Χαιρέτα μου τον πλάτανο 6/12: Το γεύμα της Φιλιώς θα πάει στράφι μετά από τον τσακωμό του Ηλία με τον Παναγιώτη

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς της ΕΡΤ

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Χαιρέτα μου τον πλάτανο 6/12:  Το γεύμα της Φιλιώς θα πάει στράφι μετά από τον τσακωμό του Ηλία με τον Παναγιώτη

Στο σημερινό (6/12) επεισόδιο της σειράς Χαιρέτα μου τον πλάτανο, μια σειρά στην οποία έχουν έρθει τα πάνω κάτω μετά την αποχώρηση του Πέτρου Φιλιππίδη, οι εξελίξεις θα έχουν για άλλη μια φορά ενδιαφέρον.

Οι σημερινές 6/12 εξελίξεις της σειράς Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

Ο Ηλίας πέφτει στην παγίδα της Βαλέριας στην πρώτη πώληση τρούφας που κάνει, την ώρα που η Κατερίνα βρίσκει ξανά τον Παναγή στο κρεβάτι με τη Φένια και αυτή τη φορά είναι… ακριβώς αυτό που νομίζει.

Ο Κανέλλος περιμένει πώς και πώς πληροφορίες για την Καρμέλα. Ο Σάββας κάνει στον παπά μια πρόταση που θα φέρει τα πάνω-κάτω στο χωριό. Η Κατερίνα ανοίγει, επιτέλους, την καρδιά της στον Παναγή και το πρώην ζευγάρι γίνεται ξανά νυν ζευγάρι, με τις ευλογίες του… Τζώρτζη!

Η Κατερίνα προσπαθεί να καταλάβει για ποιον λόγο η Καρμέλα παρουσιάζεται ως «αγία» στα αρχεία της αστυνομίας και ο Τζώρτζης μάλλον μπορεί να της φανεί χρήσιμος

. Ο Θοδωρής κυνηγάει την παπαδιά και τρώει τη μία χυλόπιτα μετά την άλλη, την ώρα που η Κατερίνα προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο να μάθει περισσότερα για τη Μαφία της τρούφας. Ο Παναγής τη βοηθάει να κλέψει τον φάκελο του Βαλεντίνο κι εκείνη βάζει μπροστά ένα παράτολμο σχέδιο.

Το γεύμα της Φιλιώς καταλήγει σε φιάσκο, αφού ο Ηλίας με τον Παναγή ανταλλάσσουν πολύ βαριές κουβέντες. Ο Τζίμης βγάζει τον άσο που κρύβει στο μανίκι του και ο εκβιασμός του Σάββα πάει περίπατο προς μεγάλη απογοήτευση των Ιταλών μας.

Η Καλλιόπη είναι αποφασισμένη ο συνεταιρισμός να περάσει σε γυναικεία χέρια και παρασύρει όλες τις γυναίκες του Πλατάνου να επαναστατήσουν. Ο Ηλίας πέφτει στην παγίδα της Βαλέριας στην πρώτη πώληση τρούφας που κάνει, την ώρα που η Κατερίνα βρίσκει ξανά τον Παναγή στο κρεβάτι με τη Φένια και αυτή τη φορά είναι… ακριβώς αυτό που νομίζει!

Ο Κανέλλος περιμένει πώς και πώς πληροφορίες για την Καρμέλα. Θα προλάβει η Αλίκη να εξαφανίσει τη φωτογραφία της γιαγιάς της πριν πέσει στα χέρια της αστυνομικής αρχής του τόπου;

Λίγα λόγια για την σειρά Χαιρετά μου τον πλάτανο

Ο Βαγγέλας Κυριαζής (Γιάννης Μόρτζος), ο παρανοϊκός γέρος του χωριού, πεθαίνει και αφήνει στα τρία εγγόνια του, Κατερίνα (Πηνελόπη Πλάκα), Τζώρτζη (Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος) και Θοδωρή (Γιωργής Τσουρής), όλη του την περιουσία: το σπίτι στο χωριό, τρία χωράφια, έξι στρέμματα το καθένα και τρία εκατομμύρια ευρώ με τον όρο να μείνουν στο χωριό, τον Πλάτανο, για έναν χρόνο.

Αν κάποιος λείψει για πάνω από εικοσιτέσσερις ώρες, χάνει αυτομάτως το δικαίωμα διεκδίκησης της κληρονομιάς. Αν χάσουν και οι τρεις τα χρήματα περνούν στο χωριό. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται πιο πολύ όταν όλο το χωριό στρέφεται εναντίον στα εγγόνια.