Ήλιος: Ο Δημήτρης παίρνει μια σημαντική απόφαση για τη σχέση του με την Αλίκη

Οι εξελίξεις (29-3/12) της σειράς του ΑΝΤ1

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ήλιος: Ο Δημήτρης παίρνει μια σημαντική απόφαση για τη σχέση του με την Αλίκη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας (29-3/12) της σειράς του ΑΝΤ1, Ήλιος, ενώ κυκλόφορησε και ένα σούπερ spoiler.

Οι εξελίξεις (29-3/12) του Ήλιου

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου – Επεισόδιο 56

Η Αθηνά εστιάζει στην υπόθεση του τροχαίου, αποφασισμένη να τιμωρήσει τον ένοχο, όμως μια ανατροπή αλλάζει τις ισορροπίες. Η Αλίκη είναι μεν ανακουφισμένη από την αθώωσή της, αλλά αισθάνεται μια αόρατη απειλή.

Παράλληλα, η Νάντια βρίσκει στο πρόσωπο του Δημήτρη έναν σύμμαχο και προστάτη. Ο Δημήτρης απογοητεύεται όταν μαθαίνει τα αποτελέσματα της έρευνας στο νησί, ενώ η Ελπίδα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ο Ιάσονας είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τη βιολογική του μητέρα, αλλά η απόφασή του αυτή τον βάζει σε νέες περιπέτειες. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Χάρη σοκάρουν τη γιαγιά του και τη Λήδα…

Ήλιος, Τρίτη 30 Νομβρίου – Επεισόδιο 57

Η σχέση της Αλίκης και του Δημήτρη περνάει κρίση, καθώς το παρελθόν δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί. Ο Δημήτρης είναι σίγουρος πια πως η Ελπίδα γνωρίζει την ταυτότητα του γιου του Μενέλαου και ζητάει από την Αθηνά ένταλμα για τη σύλληψή της. Η Αλίκη αρχίζει να υποψιάζεται πως η Νάντια καλύπτει το γιο του Μενέλαου, ο οποίος μαθαίνει πού κρύβεται και κάνει την εμφάνισή του. Ο Στέφανος και η Αθηνά ετοιμάζονται να πάνε κάπου μόνοι τους για ένα διήμερο, αλλά η Ελπίδα φοβάται για τις προθέσεις του Στέφανου…

Οι εξελίξεις (29-3/12) του Ήλιου

Ήλιος, Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου – Επεισόδιο 58

Ο Δημήτρης, όσο κι αν αγαπάει την Αλίκη, απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από αυτήν… Η Αλίκη απελπισμένη του δίνει τελεσίγραφο: αν δεν μπορεί να τη συγχωρήσει, καλύτερα να χωρίσουν. Ο Δημήτρης ζητάει επιτακτικά από τη Νάντια να του δώσει νέα περιγραφή, που αυτή τη φορά να μοιάζει στον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τα εγκλήματα.

Η Δάφνη μπαίνει σε ένα φόρουμ με γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση, και ανακαλύπτει κάτι που θα τη θορυβήσει ιδιαίτερα. Ο μικρός Χάρης υποβάλλεται σε συνεχείς εξετάσεις, αφού η κατάσταση της υγείας του προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Ο Δημήτρης μαθαίνει το μυστικό της Ελπίδας για τη σχέση της με τον Ιάσονα…

Ήλιος, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου – Επεισόδιο 59

Η Αθηνά και ο Στέφανος χαίρονται την εκδρομή τους. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι όπως φαίνονται… Η Ελπίδα εξηγεί στον Δημήτρη τους λόγους που την ανάγκασαν να εγκαταλείψει τον Ιάσονα. Ο Δημήτρης προσπαθεί να την πείσει να του αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα του γιου του Μενέλαου… Η Λήδα κι όλη η οικογένεια προσπαθούν να συμπαρασταθούν στον Χάρη που ανησυχεί πως οι γιατροί τού κρύβουν κάτι για την υγεία του.

Η Αλίκη και ο Δημήτρης βασανίζονται από το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να έχει φτάσει η σχέση τους… Κι ενώ ο Στέφανος βρίσκεται μόνος με την Αθηνά, ο Μιχάλης τυχαία ανακαλύπτει στο γραφείο του Στέφανου κάτι που μπορεί να τα ανατρέψει όλα. Ο Δημήτρης βρίσκει τη δύναμη να πάρει την απόφασή του για τη σχέση του με την Αλίκη…

Ήλιος, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου – Επεισόδιο 60

Η αποκάλυψη της ταυτότητας του γιου του Μενέλαου συγκλονίζει όσους τη μαθαίνουν. Κι ενώ η Ελπίδα προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση της γυναίκας με την ουλή, ο Ιάσονας υποψιάζεται πως κάτι του κρύβουν με την Ελένη. Η Αλεξάνδρα παίρνει μια απόφαση που θα είναι μοιραία για κάποιον. Ο Διοικητής παρεκτρέπεται, ενώ ο Χρήστος και η Δάφνη προσπαθούν να εντοπίσουν τον άντρα που παρενοχλεί κοπέλες.

Η Σοφία παίρνει μια πρωτοβουλία, που μπορεί να την οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια. Η Λήδα προσπαθεί να βρει μια λύση για να δώσει ελπίδες στον μικρό Χάρη και τη γιαγιά του. Η Αθηνά κινδυνεύει, χωρίς να το γνωρίζει, και ο Δημήτρης σπεύδει να τη βοηθήσει…

Οι εξελίξεις (29-3/12) της σειράς του ΑΝΤ1 Ήλιος

Ο Στέφανος δραπετεύει - Κρατάει όμηρο την έγκυο Αθηνά

Στον Ήλιο, όλοι είναι ανάστατοι καθώς πια ξέρουν ποιος είναι ο γιος του Μενέλαου. Ολοι εκτός από την Αθηνά, που νιώθει ευτυχισμένη με την εγκυμοσύνη της. Ομως κι εκείνη θα μάθει την αλήθεια με τον πιο τραγικό τρόπο.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Μόλις ο Δημήτρης μαθαίνει την πραγματική ταυτότητα του Στέφανου, σπεύδει να βοηθήσει την Αθηνά που έχει πάει μαζί του εκδρομή. Ομως δέχεται επίθεση. Οταν συνέρχεται, δεν τους βρίσκει πουθενά. Την ίδια στιγμή η Αλίκη πηγαίνει στην Αλεξάνδρα: «Ο γιος του Μενέλαου είναι ο Στέφανος», της αποκαλύπτει. Η πρώην πεθερά της συγκλονισμένη φωνάζει αργότερα τον Λουκά:

«Ο Στέφανος είναι ο δολοφόνος του γιου μου. Βρες τον και σκότωσέ τον», είναι η εντολή που του δίνει. Στο μεταξύ ο Δημήτρης μπαίνει κρυφά στο γραφείο του Στέφανου για να βρει την κρυμμένη γραφομηχανή. Πηγαίνει στην Αθηνά, η οποία έχει επιστρέψει από την εκδρομή, κι ετοιμάζεται να της αποκαλύψει τα πάντα. Ομως γίνεται μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον της. Και οι δύο σοκάρονται αλλά η γυναίκα είναι καλά. Αφού ηρεμεί του κάνει μια άλλη αποκάλυψη:

«Είμαι έγκυος. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συμβεί αλλά θα γίνω μητέρα», του λέει συγκινημένη. Η Αθηνά, ανυποψίαστη για την πραγματική ταυτότητα του Στέφανου, είναι ενθουσιασμένη που περιμένει το παιδί του. Ο Δημήτρης δεν ξέρει πώς να της πει την αλήθεια και φοβάται μήπως αυτό της κάνει κακό, ενώ όπως όλα δείχνουν η σειρά δε θα πάει και για τρίτη σεζόν.

Ο Στέφανος υποψιάζεται πως ο Δημήτρης ξέρει την αληθινή του ταυτότητα και τους σκοπούς του. Δεν νιώθει πια ότι κρατάει το παιχνίδι στα χέρια του και πρέπει να οργανώσει τη φυγή του. Η Αθηνά, από την άλλη, δεν έχει καταλάβει τίποτε απ’ όσα συμβαίνουν και προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ από την απόπειρα εναντίον της και να χαρεί την εγκυμοσύνη της. Η ξαφνική εξαφάνιση του Αρη αναστατώνει όλη την οικογένεια.

«Είμαι σίγουρη ότι ο Στέφανος κρύβεται πίσω από όλο αυτό. Αυτός απήγαγε το παιδί μου», λέει η Αλίκη στον Δημήτρη πανικοβλημένη. Εκείνος συμφωνεί και δεν θα αργήσουν να επιβεβαιωθούν οι φόβοι τους. Στο μεταξύ ο Στέφανος, αποφασισμένος να δραπετεύσει, απειλεί ευθέως τον Δημήτρη. «Σταμάτα να με κυνηγάς. Κρατάω τον Αρη και τον Ιάσονα και δεν θα φύγουν ζωντανοί από το χέρια μου και ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω», είναι τα λόγια του.

Ήλιος Δημήτρης

Η Αλίκη, η Εύα και η Αλεξάνδρα περνάνε ώρες αγωνίας μετά την απαγωγή του Αρη. Την ίδια ώρα τα δύο παιδιά ρισκάρουν, προσπαθώντας να δραπετεύσουν. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Αθηνά είναι ευτυχισμένη κοντά στον Στέφανο, αγνοώντας την αλήθεια και τον κίνδυνο που διατρέχει. Ο Δημήτρης έχει τα δικά του σχέδια, μόνο που τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα είχε υπολογίσει και ο κίνδυνος είναι διάχυτος για όλους.

Ο Στέφανος οργανώνει τη διαφυγή του, παίρνοντας μαζί του και την Αθηνά. Της δένει τα μάτια και τα χέρια. Εκείνη στην αρχή δεν καταλαβαίνει αλλά δεν θα αργήσει να μάθει τι συμβαίνει. Στο κατόπι τους είναι ο Δημήτρης. Οι δύο άντρες βρίσκονται αντιμέτωποι. Η Αθηνά μαθαίνει με σκληρό τρόπο την αλήθεια για τον Στέφανο, όσο εκείνος προσπαθεί να εξαφανιστεί...