Τζώρτζη: Καταγγέλλει παπά για παρενόχληση - «Έβαλε το κεφάλι μου κάτω από το πετραχήλι και άρχισε .. »

«Δεν ξαναπήγα στην εκκλησία από δώδεκα χρονών»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
 Τζώρτζη: Καταγγέλλει παπά για παρενόχληση - «Έβαλε το κεφάλι μου κάτω από το πετραχήλι και άρχισε .. »

Η Ελένη Τζώρτζη έχει αποδείξει πως δε μασάει τα λόγια της, έτσι και έκανε στην εκπομπή Open Weekend, προχωρώντας σε μία σοκαριστική εξομολόγηση για σεξουαλική παρενόχληση από παπά!

Η ηθοποιός έχει βοηθήσει σημαντικά από την πλευρά της με δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς για το κίνημα metoo καθώς έχει πάρει ανοιχτά θέση υπέρ των θυμάτων! Δε φοβήθηκε να στοχοποιήσει και να κατηγορήσει συναδέλφους της, που φέρονται ως κατηγορούμενοι μιλώντας για αυτούς με τα χειρότερα λόγια (δείτε εδώ τα ένονα λόγια της για τον Φιλιππίδη).

Σε σημερινή δήλωση της η ηθοποιός έφερε στο φως μια άλλη είδηση, μια προσωπική εμπειρία! Η παρενόχληση που δέχτηκε συγκλόνισε το πάνελ της εκπομπής, καθώς σε ηλικία 12 χρονών, ιερέας προσπάθησε να την παρενοχλήσει σεξουαλικά. Ασφαλώς, το γεγονός αυτό ήταν τόσο τραυματικο για το τότε μικρό κορίτσι με αποτέλεσμα να μην ξαναπάει στο χώρο της εκκλησίας.

Οι δηλώσεις της ηθοποιού

«Δεν ξαναπήγα στην εκκλησία από δώδεκα χρονών. Μας πηγαίνανε επί χούντας με το ζόρι να εξομολογηθούμε, δεν το είχα ξανακάνει ποτέ στη ζωή μου και με το που μπήκα μέσα στην εκκλησία, ο παππάς μου έκανε σεξουαλική παρενόχληση.»

«Έβαλε το κεφάλι μου κάτω από το πετραχήλι και άρχισε να μου πιέζει το πρόσωπο πάνω στα γεννητικά του όργανα, λέγοντάς μου για εκείνη την ηλικία, ανήκουστα πράγματα. Δεν τα ήξερα, δεν τα είχα ακούσει».

«Δεν ξαναπήγα στην εκκλησία γιατί και μόνο η μυρωδιά της εκκλησίας, μου φέρνει ναυτία. Όλοι οι άνθρωποι που έχουν σχέση με την εκκλησία μου είναι αντιπαθείς. Αν το έλεγα τότε στη μαμά μου, σας πληροφορώ ότι θα έτρωγα και ξύλο. Πώς τόλμησα να σκεφτώ τέτοια πράγματα…»

«Γνωστός σκηνοθέτης με είχε κλειδώσει μέσα σε δωμάτιο και προσπαθούσε να με βιάσει»

Το πρωί της Τετάρτης, η Ελένη Τζώρτζη μίλησε στο «Happy Day» και εξομολογήθηκε το σοκαριστικό συμβάν σεξουαλικής κακοποίησης που είχε δεχτεί στο παρελθόν.

Η Ελένη Τζώρτζη είπε χαρακτηριστικά: «Η δουλειά του ηθοποιού δεν είναι επίδειξη εξουσίας και παιχνίδι εξουσίας. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας καλύπτει εμάς, τις γυναίκες ειδικότερα, από την κακοποίηση αυτού του είδους. Φτάσαμε στο σημείο η πολιτισμένη κοινωνία μας να θεωρεί κακούργημα τον βασανισμό των ζώων με δέκα χρόνια κάθειρξη και θεωρεί πλημμέλημα τη σεξουαλική κακοποίηση.

Πώς θα αποδείξω εγώ ότι με είχε κλειδώσει κάποιος μέσα σε ένα δωμάτιο και προσπαθούσε να με βιάσει; Είτε το κατάφερε είτε όχι, πείτε μου πώς θα το αποδείξω. Γιατί δεν ήξερα, όπως μου είπε, πώς γίνονται οι καριέρες.

Και του απάντησα ότι, αν ήθελα να κάνω τέτοιου είδους καριέρα, θα την έκανα όταν ήμουν 20 και είχα άγνοια. Στα 45 μου πας να μου επιβάλεις αυτό το πράγμα και νομίζεις ότι θα το ανεχτώ; Μπορεί να σε πάρει και το 166, θα σε δείρω, άνοιξέ μου την πόρτα να φύγω. Την άνοιξε, έφυγα και με απέλυσε.

Την επόμενη φορά που με ζήτησε ένας άλλος σκηνοθέτης, του απάντησε “όποια άλλη θέλεις από το ελληνικό θέατρο, εκτός από αυτή”. Για ποιον λόγο; Δεν έκανα τη δουλειά μου; Δεν έκανα τη δική του τη δουλειά», κατέληξε λέγοντας η Ελένη Τζώρτζη. Παράλληλα, για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στο παρελθόν μίλησε και ο Γιώργος Λιάγκας!

Ελένη Τζώρτζη σεξουαλική παρενόχληση