Η γη της ελιάς: Η Στέλλα κεράτωνε τον Μάνο - Το παιδί που είχε στην κοιλιά της ήταν του...

Οι σημερινές 11/10 εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς: Η Στέλλα κεράτωνε τον Μάνο - Το παιδί που είχε στην κοιλιά της ήταν του...

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σημερινό διπλό επεισόδιο της σειράς Η γη της ελιάς, που προβάλλεται με τεράστια επιτυχία μέσα από τη συχνότητα του MEGA. Το καλά κρυμμένο μυστικό της Στέλλας αποκαλύπτεται μετά τον άγριο θάνατο της, αφού βρέθηκε ο άνδρας που της αφαίρεσε την ζωή. Η Χάιδω δεν μπορεί να πιστεύει τoν ανέντιμο βίο της κόρης της.

Οι 11/10 εξελίξεις της σειράς Η γη της ελιάς

Επεισόδιο 41

Ο αστυνόμος Κουράκος ανακρίνει τον Νικόλα κι εκείνος του εξομολογείται ότι διατηρούσε σχέση με τη Στέλλα, ενώ υποπτευόταν πως το παιδί που κουβαλούσε στην κοιλιά της ήταν δικό του. Παράλληλα, ο Στάθης κι ο Στέφανος αφήνονται ελεύθεροι κι απαλλάσσονται των κατηγοριών. Ο Κωνσταντίνος χρίζει τον Δημήτρη δεξί του χέρι κι εκείνος δεν αργεί να αναλάβει δράση. Διατάσσει τη δολοφονία της Φρόσως Αργυρέα, αλλά το κάνει να φανεί σαν ανακοπή καρδιάς. Τα νέα του θανάτου της συγκλονίζουν τον Λυκούργο. Συντετριμμένη, όμως, είναι και η Χάιδω, που μαθαίνει για τoν ανέντιμο βίο της κόρης της. Ο Ισίδωρος εκμυστηρεύεται στον Κωνσταντίνο το ένοχο παρελθόν του και την πιθανότητα να είναι κόρη του η Αντιγόνη. Η Μαργαρίτα προβληματίζεται από τη συμπεριφορά του Αλέξη και την άρνησή του να της γνωρίσει τη νέα του κοπέλα. Η Άννα αποφασίζει να το φτάσει στα άκρα κι εξομολογείται στην Αθηνά πως είναι έγκυος στο παιδί του Δημήτρη.

Επεισόδιο 42

Η Αρεόπολη συγκλονίζεται από την ανάμειξη του Νικόλα στον φόνο της Στέλλας Στεφανέα. Η Χάιδω αμφιβάλλει για το αν τελικά οι Καπερνάροι ευθύνονται για το διπλό φονικό, από την άλλη, όμως, δεν αποκλείει να όπλισαν αυτοί το χέρι του Βαφέα και του Νικόλα. Ο Στάθης προτείνει στον Στέφανο να ξεχάσει τη Μυρτάλη. Την ίδια ώρα, η Μυρτάλη εξακολουθεί να περνά δύσκολες ώρες στα χέρια του απαγωγέα της, που έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο και την υπομονή του. Η Βασιλική συμβουλεύει την Άννα να αφήσει στην άκρη την εμμονή της με τον Δημήτρη, αλλά εκείνη πιάνει την Αθηνά και της λέει για τον δήθεν ξυλοδαρμό από τον γιο της. Μια απρόσμενη συνάντηση οδηγεί τον Ισίδωρο στο συμπέρασμα πως η Ιουλία του λέει ψέματα τον τελευταίο καιρό.

Ο Στέφανος στην αγκαλιά άλλης γυναίκας μετά την Μυρτάλη

Παρά την άσχημη περιπέτεια της Μυρτάλης, ο Στέφανος είναι ακόμα απόμακρος και το ζευγάρι συνεχίζει να είναι χώρια, μέχρι τη στιγμή που τυχαία θα μπει στη ζωή του Στέφανου μια άλλη κοπέλα, ανάβοντας τη σπίθα της ζήλιας στην καρδιά της Μυρτάλης.

tv24

Η οικογένεια του Στάθη αποφασίζει μετά από διάφορες δύσκολες καταστάσεις να έρθει πιο κοντά και να πάνε όλοι μαζί να φάνε σε μια ταβέρνα. Σ’ αυτή την οικογενειακή ταβέρνα βοηθάει η κόρη του ιδιοκτήτη, η Ελένη. Είναι μια πολύ όμορφη κοπέλα, η οποία βάζει στο μάτι τον Στέφανο, αλλά κι εκείνος δείχνει να ενδιαφέρεται. Ανάμεσά τους αρχίζει ένα έντονο φλερτ, που σιγά-σιγά εξελίσσεται.

Ο Στέφανος και η Ελένη αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα, αλλά η επιστροφή της Μυρτάλης θα αναστατώσει για μια ακόμη φορά τα νερά στη Μάνη. Ο Στέφανος θα ταραχτεί όταν μάθει ότι η Μυρτάλη βρίσκεται στη Μάνη, αλλά πλέον έχει αρχίσει να βγαίνει με την Ελένη και μάλιστα μέσα στο χωριό. Λίγο αργότερα, μια τυχαία συνάντηση του Στέφανου με τη Μυρτάλη στο καφενείο πυροδοτεί έντονα συναισθήματα στο χωρισμένο ζευγάρι. Εξακολουθούν να είναι ερωτευμένοι, αλλά κανένας από τους δύο δεν κάνει ένα βήμα. Από την άλλη αυτός είναι ο δολοφόνος των Στεφαναίων.

Ο εγωισμός τους είναι πάνω απ’ όλα, με καταστροφικές συνέπειες. Την ίδια στιγμή η Ελένη και ο Στέφανος αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα, ενώ η Αρετή ενθουσιάζεται με την προοπτική αυτής της σχέσης: «Είδες; Αυτό είναι κορίτσι για σπίτι. Ομορφη, μυαλωμένη, νοικοκυρά και έχει τον τρόπο της. Ευχαριστώ Παναγία μου, που σώθηκε το παιδί μου από την άλλη τη σουρτούκω, που τον έσερνε από τη μύτη», λέει συνέχεια. Στο μεταξύ δεν αργεί η στιγμή που η Μυρτάλη θα καταλάβει το λάθος της να μη διεκδικεί τον αγαπημένο της. Οταν τον βλέπει αγκαλιά με την Ελένη, η ζήλια τής καίει τα σωθικά και η κοπέλα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Την στιγμή που τα νέα για τη σειρά είναι άσχημα.

Γη της Ελιάς Μυρτάλη

Η Αρετή έχει αρχίσει να εντοπίζει διαφορές στη συμπεριφορά του Στάθη και οι υποψίες της ότι την απατάει φουντώνουν όλο και περισσότερο - δείτε εδώ - . Ετσι η γυναίκα αρχίζει να μοιράζεται τους προβληματισμούς της με τον Στέφανο: «Με τον πατέρα σου κάτι συμβαίνει. Ολο με αποφεύγει, τον έχω πιάσει να λέει ψέματα και συνέχεια εξαφανίζεται. Ανησυχώ πολύ Στέφανε, μήπως υπάρχει κάποια άλλη που τον έχει ξελογιάσει. Δεν θέλουν και πολύ οι άντρες!», του ομολογεί.

Ο Στέφανος, ταράζεται με όσα ακούει και με τη σειρά του προειδοποιεί τον Στάθη: «Δεν ξέρω τι έχεις, αλλά να ξέρεις ότι αν πληγώσεις τη μητέρα μου, εμένα ξέγραψέ με, θα σου γυρίσω την πλάτη». Ο Στάθης στριμώχνεται με όσα του λέει ο γιος του και ζητά από την Ιουλία: «Καλύτερα να αραιώσουμε για λίγο καιρό τις συναντήσεις μας, μέχρι να καταλαγιάσουν οι υποψίες της Αρετής» και η Ιουλία προβληματίζεται. Την ίδια στιγμή το μαγαζί της Αρετής είναι πλέον σχεδόν έτοιμο και όλη η οικογένεια μαζεύεται για το κρέμασμα της ταμπέλας και να ευχηθεί τα καλορίζικα.