Η Γη της Ελιάς: Μυρτάλη και Στέφανος χωρίζουν

Η Μυρτάλη στο νοσοκομείο!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς: Μυρτάλη και Στέφανος χωρίζουν

Στη Γη της Ελιάς, η ευτυχία της Μυρτάλης με τον Στέφανο δεν θα κρατήσει για πολύ. Το ζευγάρι, μετά από μια μεγάλη παρεξήγηση, τσακώνεται άσχημα και χωρίζουν, ενώ η Μυρτάλη δέχεται και πάλι δολοφονική επίθεση που τη στέλνει στο νοσοκομείο.

Ο Στέφανος με τη Μυρτάλη είναι πιο ερωτευμένοι από ποτέ, αλλά η κατάσταση στο σπίτι έχει γίνει αφόρητη. Η Αρετή, φορτισμένη παράλληλα με πολλά, γίνεται όλο και πιο δύστροπη απέναντι στην κοπέλα. Από τη μια δεν μπορεί να δεχτεί την απόρριψη της κόρης της και ξεσπά συνεχώς στον Στάθη, ο οποίος έχει υποσχεθεί στην Ιουλία ότι θα χωρίσει με τη γυναίκα του το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο νιώθει τύψεις λόγω της κατάστασης με την Ιουλία και δεν του πάει καρδιά να την αποπάρει. Η Αρετή, που βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, κατηγορεί τη Μυρτάλη: «Εσύ φταις για όλα. Από τότε που πάτησες το πόδι σου εδώ, έχει διαλυθεί το σπίτι μου», της λέει χρεώνοντάς της όλα όσα της φταίνε. Η Μυρτάλη δεν ανέχεται πλέον τις προσβολές της. Ετσι μαζεύει τα πράγματά της και φεύγει από το σπίτι.

Αμέσως πηγαίνει στο σπίτι της Μαρίνας: «Δεν άντεχα άλλο. Στην αρχή τη δικαιολόγησα, αλλά η ζωή μου είχε γίνει αφόρητη με τη μάνα του Στέφανου», της ομολογεί. Στο μεταξύ ο Στέφανος, έξαλλος με τη μάνα του, αποφασίζει να ακολουθήσει τη Μυρτάλη: «Σου το είχα πει ότι με τη συμπεριφορά σου θα με χάσεις. Εφυγε η Βασιλική γιατί δεν σε άντεχε. Τώρα φεύγω κι εγώ», της λέει και φεύγει από το πατρικό του. Μετακομίζει κι αυτός στο σπίτι της Μαρίνας, ακολουθώντας την αγαπημένη του και αφήνοντας πίσω την Αρετή καταρρακωμένη.

Γη της Ελιάς Μυρτάλη νοσοκομείο

Παράλληλα, ο Δημήτρης δίνει εντολή στον Ανέστη να βγάλουν τη Μυρτάλη από τη μέση, μια και καλή. Αμέσως ο κακοποιός που έχει προσλάβει ο Ανέστης σχεδιάζει την τελευταία του επίθεση κατά της Μυρτάλης, αλλά κι αυτή τη φορά δεν τα καταφέρνει.

Ο χωρισμός της Μυρτάλης με τον Στέφανο στη Γη της Ελιάς

Ομως η κοπέλα είναι βαριά χτυπημένη στη μέση του δρόμου. Εκεί τη βρίσκει ο Αλέξης, ο οποίος αμέσως τη μεταφέρει, τραυματισμένη, στο νοσοκομείο της Σπάρτης. Η Μυρτάλη όμως έχει χάσει το κινητό της και προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Στέφανο από το κινητό του Αλέξη. Ο Στέφανος, όμως, που δεν έχει ιδέα τι έχει γίνει, βλέπει τον αριθμό του Αλέξη και μέσα από αυτό τη φωνή της Μυρτάλης και εξαγριώνεται.

«Στέφανε, είμαι...». Δεν προλαβαίνει να του πει τίποτα και εκείνος κλείνει έξαλλος το τηλέφωνο, καθώς δεν δέχεται ούτε καν να την ακούσει. Η παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στη Μυρτάλη και τον Στέφανο περιπλέκεται όλο και πιο πολύ, αφού ο Στέφανος νομίζει ότι η Μυρτάλη του λέει ψέματα και ότι ήταν με τον Αλέξη. Το ζευγάρι να οδηγείται σε έναν μεγάλο καβγά και στο τέλος στον χωρισμό!