Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Ήλιος: Ο Διοικητής κρατά όμηρο την Σοφία

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό (24/12) επεισόδιο

Ήλιος: Ο Διοικητής κρατά όμηρο την Σοφία
TV24 24.12.2021 12:27
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Κανονικός χαμός αναμένεται να γίνει στο σημερινό (24/12) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του ΑΝΤ1, Ήλιος, μιας και ο Διοικητής, αδίστακτος πλέον, θα κρατήσει όμηρο τη Σοφία προκειμένου να υποκύψει η Αθηνά στα χέρια του Στέφανου.

Μάλιστα, σε λίγο καιρό η ιστορία του Στέφανου και το ενδεχόμενο της σύλληψής τους, αναμένεται να μας απασχολήσουν ιδιαίτερα και στα επόμενα επεισόδια της σειράς (δείτε εδώ το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ για το τραγικό τέλος του).

Τι θα δούμε σήμερα στον Ήλιο (24/12) - Επεισόδιο 75

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και τα συναισθήματα όλων είναι ανάμεικτα… Η Αλίκη προσπαθεί να μεταδώσει στα παιδιά της το εορταστικό πνεύμα μια και είναι τα πρώτα τους Χριστούγεννα χωρίς τον Φίλιππο. Παράλληλα, μάταια πασχίζει να πείσει τους κτηνοτρόφους για τα επικίνδυνα σχέδια του εργοστασίου.

Η γυναίκα που μολύνθηκε χάνει τη ζωή της κι η Αλίκη, παρά τις αντιρρήσεις του Δημήτρη, παίρνει μια παράτολμη απόφαση με άγνωστες γι’ αυτήν συνέπειες. Ο Στέφανος συνειδητοποιεί ότι ο κλοιός στενεύει γύρω του και καταφεύγει σε ένα επικίνδυνο σχέδιο για να καταφέρει να φύγει παίρνοντας μαζί του και την Αθηνά… Ο Διοικητής κρατά όμηρο την Σοφία, προκειμένου η Αθηνά να υποκύψει στα σχέδια του Στέφανου… Κανείς τους δεν υποψιάζεται τις αληθινές προθέσεις του Διοικητή, μέχρι που μια νέα μαρτυρία έρχεται να τα ανατρέψει όλα…

Σοκ στον Ήλιο - Αυτοκτονεί μπροστά σε όλους ο...

Στην σειρά Ήλιος, τα περιθώρια έχουν στενέψει τόσο για τον Στέφανο όσο και για τον διοικητή Πάνο Σταματίου. Οι δυο τους θα συνεργαστούν σε ένα σχέδιο που δεν θα έχει καλή κατάληξη για κανέναν από τους δύο.

Ο Στέφανος - που αυτή η γυναίκα γνώριζε την αληθινή ταυτότητα του - συνειδητοποιεί ότι δεν έχει πλέον πολλά περιθώρια και η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου. Και ο διοικητής από πλευράς του ξέρει πια πως όλα όσα έχει κάνει αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν. Και δεν έχει άδικο, αφού μια γυναίκα βρίσκεται στο γραφείο του Χρήστου προκειμένου να κάνει μια καταγγελία. Εκεί βλέπει τον Σταματίου και αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον βιαστή της. Ο διοικητής βρίσκει τον Στέφανο και του ζητάει να συνεργαστούν.

«Θα απάγω τη Σοφία για σένα και θα τους πεις ότι θα την αφήσεις ελεύθερη μόνο αν η Αθηνά έρθει μαζί σου», του προτείνει. «Σύμφωνοι», του λέει ο Στέφανος και το επικίνδυνο σχέδιο καταστρώνεται προκειμένου ο Στέφανος να καταφέρει να διαφύγει, παίρνοντας μαζί του και την αγαπημένη του και μητέρα του παιδιού του. Βέβαια, αυτό που εκείνη τη στιγμή δεν συνειδητοποιεί ο διοικητής είναι ότι με αυτή την απονενοημένη κίνηση βάζει τη σφραγίδα στη θανατική του καταδίκη. Ο Δημήτρης και ο Χρήστος είναι επί ποδός, το ίδιο και η Αθηνά που μπαίνει μπροστά προκειμένου να γίνει το «δόλωμα» για τον Στέφανο ώστε να συλληφθεί.

Ο Διοικητής αυτοκτονεί στον Ήλιο

Ο Σταματίου κρατά όμηρο τη Σοφία. «Βοήθεια. Μη μου κάνεις κακό», φωνάζει η κοπέλα αλλά μάταια. «Κανείς δεν πρόκειται να σε ακούσει. Είμαστε μόνο οι δυο μας», της λέει εκείνος και αποκαλύπτει τις αληθινές του προθέσεις και τις άρρωστες σκέψεις του. Μόνο που μια νέα μαρτυρία εναντίον του έρχεται να τα ανατρέψει όλα. Ο Χρήστος και ο Λαϊνάς καταφέρνουν να εντοπίσουν πού βρίσκεται με τη Σοφία και τρέχουν να τον προλάβουν πριν της κάνει κακό. Ένας ηθοποιός όμως μπαίνει στην σειρά.

Εισβάλλουν στον χώρο και ο Δημήτρης του λέει: «Μέχρι εδώ ήταν. Ασε τη Σοφία και παραδώσου». Για τον διοικητή πλέον δεν υπάρχει διαφυγή. Ξέρει ότι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν για τους βιασμούς γυναικών, τις δολοφονίες αλλά και την εμπλοκή του στο εργοστάσιο, έχουν βγει στο φως και πως είναι ξοφλημένος. Ομως δεν παραδίνεται.

Ο ίδιος θα γράψει για τον εαυτό του τον τραγικό επίλογο και θα γίνει αυτόχειρας. Θα αυτοκτονήσει μπροστά στα μάτια του Δημήτρη, του Χρήστου και της κατατρομαγμένης Σοφίας. Και ο Στέφανος όμως αυτή τη φορά δεν θα καταφέρει να διαφύγει και θα συλληφθεί. Η Αθηνά βάζει το καθήκον πάνω από όλα και τον κλείνει στην φυλακή, κι ας περιμένει το παιδί του.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ήλιος: Έφτασε η ώρα της κρίσης για Λήδα και Νικήτα

Ήλιος: Η Αθηνά και ο Δημήτρης κάνουν τα πάντα για τη σύλληψη του Στέφανου

Share