Η Γη της Ελιάς (16/01): Η Αρετή μαθαίνει για την παρουσία του Στέφανου στον γάμο της Ιουλίας

Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο της σειράς;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς (16/01): Η Αρετή μαθαίνει για την παρουσία του Στέφανου στον γάμο της Ιουλίας

Καταιγιστικές θα είναι οι εξελίξεις στο σημερινό (16/01) επεισόδιο της σειράς «Η Γη της Ελιάς», αφού πρόκειται να δούμε την επιστροφή της Μέλπως, που θα θορυβήσει τον Λυκούργο. Μάλιστα, σε λίγο καιρό η Αθηνά θα αποκαλύψει όλη την αλήθεια στον Ιάκωβο και θα ακολουθήσει ένας συγκλονιστικός διάλογος.

Όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο της σειράς «Η Γη της Ελιάς»

Επεισόδιο 126.

Ο Ιάκωβος επεμβαίνει δυναμικά πριν ο Στάθης προλάβει να επηρεάσει την Ιουλία και τα τινάξει όλα στον αέρα. Ο Θεοδόσης δέχεται ένα ύποπτο τηλεφώνημα. Παράλληλα, οι φαντασιώσεις του Αλέξη συνεχίζονται, με τον Στέφανο να μπαίνει αυτή τη φορά στο στόχαστρό του. Ο Φίλιππος αποφασίζει να μείνει για δύο-τρεις ημέρες στη Μάνη και μετά να γυρίσει στη Βασιλική μέχρι εκείνη να γεννήσει. Η Μυρτάλη κι η Ισμήνη ξεκινούν να παράγουν τις κρέμες και αφοσιώνονται στη δουλειά. Η επιστροφή της Μέλπως θορυβεί τον Λυκούργο, καθώς φοβάται για την αντίδραση της Χάιδως. Η Αντιγόνη ενημερώνει τον Ανέστη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Η Αρετή μαθαίνει για την παρουσία του Στέφανου στον γάμο της Ιουλίας και μαλώνουν άσχημα, ενώ η Μυρτάλη έχει αρχίσει να ενοχλείται από το υπερβολική αδυναμία του Στέφανου για τη μητέρα του.

Αυτό είναι το μέλλον των ζευγαριών στην σειρά

Τα περισσότερα ζευγάρια στη «Γη της ελιάς» θα περάσουν κρίση, ενώ οι ανατροπές και τα απρόσμενα γεγονότα που θα δημιουργηθούν θα φέρουν τα πάνω-κάτω και θα δούμε σε κάποιες περιπτώσεις τον έρωτα να μετατρέπεται σε μίσος! Σε κάποιες άλλες, πάλι, θα φουντώσει κι άλλο το πάθος!

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑΞΗΤΙΝΟΥ

ΙΟΥΛΙΑ - ΚΟΥΡΑΚΟΣ

Ολοι θα βλέπουν ένα χαρούμενο και ταιριαστό ζευγάρι, όμως κανείς δεν μπορεί να διακρίνει τι λέει η καρδιά της Ιουλίας, η οποία μπορεί να παντρεύτηκε τον Κουράκο, αλλά τρέφει για εκείνον μόνο σεβασμό και εκτίμηση. Τίποτα παραπάνω. Η καρδιά της ακόμα χτυπά για τον Στάθη και θα συνεχίσει να τον σκέφτεται και να υποφέρει. Ο Γιώργης δεν θα αργήσει να το καταλάβει, ενώ κάποια από τα γεγονότα που θα συμβούν στο μέλλον όχι μόνο θα κλωνίσουν τη σχέση τους, αλλά θα δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.

ΣΤΑΘΗΣ - ΑΡΕΤΗ

Η σχέση του Στάθη και της Αρετής δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξει ουσιαστικά. Το μυαλό του Στάθη είναι στην Ιουλία, όμως τα γεγονότα θα τον αναγκάσουν να επιστρέψει στον σπίτι του και στη γυναίκα του. Οι πιέσεις που θα δεχτεί είναι μεγάλες, τόσο από την ίδια την Αρετή όσο και από τον Στέφανο και τη Βασιλική, που πλέον θα τον έχει κάνει παππού. Ο Στάθης ουσιαστικά θα βρεθεί εγκλωβισμένος και το να γυρίσει σπίτι του είναι πλέον μονόδρομος, αλλά για πόσο; Δείτε και φωτογραφίες από τα νέα γυρίσματα στο Παρίσι.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΜΥΡΤΑΛΗ

Οι σχέσεις του Στέφανου και τις Μυρτάλης έχουν αρχίσει να κλονίζονται από την ημέρα του γάμου της Ιουλίας. Ωστόσο αυτό θα συνεχιστεί, καθώς ο Στέφανος, θέλοντας να συμπαρασταθεί στη μητέρα του, την οποία παράτησε ο πατέρας του, αρχίζει να αγνοεί τη Μυρτάλη. Oσο θα περνάει ο καιρός το κλίμα ανάμεσα στο άλλοτε ερωτευμένο ζευγάρι θα παραμένει ψυχρό, ενώ η Μυρτάλη δεν θα δείχνει να την ενδιαφέρει και τόσο πολύ η σχέση τους, καθώς η δουλειά της, η οποία πηγαίνει πολύ καλά, την κρατά απασχολημένη. Τα πράγματα όμως θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα και η σχέση τους θα βρεθεί σε τεντωμένο σχοινί, καθώς πλέον η κοπέλα δεν θα μπορεί να διαχειριστεί την υπερπροστατευτικότητα του Στέφανου απέναντι στην Αρετή.

Το μέλλον των ζευγαριών στην σειρά Γη της Ελιάς

ΙΑΚΩΒΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Η Αθηνά έρχεται όλο και πιο κοντά με τον Ιάκωβο και αποφασίζει πλέον να μην του κρύβει τίποτα. Ετσι πηγαίνει και του λέει όλη την αλήθεια για την πραγματική της σχέση με τον Δημήτρη, αλλά και για τη μητέρα της και τον φόνο που έκανε στα εφηβικά της χρόνια. Ο Ιάκωβος όχι μόνο δεν σοκάρεται, αλλά εκτιμά ακόμα πιο πολύ την Αθηνά και αποφασίζει να μείνει μαζί της - δείτε αποκλειστικό με διαλόγους. Μάλιστα, διώχνει σχεδόν με τις κλωτσιές τον Δημήτρη, ο οποίος πάει στον Ιάκωβο να τον ψαρέψει για τη σχέση του με την Αθηνά. Η Αθηνά αρχίζει να βρίσκει και πάλι τον εαυτό της. Μάλιστα, θα πάει μαζί με τον Ιάκωβο στο Σούνιο για να γνωρίσει τη μητέρα της. Η Μαρία δεν θα μπορεί να κρύψει την χαρά της που η κόρη της έχει στο πλευρό της ένα ανθρωπο να τη νοιάζεται τόσο.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Η Βασιλική προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο της σπίτι, όμως φοβάται να βγει έξω και κυρίως φοβάται πώς να αντιμετωπίσει τους δικούς της. Ο Φίλιππος είναι συνεχώς στο πλευρό της, αλλά και η Χάιδω την προσέχει σαν τα μάτια της. Ωστόσο η κοπέλα, ξέροντας ότι δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα, παίρνει τη μεγάλη απόφαση και πηγαίνει στο πατρικό της σπίτι για να αντιμετωπίσει τους γονείς της. Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν καλά. Το ζευγάρι ωστόσο είναι αγαπημένο και ερωτευμένο και επίσης ετοιμάζονται για την έλευση του μωρού τους.

ΜΑΝΟΣ - ΜΑΡΙΝΑ

Ο Μάνος με τη Μαρίνα δείχνουν πιο ερωτευμένοι από ποτέ και κάνουν όνειρα για το μέλλον τους. Μάλιστα, ο Μάνος απομακρύνεται κι άλλο από τον πατέρα του. Δεν πηγαίνει καν στα γενέθλιά του και παράλληλα αγνοεί τις επιθυμίες του και μένει στο σπίτι της Μαρίνας. Ο Μάνος με τη Μαρίνα ήδη έχουν κανονίσει να παντρευτούν με ανοιχτό γάμο το Πάσχα, ωστόσο ο Ιάκωβος, που ξέρει την αλήθεια για τον θησαυρό, ζητά διά της πλαγίας οδού και πείθει τη Μαρίνα να αναβάλλουν τον γάμο με τον Μάνο για τον Σεπτέμβριο.