Άγριες Μέλισσες: Η απόλυτη ανατροπή - Συμμαχούν Δούκας και Ελένη

Τα νέα επεισόδια πριν παιχτούν στην τηλεόραση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Άγριες Μέλισσες: Η απόλυτη ανατροπή - Συμμαχούν Δούκας και Ελένη

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ξεκινάει η νέα σεζόν της σειράς «Αγριες μέλισσες», μετά από το σύντομο διάλειμμα για τα Χριστούγεννα και το TiVi Σίριαλ εξασφάλισε αποκλειστικά για τους αναγνώστες του και τα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας. Οι εξελίξεις θα είναι για άλλη μια φορά καταιγιστικές και σούπερ ανατρεπτικές!

Από τη Γιάννα Παπανικολάου

Νικηφόρος & Ρένα παντρεύονται στις Άγριες Μέλισσες

Ο Πέτρος είναι πια στο στόχαστρο του Ντούνια, τον οποίο προσπάθησε να σκοτώσει για να εκδικηθεί τον χαμό του αδελφού του. Η αποτυχημένη όμως απόπειρα του γυρίζει μπούμερανγκ και από εδώ και στο εξής τίποτα δεν θα είναι το ίδιο για εκείνον. Από την άλλη, η Ασημίνα έχει πια κουραστεί με αυτή την κατάσταση και παράλληλα δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του τη βραδιά πάθους που πέρασε με τον Νικηφόρο.

Η ίδια προβληματίζεται για το κατά πόσο αποφάσισε σωστά να χωρίσει μαζί του και θέλει να κάνει προσπάθειες να τον κερδίσει ξανά και να δώσουν άλλη μία ευκαιρία στον γάμο τους. Ετσι πάει στο σπίτι του για να τον βρει και να μιλήσουν, αλλά εκεί βρίσκεται η Ρένα, η οποία είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τον Νικηφόρο μέχρι τέλους με τις ευλογίες και της Μυρσίνης. «Με τον Νικηφόρο το πάμε σοβαρά και δεν σκοπεύω να τον χάσω, γι’ αυτό θα σε παρακαλέσω οι συναντήσεις σας να αφορούν μόνο το παιδί σας», της λέει η Ρένα, ενώ ο Κωνσταντής θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

Άγριες Μέλισσες Δούκας Λενιώ

Η Ασημίνα φεύγει απογοητευμένη, ενώ η Ρένα ξεκαθαρίζει στον Νικηφόρο πως θέλει να παντρευτούν. Εκείνος την εκπλήσσει ευχάριστα: «Παντρευόμαστε! Κανόνισε να βρεθούμε με τους γονείς σου για να σε ζητήσω». Ο Νικηφόρος ανακοινώνει στην Ασημίνα πως παντρεύονται με τη Ρένα και εκείνη καταρρακώνεται. Την επόμενη μέρα ο Νικηφόρος ζητά το χέρι της Ρένας από τους γονείς της, όταν δέχεται την αναπάντεχη επίσκεψη της Ασημίνας, που χαλάει το ευχάριστο κλίμα.

Η Ρένα όμως δεν το αφήνει να περάσει έτσι αυτό και πάει να βρει τη Σταμίρη, της οποία τα λέει έξω από τα δόντια: «Γνωρίζω την αλήθεια για εσένα και τις αδελφές σου! Σκοτώσατε τον αδελφό του Νικηφόρου και ζητάς να είσαι ξανά μαζί του; Πιστεύεις ότι δεν θα σε βλέπει σαν τη φόνισσα του αδελφού του; Μείνε μακριά μας! Μη με κάνεις να αλλάξω συμπεριφορά, σου το ζητάω πολύ ευγενικά».

Κωνσταντής και Δρόσω σώζουν τη Ζωή

Η Δρόσω με τον Κωνσταντή είναι αποφασισμένοι να πορευτούν μαζί στη ζωή και ετοιμάζουν τον γάμο τους που φέρνει χαρά στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τίποτα δεν δείχνει να χαλάει την ευτυχία τους, μέχρι που μια αποκάλυψη από το παρελθόν κινδυνεύει να τα τινάξει όλα στον αέρα. Και αυτή δεν είναι άλλη από το ότι ο Κωνσταντής διατηρούσε κρυφό δεσμό με τη Ζωή. «Δεν το πιστεύω ότι είχες σχέση με μια παντρεμένη γυναίκα! Πώς το έκανες αυτό, Κωνσταντή;», απορεί η Δρόση λέει και εκείνος προσπαθεί να δικαιολογηθεί:

«Δεν ήξερα ούτε ότι ήταν παντρεμένη ούτε ποιος είναι ο άντρας της! Αυτά τα έμαθα μετά... Δηλαδή μου τα είπε η ίδια». Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, η Δρόσω ζητάει από τον Κωνσταντή να ματαιώσουν τον γάμο τους, ενώ και η Μυρσίνη αναλαμβάνει δράση όταν μαθαίνει πως ο Κωνσταντής ετοιμάζεται για γάμο με τη Δρόσω. «Θα παντρευτείς τη φόνισσα του αδελφού σου; Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Με απογοητεύεις! Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψω να γίνει αυτός ο γάμος», του ξεκαθαρίζει. Την ίδια ώρα ο Λευτέρης έρχεται από τον στρατό και είναι αλλιώτικος.

Η Ζωή ανησυχεί και τον παρακαλάει να της πει την αλήθεια. Εκείνος τη σοκάρει όταν της αποκαλύπτει πως δέχεται φρικτά βασανιστήρια εκεί! Η Ζωή εξοργίζεται και αποφασίζει να βάλει τέλος σε αυτό το μαρτύριο με όποιο κόστος! Ετσι αποπειράται να σκοτώσει τον Ακύλα, αλλά τελικά εκείνος είναι που την τραυματίζει. Η Ζωή ψάχνει να βρει βοήθεια και ο Κωνσταντής με τη Δρόσω αποφασίζουν να την κρύψουν σπίτι τους!

Ο Λάμπρος τρελαίνεται

Οσο ο Λάμπρος βρισκόταν στην εξορία, ο Ζάχος έτρεφε ελπίδες πως θα μπορέσει να κερδίσει ξανά την καρδιά της Ελένης. Ομως σύντομα κατάλαβε πως αυτό είναι αδύνατο! Ωστόσο δεν εγκατέλειψε ποτέ τις ελπίδες του και κατάφερε με το να βοηθήσει τον δάσκαλο να φτάσει στην αλήθεια και να επιστρέψει από τη Λέρο, να «ανέβει» στα μάτια της Ελένης. Κάτι που ο Λάμπρος από την άλλη δεν βλέπει με καλό μάτι και ζηλεύει!

Ετσι πάει να τον αντιμετωπίσει στα ίσα: «Πίστεψες πως μπορούσες να με αντικαταστήσεις! Δεν πρόκειται να έχεις ποτέ την Ελένη», του λέει και εκείνος του απαντάει: «Αυτό θα το δούμε». Ο Λάμπρος γίνεται έξαλλος και έρχονται στα χέρια, με τον δάσκαλο να φωνάζει: «Είναι γυναίκα μου και κοίτα να το καταλάβεις και να το δεχτείς!».

Οταν η Ελένη μαθαίνει τι έγινε, βρίσκει τον Ζάχο και του ζητάει να μην τολμήσει να κάνει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Οταν όμως η Μάρω της αποκαλύπτει πως ο γιος της αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει όταν χώρισαν, εκείνη καταρρακώνεται και μαλακώνει απέναντί του. Κάτι που εξοργίζει τον Λάμπρο. Την ίδια ώρα εκείνος παλεύει να γυρίσει πίσω στο σχολείο, αλλά το υπουργείο δεν τον δέχεται.

Ο φόβος του να χάσει την Ελένη, τα όσα έζησε στην εξορία και το γεγονός ότι δεν εργάζεται τον έχουν αλλάξει με αποτέλεσμα να έχει άσχημα ξεσπάσματα! Αρχίζει να παραλογίζεται και η Ελένη ανησυχεί για την ψυχολογία του! Οι σκέψεις πως μπορεί η ψυχική ασθένεια που είχε ο Μιλτιάδης και ο Γιάννος να την έχει και ο Λάμπρος, την τρομοκρατεί!

Ο Δούκας συμμαχεί με την Ελένη και το Διαφάνι

Ο Νικηφόρος, έχοντας ανακαλύψει τις οικονομικές ατασθαλίες στο πρότζεκτ του αεροδρομίου, προσπαθεί με διακριτικό τρόπο να βοηθήσει τον πατέρα του. Ο Δούκας, που από την αρχή είχε υποψίες για τη δράση του Ακύλα, θέλει να εκμαιεύσει πληροφορίες από τον γιο του, ξεκαθαρίζοντάς του: «Αναγκάστηκα να δουλέψω μαζί του για χάρη του Μελέτη. Δεν τον εμπιστεύομαι και έχω μάθει σημαντικά πράγματα για εκείνον και θέλω να με βοηθήσεις να τον ξεσκεπάσουμε».

Ο Νικηφόρος του αποκαλύπτει όλα όσα έχει ανακαλύψει και ο Δούκας έξαλλος ζητά εξηγήσεις από τον Ακύλα για τα λεφτά που λείπουν από το έργο του αεροδρομίου και του δίνει τελεσίγραφο πως αν δεν επιστραφούν θα αποχωρήσει από το πρότζεκτ. Ο πόλεμος μεταξύ των δύο αντρών αρχίζει και ο Μεγαρίτης απειλεί ανοιχτά το ζεύγος Σεβαστού: «Εχω πολλά στοιχεία που σας καίνε!

Μπορώ να σε βάλω ξανά φυλακή, Δούκα! Ξεχνάς πως εγώ ήμουν εκείνος που σε γλίτωσα! Μου χρωστάς λοιπόν χάρη, αλλιώς θα σάπιζες σ’ ένα κελί τώρα». Η Αντιγόνη ενημερώνει τον Δούκα για τα κρυφά σχέδια του Ακύλα και έντρομος μπροστά στα πραγματικά σχέδια του Μεγαρίτη για το αεροδρόμιο, αποφασίζει να συμμαχήσει με την Ελένη και το Διαφάνι. Πάει στο χωριό και στο καφενείο μπροστά σε όλους ζητάει να συνεργαστούν:

«Ξέρω τι νιώθετε για εμένα και την οικογένειά μου, αλλά αυτή τη φορά ζητάω εγώ τη βοήθειά σας... Αυτός ο Μεγαρίτης έχει βαλθεί να μας καταστρέψει όλους! Σας ζητάω λοιπόν να συνεργαστούμε για να τον διώξουμε», προτείνει και όλοι είναι διστακτικοί. Στο τέλος όμως, δέχονται!