Χαιρέτα μου τον πλάτανο: Πιο έξαλλη από ποτέ η Τούλα - Τι πρόκειται να μάθει;

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Χαιρέτα μου τον πλάτανο: Πιο έξαλλη από ποτέ η Τούλα - Τι πρόκειται να μάθει;

Στο σημερινό επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» , η Τούλα μαθαίνει τα ταπεινά κίνητρα που οδήγησαν τον Σίμο στην πρόταση γάμου και γίνεται έξαλλη.

Οι σημερινές 27/10 εξελίξεις της σειράς Χαιρέτα μου τον πλάτανο

Η Καλλιόπη, όμως, την ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας του Ηλία και η Τούλα -ως εκ θαύματος- κάνει στροφή 180 μοιρών και λέει το μεγάλο «ναι»!

Τα εκατομμύρια του Θοδωρή και του Τζώρτζη απ’ ό,τι φαίνεται έμειναν στην… οικογένεια, αφού πίσω από την εξαφάνισή τους βρίσκεται η Μυρτώ. Ο Παναγής αποκαλύπτει στη Φένια μια σκληρή αλήθεια για τη σχέση του με την Κατερίνα κι εκείνη πέφτει από τα σύννεφα.

Ο παπα-Νώντας πίνει μερικά ποτηράκια παραπάνω και καταλήγει να εξιστορεί τα βάσανά του ξαπλωμένος στα γόνατα της Βαλέριας. Τι κρύβει τόσο καιρό ο στριφνός ιερέας; Θα καταφέρουν οι Ιταλοί να τον εκβιάσουν με όσα τους αποκάλυψε άθελά του ή… πίσω έχει η αχλάδα την ουρά;

Τι θα δούμε στον νέο κύκλο

Η κληρονομιά, η Μαφία, το εμπόριο λευκής… τρούφας, η δεύτερη διαθήκη του Βαγγέλα, αλλά και η νέα οικογένεια που έρχεται στο χωριό, θα κάνουν άνω κάτω τον Πλάτανο!

Έτος 2021 μ.Χ. Όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα. Όλη; Όχι! Ένα μικρό χωριό ανυπότακτων Πλατανιωτών αντιστέκεται ακόμα -και θα αντιστέκεται για πάντα- στη λογική. Η τρέλα, οι καβγάδες και οι περιπέτειες δεν τελειώνουν ποτέ στο μικρό ορεινό χωριό μας, το οποίο δεν διαφέρει και πολύ από το γαλατικό χωριό του Αστερίξ!

Ο νέος παπάς του Πλατάνου, Νώντας, (Μάριος Δερβιτσιώτης), στριφνός και αφοριστικός, έχει έναν κακό λόγο για όλους! Η Φωτεινιώτισσα Φένια (Τραϊάνα Ανανία), ερωτευμένη από πιτσιρίκα με τον Παναγή, καταφθάνει στο χωριό και πιάνει δουλειά στο μαγαζί του Τζίμη.

Με… όπλο το εμπόριο τρούφας και δρυΐδη μια παμπόνηρη γραία, τη Μάρμω, (Πηνελόπη Πιτσούλη), οι Πλατανιώτες θα αντισταθούν στον κατακτητή. Και παρότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έχει διαλυθεί εδώ και αιώνες, μια άλλη αυτοκρατορία, ιταλικής καταγωγής, που ακούει στο όνομα Cosa Nostra, θα προσπαθήσει να εξαφανίσει το μικρό χωριουδάκι, που τόλμησε να απειλήσει την κυριαρχία της στο εμπόριο τρούφας.

Είναι, όμως, τόσο εύκολο να σβήσεις τον Πλάτανο από τον χάρτη; Η οικογένεια μαφιόζων που θα έρθει στο χωριό, με ψεύτικη ταυτότητα, ο Σάββας Αργυρός (Φώτης Σεργουλόπουλος) μετά της γυναίκας του, Βαλέριας (Βαλέρια Κουρούπη) και της νεαρής κόρης του, Αλίκης (Χριστίνα Μαθιουλάκη), θ’ ανακαλύψει ότι η αποστολή που της έχει ανατεθεί δεν είναι διόλου εύκολη! Θα παλέψουν, θα ιδρώσουν, για να πετύχουν τον σκοπό τους και θα αναστατώσουν για τα καλά το ήσυχο χωριουδάκι με το ιταλιάνικο ταπεραμέντο τους. Θα καταφέρουν οι Πλατανιώτες να αντισταθούν στη Μαφία;