Ήλιος: Ένα βήμα πριν τον χωρισμό Νικήτας και Λήδα - Ο καυγάς για τον αδερφό του

Αποκλειστικό ρεπορτάζ!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ήλιος: Ένα βήμα πριν τον χωρισμό Νικήτας και Λήδα - Ο καυγάς για τον αδερφό του

Στον Ήλιο, ο Γιώργος έχει πολλά χρέη και καθώς τον απειλούν με τη ζωή του ζητεί από τον Νικήτα να παρανομήσει. Εκείνος είναι ανένδοτος σε μια τέτοια προοπτική, αλλά μια απρόσμενη εξέλιξη θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Η επιστροφή του Γιώργου στη ζωή του Νικήτα έχει φέρει τα πάνω-κάτω. Τα δύο αδέλφια δεν είχαν εδώ και χρόνια σχέσεις και η κατάσταση θα παρέμενε ως έχει αν δεν το μάθαινε η Λήδα. Για τον Νικήτα κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο και προσπαθεί να μην έχει σχεδόν καμία επικοινωνία μαζί του. Η Λήδα όμως συναντιέται με τον Γιώργο καθώς θέλει να μάθει περισσότερα για τον λόγο που τα δύο αδέλφια έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο και τι έχει συμβεί στο παρελθόν, ενώ και η Ελένη θα περάσει τραγικές ώρες.

«Ο Νικήτας είναι πολύ πληγωμένος αλλά πιστεύω ότι αν το θελήσετε και οι δύο μπορείτε να τα βρείτε και πιστεύω αξίζει να προσπαθήσετε. Κι εγώ είχα μια αδελφή με την οποία δεν τα πηγαίναμε καλά και δεν ζει πια. Θα έδινα τα πάντα για να ήταν εδώ και να είχαμε μια δεύτερη ευκαιρία. Τι είναι αυτό όμως που σας χώρισε τόσα χρόνια; Γιατί έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο;», τον ρωτάει. Ο Γιώργος της λέει πληροφορίες για το παρελθόν τους κι εκείνη προβληματίζεται.

Ήλιος Νικήτας Λήδα

Αργότερα συναντά τον Νικήτα και του λέει για μια ακόμη φορά να κάνει μια προσπάθεια με τον αδελφό του. «Θέλω να μείνει μακριά από μας. Δεν τον θέλω στη ζωή μας. Σταμάτα να επιμένεις», της ξεκαθαρίζει κι εκείνη απογοητεύεται από τη συμπεριφορά του απέναντι στον Γιώργο. «Δεν πρέπει να αφήσεις μόνο του τον αδελφό σου σε αυτή την κατάσταση. Αργότερα θα το μετανιώσεις αλλά θα είναι αργά», επιμένει με τη σειρά της. Ο Νικήτας είναι αρνητικός μέχρι τη στιγμή που μαθαίνει κάτι που θα τον λυγίσει.

Τα χρέη και η απειλή του θανάτου στον Ήλιο

Ο Γιώργος εξομολογείται στον Νικήτα τι έχει συμβεί με τον τύπο που τον απειλεί και πως κινδυνεύει. Ομως ο Νικήτας δεν είναι διατεθειμένος να θυσιάσει τα πάντα για εκείνον, όχι τώρα που η ζωή του έχει μπει σε μια κανονικότητα, έχει τη δουλειά του, τη γυναίκα του και έχει καταφέρει να ξεφύγει από την παρανομία και τη φυλακή. Ομως η Λήδα επιμένει να τον βοηθήσει, χωρίς να γνωρίζει τι επιδιώκει ο Γιώργος. «Πώς μπορείς να τον αφήσεις έτσι μόνο του να τα βγάλει πέρα;

Εσύ στη θέση του πώς θα ένιωθες αν ο αδελφός σου σε παρατούσε στα δύσκολα;», τον ρωτάει, όμως ο Νικήτας γίνεται έξαλλος. «Εχω υπάρξει στη θέση του και δεν είχα βοήθεια από κανέναν όταν τη χρειάστηκα και το τι θα κάνω το έχω αποφασίσει. Είναι πολλά αυτά που δεν ξέρεις και σταμάτα να ανακατεύεσαι», της φωνάζει. Οι τριγμοί στη σχέση του ζευγαριού πλέον είναι αισθητοί.

Στο μεταξύ ο Γιώργος φοβάται για τη ζωή του. «Είναι πολλά τα λεφτά που χρωστάω. Θα με σκοτώσουν. Μόνο εσύ μπορείς να με βοηθήσεις», λέει στον Νικήτα και του ζητεί να παρανομήσει για λογαριασμό του, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει τα χρέη του. Ο Νικήτας αρνείται κατηγορηματικά. «Ο μόνος τρόπος για να τον βοηθήσω και να βρω αυτό το ποσό είναι να κλέψω», λέει στη Λήδα. Εκείνη τρομάζει στο άκουσμα αυτό και τον βάζει να της υποσχεθεί ότι δεν θα κάνει κάτι που θα τον θέσει σε κίνδυνο κι εκείνος της υπόσχεται να απέχει. Ομως μια απρόσμενη εξέλιξη θα τον αναγκάσει να αλλάξει γνώμη. Μόνο που η τύχη δεν θα είναι με το μέρος του…