Game of Chefs: Κατέρρευσε μπροστά στους κριτές από τα κλάματα - Συγκίνησε τους πάντες με την ιστορία της

«Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο γιατί δεν μπορούσα να...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Game of Chefs: Κατέρρευσε μπροστά στους κριτές από τα κλάματα - Συγκίνησε τους πάντες με την ιστορία της

Τους παίκτες του Game of Chefs κατάφερε και συγκίνησε με την ιστορία της η Αμπίρ, το βράδυ της Τετάρτης (22/9). Η ίδια κατάγεται από το Λίβανο και μαγείρεψε ένα παραδοσιακό λιβανέζικο street food.

Ωστόσο δεν κατάφερε να ετοιμάσει ακριβώς αυτό που είχε στο μυαλό της με αποτέλεσμα να σταθεί μπροστά στους κριτές και να ξεσπάσει σε κλάματα. Λίγο αργότερα, η ίδια αποκάλυψε πως έχει αφιερώσει ολοκληρωτικά την ζωή της προκειμένου να μεγαλώσει μόνη της την κόρη της ενώ τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Τελικά, δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του Game of Chefs.

Η ιστορία της Αμπίρ που συγκίνησε τους κριτές στο Game of Chefs

«Στην Ελλάδα ήρθα για διακοπές γιατί ο πατέρας μου ήταν έμπορας εδώ. Με τον πόλεμο φύγαμε, πήγαμε Κύπρο και μετά Σαουδική Αραβία. Μετά γυρίσαμε Λίβανο, που χάσαμε την μητέρα σε ατύχημα… Είμαι ανύπαντρη μαμά κι έχω ένα κοριτσάκι 10 χρονών. Είμαι μόνη στην Ελλάδα για πολλά χρόνια.

Πήγα στο Ντουμπάι για κάτι καλύτερο αλλά πάντα ένιωθα ότι εδώ είναι η πατρίδα μου. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο γιατί δεν μπορούσα να δουλέψω και να μου κρατήσει κάποιος το παιδί. Τα τελευταία χρόνια θέλω να κάνω τα όνειρά μου κι ένα από αυτά είναι η μαγειρική». Στο μεταξύ χθες συγκίνησε και ο Άνταμ Κοντοβάς με την αποκάλυψή του.

"Λύγισαν" οι κριτές με την Βανέσα Βενέτη - "Δεν μπορώ να δω το παιδί μου επειδή είμαι τρανς"

Συγκίνηση προκάλεσε στο (18/9) επεισόδιο του Game of Chefs η Βανέσα Βενέτη με την ιστορία της, όπως νωρίτερα και ένας παίκτης αναφορικά με την δολοφονία του πατέρα του. Η 46χρονη τρανς περιέγραψε στην κριτική επιτροπή τις δυσκολίες που έχει βιώσει, με αποτέλεσμα να λυγίσουν.

Η Βανέσα Βενέτη είναι ένα τρανς άτομο που στο παρελθόν υπήρξε σε γάμο και με την πρώην σύζυγό του είχαν αποκτήσει και μια κόρη με την οποία όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει επαφή.

Η ίδια πέρα από σεφ είναι αρθρογράφος, τεχνίτρια νυχιών, ιδιωτική υπάλληλος και ακτιβίστρια.

«Ο λόγος που ήρθα είναι ακτιβιστικός. Να δείξω ότι ένα τρανς άτομο γνωρίζει πως να μαγειρεύει. Το παιδί μου είναι 10 ετών και δεν μπορώ να το δω γιατί είμαι τρανς. Την λένε Μελίνα…

Τελευταία φορά που της μαγείρεψα έκανα μια αματριτσιάνα και μου είπε ότι ήταν τα καλύτερα μακαρόνια στον κόσμο. Ζω για εκείνη, όχι για μένα. Μη μιλήσω για τους εργασιακούς αποκλεισμούς σε τρανς άτομα. Πολλές φορές τα αυτονόητα, δεν είναι αυτονόητα. Μου αρέσει η μαγειρική, να μαθαίνω συνέχεια πράγματα.

Της το είχα πει σαν παραμυθάκι… Σε κάποιους ανθρώπους που είναι στεναχωρημένοι όταν έχουν γεννηθεί αγοράκια, ενώ είναι κοριτσάκια, έρχεται η νεράιδα και ρίχνει μια μαγική νεραϊδόσκονη και σιγά σιγά γίνονται κοριτσάκια. Μου είπε καλύτερα να είμαι κοριτσάκι. Για τα παιδιά, σεφ, είναι απλό. Εμείς το κάνουμε περίπλοκο».