Ήλιος: Κινδυνεύει η ζωή της Αλίκης - Κρίσιμες ώρες

Καταιγιστικές οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ήλιος: Κινδυνεύει η ζωή της Αλίκης - Κρίσιμες ώρες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που θα σημειωθούν στα επεισόδια της επόμενης (10-14/1) εβδομάδας στην αγαπημένη σειρά του ΑΝΤ1, Ήλιος, ενώ σε λίγο καιρό θα δούμε και την Γαλανού να αποκαλύπτει τα πάντα στην Αθηνά και τον Δημήτρη.

Οι 10-14/1 εξελίξεις στον Ήλιο

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 76

Η Αλίκη συλλαμβάνεται μετά την επίθεση που δέχτηκε, αλλά αποκτά και έναν απρόσμενο σύμμαχο στον αγώνα της κατά του εργοστασίου… Η σύγκρουσή της με τη δικηγόρο της εταιρίας εντείνεται όλο και περισσότερο και η Αλίκη συνειδητοποιεί προβληματισμένη το μέγεθος της δύναμης του εργοστασίου. Μια ανατροπή στην εξέλιξη της υγείας του Χάρη προκαλεί έντονα συναισθήματα σε όλους. Ο Δημήτρης δημιουργεί μια ασυνήθιστη «συμμαχία», προκειμένου να παγιδέψει τον Στέφανο, όμως θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα…

ΤΡΙΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 77

Ο Δημήτρης συλλαμβάνει τον Στέφανο προς ανακούφιση όλων. Η Λήδα προβληματίζεται με τους ασθενείς που όλο και πληθαίνουν εξαιτίας του μολυσμένου νερού. Αποφασίζει να το ψάξει και συνειδητοποιεί πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα, όταν βρίσκει στο αρχείο του νοσοκομείου παλαιότερες εισαγωγές ασθενών με παρόμοια συμπτώματα. Η Γαλανού επισκέπτεται την κόρη της, Χρυσάνθη, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και έχουν μία αποκαλυπτική συζήτηση. Ο Στέφανος αρνείται να μιλήσει σε οποιονδήποτε άλλο, εκτός από την Αθηνά. Ο κτηνοτρόφος Πετρίδης, αμέσως μετά την κατάθεσή του στην εισαγγελία, έχει ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Η Αλίκη είναι σίγουρη ότι πίσω από αυτό κρύβονται οι άνθρωποι του εργοστασίου.

Ήλιος εξελίξεις

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78

Ο Στέφανος δέχεται να ομολογήσει τα πάντα στην Αθηνά, με τον όρο να πηγαίνει να τον βλέπει κάθε μέρα. Ένας απελπισμένος κτηνοτρόφος απειλεί με όπλο τους ανθρώπους του εργοστασίου. Τα πράγματα θα έχουν πολύ άσχημη εξέλιξη, όταν η Αλίκη θα μπει μπροστά προσπαθώντας να τον σταματήσει. Ο Νικήτας προτείνει ένα παρακινδυνευμένο σχέδιο για να αποκαλυφθεί η απάτη, ενώ το ατύχημα του Πετρίδη τρομάζει τους κτηνοτρόφους, που διστάζουν να μιλήσουν. Η Γαλανού φαίνεται ότι κρύβει ένα μεγάλο μυστικό που έχει οδηγήσει στην κακή σχέση που έχει με την κόρη της. Η Αλεξάνδρα επισκέπτεται τον Στέφανο στη φυλακή αποφασισμένη πια να πάρει την εκδίκησή της για τον θάνατο του Φίλιππου. Ένα πρόσωπο από το παρελθόν, αναστατώνει τη ζωή της Ελένης…

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 79

Η Αθηνά είναι απελπισμένη μπροστά στις εξωφρενικές απαιτήσεις του Στέφανου… Η Ελένη δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει την ξαφνική εμφάνιση του πατέρα της, ο οποίος την είχε εγκαταλείψει όταν ήταν ακόμη παιδί… Ο Χρήστος κι η Σοφία βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη αποκάλυψη, καθώς όλα δείχνουν ότι ο Διονύσης δεν είναι αυτός που δείχνει… Παράλληλα, τα καλά νέα για την πορεία της υγείας του Χάρη σκορπίζουν μεγάλη χαρά στη Λήδα και τον Νικήτα. Αλλά ο κίνδυνος για την Αλίκη δεν δείχνει να έχει εκλείψει…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 80

Η Σοφία προσπαθεί να καθησυχάσει τη Λένα μετά τις αποκαλύψεις για τον Διονύση στο διαδίκτυο. Η Ελένη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δίλημμα σχετικά με τον πατέρα της. Η Λήδα προτείνει στον Νικήτα κάτι που μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους στο μέλλον. Εκείνος, με τη σειρά του, της έχει ετοιμάσει μια έκπληξη. Ένας εργάτης από το εργοστάσιο παρακολουθεί την Αλίκη... Ο Δημήτρης οργανώνει μια επικίνδυνη αποστολή βασισμένος σε στοιχεία που έχει δώσει ο Στέφανος. Κανείς, όμως, δεν ξέρει αν τα στοιχεία είναι σωστά ή αν πρόκειται για παγίδα… Η Αλίκη μαθαίνει κάτι αποκαλυπτικό, που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα της υπόθεσης του εργοστασίου…

Σε σοκ η Λήδα - Εμφανίζεται ο αδερφός του Νικήτα

Στον Ήλιο, ο Νικήτας για μια ακόμη φορά δεν έχει αποκαλύψει τα πάντα στη Λήδα για εκείνον. Ομως τίποτα δεν μένει κρυφό κάτω από τον ήλιο. Την ίδια ώρα η Αλίκη ψάχνει τη μητέρα της μικρής Αρίζα.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Η Λήδα με τον Νικήτα ζουν ευτυχισμένες στιγμές μετά την περιπέτεια του Χάρη και το αίσιο τέλος της. Φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να ταράξει το ζευγάρι και πως η μεταξύ του σχέση είναι πολύ δυνατή. Ομως για μια ακόμη φορά η κατάσταση θα ανατραπεί και η κοπέλα θα χάσει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του άντρα της. Ενα μυστικό θα έλθει στην επιφάνεια και θα της γκρεμίσει τον κόσμο της. Μια μέρα που έχει βάρδια στο νοσοκομείο, φροντίζει έναν ασθενή που έχει το επίθετο Σαρρής. «Σαρρής;», παραξενεύεται. «Και ο σύζυγός μου λέγεται Σαρρής. Νικήτας Σαρρής», του λέει, ενώ σύντομα θα αποκαλυφθεί και το σατανικό σχέδιο του Στέφανου.

Τότε εκείνος της απαντά: «Ναι, τον γνωρίζω. Είναι ο αδελφός μου». Η Λήδα αιφνιδιάζεται όταν μαθαίνει πως ο άντρας της έχει αδελφό κι εκείνος δεν της έχει πει όλο αυτόν τον καιρό λέξη. Πάει και τον βρίσκει: «Γιατί δεν μου είπες ότι έχεις αδελφό; Πόσα ακόμη δεν μου έχεις πει για σένα;» τον ρωτάει θυμωμένη.

«Δεν έχω αδελφό. Για μένα δεν υπάρχει», της απαντάει και η αντίδρασή του την αιφνιδιάζει ακόμη περισσότερο. Η Λήδα απογοητεύεται από τον Νικήτα που συνεχίζει να της λέει ψέματα για τον αδελφό του και τον λόγο που δεν της μίλησε ποτέ γι’ αυτόν.

Ωστόσο προσπαθεί να τον πείσει να του μιλήσει. «Στο ξαναλέω. Δεν υπάρχει για μένα και μην ανακατεύεσαι. Δεν θέλω να μου ξαναμιλήσεις γι’ αυτόν», της τονίζει. Η Λήδα καταλαβαίνει ότι αυτό που έχει χωρίσει τα δύο αδέλφια είναι πολύ σοβαρό, αλλά δεν καταθέτει τα όπλα. Πιέζει τον Νικήτα για μια προσπάθεια συμφιλίωσης. «Ο,τι κι αν είναι αυτό που σας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση πρέπει να το ξεπεράσετε. Είναι ο μόνος συγγενής σου που έχεις στη ζωή. Είναι ο αδελφός σου. Αξίζει να το προσπαθήσεις», του λέει αλλά εκείνος παραμένει διστακτικός.

Η Αλίκη βρίσκει στον δρόμο ένα μικρό κοριτσάκι που φαίνεται να μην έχει κανέναν και δείχνει πολύ τρομαγμένο. Το πάει στην αστυνομία. Προσπαθεί να βρει άκρη με τους γονείς της μικρής μετανάστριας, αλλά όλες οι πόρτες είναι ερμητικά κλειστές. Ο Δημήτρης τη βοηθάει στην έρευνα: «Ολα τα στοιχεία δείχνουν πως η μητέρα της είναι νεκρή», ανακοινώνει στη γυναίκα του. «Δεν μπορούμε να την αφήσουμε έτσι. Θα την πάω στο σπίτι μας», του λέει κι εκείνος συμφωνεί μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες με την Πρόνοια αν δεν βρεθεί η μητέρα της. Ομως η Αλίκη αναστατώνεται όταν αντιλαμβάνεται ότι η Αζίζα κινδυνεύει ακόμη και μέσα στο σπίτι της.