίνα όσους είναι άρρωστοι. Παράλληλα, υπάρχει μια καταιγίδα στην περιοχή και το αεροπλάνο πολλές φορές πέφτει σε κενά αέρος προκαλώντας πανικό, ενώ οι μάσκες οξυγόνου πέφτουν στα κεφάλια των επιβατών!

Σ’ ένα από αυτά, η Εζό παραδέχεται με κλάματα στον Αλί πως είναι διπολική! Στο μεταξύ, η Ναζλί τρέμει τα αεροπλάνα και ο Αλί προσπαθεί να την ηρεμήσει! Οταν το αεροσκάφος σταθεροποιείται ξανά, ο Φερμάν με τη Ναζλί ξεγεννάνε μια νεαρή γυναίκα και όλοι ξεσπάνε σε χειροκροτήματα.

Καρέ-καρέ η διάσωση στον Γιατρό

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι γιατροί ανακαλύπτουν έντρομοι πως το σκάφος είναι ακυβέρνητο καθώς η πιλότος έχει χάσει τις αισθήσεις της. Ενας ιπτάμενος φροντιστής παραδέχεται πως ναι μεν έχει γνώσεις, αλλά ποτέ στην πράξη δεν έχει πιλοτάρει.

Ο Φερμάν του δίνει δύναμη: «Μπορείς να το κάνεις και θα τα καταφέρεις», του λέει και εκείνος μπαίνει στο πιλοτήριο. Ωστόσο έχουν φροντίσει να συνεφέρουν και την πιλότο και έτσι και εκείνη με τις λίγες δυνάμεις που έχει προσπαθεί να σώσει το αεροπλάνο από τη συντριβή! Τα κενά αέρος είναι αυτή τη φορά ακόμα πιο έντονα και το αεροπλάνο κάνει τρελή πορεία προς το έδαφος!

Ολοι πιστεύουν πως θα πεθάνουν. Ο Αλί παραδέχεται στον Φερμάν: «Αν δεν ήσασταν εσείς δεν θα είχα γίνει καλός γιατρός! Σας ευχαριστώ πολύ για όλα», ενώ ο Φερμάν του απαντάει: «Είσαι αδελφός μου, Αλί, να τι θυμάσαι». Παράλληλα φέρνει στο μυαλό του την Μπελίζ και τη Λεϊλά και σκέφτεται πόσο τις αγαπάει, όπως επίσης και η Ναζλί για τον Αλί. Κρίση πανικού όμως πιάνει και την Εζό, η οποία μονολογεί:

«Οχι, δεν μπορεί να είναι αυτό το τέλος! Εχω τόσα να κάνω, δεν μπορεί». Λίγο πριν την πρόσκρουση, οι πιλότοι βρίσκουν τον διάδρομο προσγείωσης και η περιπέτεια για όλους λήγει ευτυχώς καλά! Μάλιστα οι τρεις γιατροί έγιναν πρωτοσέλιδο ως ήρωες που έσωσαν τους επιβάτες!