Elif: Ένα βήμα πριν τον θάνατο η Μελέκ

Καταιγιστικές οι σημερινές 13/8 εξελίξεις της τούρκικης σειράς του STAR

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Elif: Ένα βήμα πριν τον θάνατο η Μελέκ

Στην Elif, μετά την δολοφονία του Μουσταφά, επόμενος στόχος του Ταρίκ είναι η Μελέκ. Θέλει όσο τίποτα άλλο να την βγάλει από την μέση για να μην μαθευτεί η αλήθεια και να φύγει από την χώρα χωρίς προβλήματα και με τον τραπεζικό του λογαριασμό γεμάτο.

Οι εξελίξεις της σειράς Elif 13/8

Ο Ταρίκ έχει στην κατοχή του τις μετοχές της Χουμεϊρά και νιώθει ασταμάτητος. Οι άντρες του Ταρίκ θάβουν το πτώμα του Μουσταφά αλλά από την τσέπη του πέφτει το κινητό του. Κανείς δεν το παρατηρεί. Η Ιντζί θέλει να πάει στον τάφο του Βεϊσέλ αλλά οι αστυνομικοί που φυλάνε το σπίτι της Ζουλιντέ, όπου μένει εκεί και η Τουλάι, της το απαγορεύουν και της λένε πως είναι επικίνδυνο. Ο Ταρίκ σχεδιάζει να φύγει από τη χώρα μαζί με τη Ράνα.

Η Ματσιντέ δεν έχει νέα του Μουσταφά και ανησυχεί. Επικοινωνεί με την αστυνομία αλλά της λένε πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πριν περάσουν 24 ώρες από την εξαφάνισή του.

Ο Κερέμ και η Σουρεγιά συναντιούνται στην κουζίνα και η κοπέλα του προσφέρει το κέικ, που έφτιαξε. Αν και ο ένας αγαπάει τον άλλο, υποφέρουν και οι δύο, αφού δεν μπόρεσαν να μιλήσουν για τα αισθήματά τους και τώρα είναι πολύ αργά. Η Σουρεγιά λαμβάνει ένα mail από την εταιρία στην Αγγλία και της ζητάνε να ξεκινήσει δουλειά την επόμενη εβδομάδα.

Η Σουρεγιά σκέφτεται πως ίσως είναι καλύτερα να φύγει νωρίτερα. Για αυτή την εξέλιξη υπεύθυνος είναι ο πατέρας της Παρλά. Η Βιλντάν αναγκάζει την Ελίφ να σιδερώσει. Η Μελέκ νιώθει ένοχη για ό,τι συνέβη στον Βεϊσέλ και σκέφτεται πως πρέπει να δουλέψει για να βοηθήσει τη Ζουλιντέ αλλά και την Τουλάι.

Ο Ταρίκ λέει στους άντρες τους πως έχει μια τελευταία αποστολή για αυτούς, τη δολοφονία της Μελέκ. Στη συνέχεια επιστρέφει στην έπαυλη και ανοίγει το χρηματοκιβώτιο. Παίρνει τα μισά χρήματα, που έχει εκεί η Ματσιντέ. Η Μελέκ αποφασίζει να πάει στην έπαυλη και να ζητήσει δουλειά. Μαζεύει τα πράγματα της και αφήνει ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα.

Εκτός του ότι θέλει να δουλέψει θέλει να φύγει από το σπίτι της Ζουλιντέ για να μην βρίσκονται πια η Ζουλιντέ και η Τουλάι σε κίνδυνο γιατί εκείνη είναι ο πραγματικός στόχος. Ο Ταρίκ ζητάει από τη Ράνα να περιμένει το τηλεφώνημά του.

Πυροβολούν τη Μελέκ και την κόρη της

Λίγες εβδομάδες έμειναν ακόμα μέχρι το φινάλε της τέταρτης σεζόν της σειράς του STAR «Elif» και για ακόμα μία φορά το τέλος είναι... τραγικό! Η Ελίφ και η Μελέκ, ύστερα από πολύ καιρό που έμειναν χώρια, βρέθηκαν ξανά, όμως η μοίρα παίζει τα δικά της παιχνίδια, καθώς πυροβολούν μητέρα και κόρη! Το TiVi Σίριαλ έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Από τη Γιάννα Παπανικολάου

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς ξεκινάει με τον Τσαγκλάρ να εκβιάζει ξανά την Παρλά να του δώσει χρήματα αλλιώς θα αποκαλύψει σε όλους πως περπατάει ξανά και πως προσποιείται την παράλυτη. Εκείνη του δίνει ένα πολύτιμο κολιέ που φορούσε και στη συνέχεια εκείνος εξαφανίζεται προτού ο Κερέμ μπει στο δωμάτιό της. Στο μεταξύ ο Ταρίκ, μετά την εντολή δολοφονίας που έδωσε για τον Μουσταφά, αναγκάζει τη Ματσιντέ, που πάντα υποψιαζόταν ότι είναι επικίνδυνος άνθρωπος, να τον καταγγείλει!

Οταν η αστυνομία βρίσκει θαμμένο το άψυχο σώμα του Μουσταφά, εξαπολύει κυνηγητό για τον εντοπισμό του αδίστακτου άντρα. Ομως εκείνος, βλέποντας το τέλος να έρχεται, προλαβαίνει με δόλιο τρόπο να πάρει στο όνομά του τις μετοχές της Χουμεϊρά, αλλά και όλα τα λεφτά της Ματσιντέ από το χρηματοκιβώτιο. Παράλληλα βρίσκει ένα παλιό σπίτι να μείνει και καλεί τη Ράνα να πάει κοντά του.

Δεν γνωρίζει κανείς από τους δύο πως η Χουμεϊρά βρίσκεται στα ίχνη τους και ανακαλύπτει την απιστία τους, με αποτέλεσμα από το σοκ εκείνη να χάσει το μωρό που περίμενε! Ο Ταρίκ κανονίζει να πουληθούν οι μετοχές της Χουμεϊρά και με τα λεφτά να φύγει στο εξωτερικό με τη Ράνα. Οταν υπογράφει τα συμβόλαια για την πώληση των μετοχών, δεν ξέρει πως ο αγοραστής είναι η Ράνα, που τόσο καιρό παίζει θέατρο μαζί του! Στην έπαυλη η Χουμεϊρά κοιτάζει λυπημένη έξω από το παράθυρό της και λέει στη μητέρα της:

«Μακάρι ο Κερέμ να έκανε τη σωστή επιλογή και να μην το μετανιώσει όπως εγώ». Την ίδια ώρα η Βιλντάν κάνει πρόβες τι θα φορέσει στον γάμο Κερέμ και Παρλά, ενώ η Σουρεϊγιά είναι κλεισμένη στο δωμάτιό της: «Πώς θα αντέξω τόσο πόνο; Υποφέρω», μονολογεί με δάκρυα και πιάνει την καρδιά της. Η Ζουλιντέ δεν μπορεί να κοιμηθεί καθώς σκέφτεται το ραντεβού της με τον Σαφάκ την επόμενη μέρα.

Καθώς η Μελέκ πηγαίνει στο δωμάτιο της Ματσιντέ το φόρεμα που θα βάλει, την ακούει να λέει για τη σύλληψη του αδίστακτου άντρα! Η Μελέκ χαίρεται και μονολογεί: «Επιτέλους, έφτασε η ώρα». Ο Κερέμ λίγο πριν πάει να παραλάβει νύφη την Παρλά, συναντάει τη Σουρεϊγιά με τις βαλίτσες να φεύγει για το Λονδίνο. Εκείνος σκέφτεται: «Σε παρακαλώ μη με αφήνεις» και εκείνη: «Είμαι ερωτευμένη μαζί σου».

Κοιτιούνται και αποχωρίζονται για πάντα! Στη συνέχεια κι ενώ όλοι βρίσκονται στον γάμο, η Μελέκ και η Ελίφ ετοιμάζονται για να φύγουν από την έπαυλη: «Θα φύγουμε και δεν θα χαιρετίσουμε κανέναν, θα ζήσουμε ελεύθερες και κάθε μέρα θα είναι γιορτή για εμάς», λέει στην Ελίφ και στη συνέχεια παίρνουν τα πράγματά τους για να φύγουν.

Elif φινάλε

Η Ματσιντέ ρωτάει τη Βιλντάν πού βρίσκεται η Σερτσέ (Μελέκ) και η Ελίφ και γιατί έχουν καθυστερήσει να έρθουν στον γάμο. Την ίδια ώρα εκείνες, χαρούμενες και χαμογελαστές, κατευθύνονται προς την έξοδο, όταν μπροστά τους εμφανίζεται ο ένας από τους άντρες του Ταρίκ: «Επιτέλους σας βρήκα!

Αυτό είναι πια το τέλος σας», λέει και δύο πυροβολισμοί που ακούγονται χαλάνε το ευχάριστο κλίμα του γάμου και προκαλούν αναστάτωση στους καλεσμένους, ενώ η Παρλά από τον φόβο της σηκώνεται όρθια ξεχνώντας το σχέδιό της να κρατήσει κρυφό πως έχει γίνει πια καλά και περπατάει! Η τελευταία σκηνή του τελευταίου επεισοδίου της 4ης σεζόν δείχνει τη Μελέκ και την Ελίφ να είναι πεσμένες στο έδαφος...