Σασμός: Η Στέλλα Γκίκα "εξομολογείται" πως πήρε το ρόλο της παπαδιάς στη σειρά

Μετά την εμφάνισή της στις «Άγριες Μέλισσες»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Σασμός: Η Στέλλα Γκίκα

Το μεσημέρι του Σαββάτου 30/4 και παρότι σπάνια δίνει συνεντεύξεις, ένας από τους πιο αγαπημένους ρόλους του «Σασμού», αυτός της Κατερίνας της παπαδιάς, που υποδύεται η Στέλλα Γκίκα, κάθισε στον καναπέ του «Καλύτερα δε γίνεται» και προχώρησε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη.

Πως πήρε τον ρόλο στον «Σασμό» μετά την εμφάνισή της στις «Άγριες Μέλισσες

«Δεν ήξερα τι να περιμένω, δεν υπήρχε ο ρόλος μου. Δεν υπήρχε τίποτα να διαβάσω όταν πήγα στο casting. Όταν με φώναξαν, μετά τις “Άγριες Μέλισσες” (Ποιον ηθοποιό του Σασμού απέρριψαν αρχικά από τις Μέλισσες), που είπαν έλα να σε δούμε για την παπαδιά. Θεώρησα ότι θα είναι κάτι που θα μοιάζει με την Καλλιόπη. Διάβασα κάτι από την Καλλιόπη, πήρα τη βαριά φωνή και μου λέει ο Κωστόπουλος, “όχι όχι, θα το κάνεις κωμικό”. Έτσι έγινε, αυτοσχεδιάσαμε πάνω σε ένα κείμενο που δεν ήταν κωμικό».

Η Στέλλα Γκίκα αποφάσισε να γίνει ηθοποιός στα 30 της, όταν γνώρισε μια παρέα τυχαία και της θύμισαν τη δραματική σχολή. «Ξαφνικά το θυμήθηκα. Κάπου είχα χαθεί. Υπήρχε στο σχέδιο να πάω δραματική σχολή. Πέρασε ο καιρός και βρέθηκα με μια παρέα, την οποία γνώρισα εκείνο το βράδυ και μου λένε πάμε στη δραματική σχολή και λέω. θα έρθω κι εγώ αύριο. Δεν ήταν δύσκολο και τώρα θα μπορούσα να αλλάξω. Αν κάτι το ήθελα θα το έκανα».

Τέλος, η Στέλλα Γκίκα μίλησε για τον ρόλο της Κατερίνας, η οποία υπάρχει στη σειρά για να μοιράζει αγάπη και φροντίδα σε όλους.

2 νεκροί στα επόμενα επεισόδια - Ποιους θα δούμε και στη δεύτερη σεζόν

Αυτό που βλέπετε στις οθόνες σας είναι μόνο η αρχή. Ο «Σασμός» θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά και θα φέρει στο φως της Κρήτης κόντρες και έρωτες που δεν είχατε μέχρι τώρα φανταστεί. Και μπορεί, όπως λένε, η σειρά να εφοδιαστεί με νέα πρόσωπα, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι βασικοί πρωταγωνιστές που θα συνεχίσουν, όπως διαβάζουμε στο TV24 που κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή (29/4) σε όλα τα περίπτερα.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ: Της έχουν κάνει πρόταση για το δεύτερο μέρος του «Νησιού» της Βικτόριας Χίσλοπ, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, το κανάλι της Κηφισιάς δεν είναι διατεθειμένο να αφήσει την Μαρία Πρωτόπαππα να του φύγει. Ιδιαίτερα μετά το ρεσιτάλ ερμηνείας της, από την αρχή της σεζόν και κυρίως στα επεισόδια που έχει χάσει τον Πετρή. Εκτός από αυτό, δεν είναι δυνατόν την επόμενη σεζόν η κόρη της Αργυρώ να πορεύεται μόνη της στην Κρήτη όπου και θα επιστρέψει από τα Γιάννενα.

Σασμός δεύτερη σεζόν

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΕΙΛΑ-ΦΑΜΕΛΗ: Το κοινό βλέπει τώρα την ηρωίδα στη σχέση της με τον Σταύρο, όμως σύντομα θα γυρίσει στην πατρίδα της και το χωριό που βάφτηκε με το αίμα του αδελφού της Πετρή. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να μη συμβεί αυτό, αφού ο Αστέρης θα ζει πλέον ελεύθερος (βέβαια θα τα ξαναβρούν). Είναι δυνατόν να μην είναι γύρω του η μοναδική γυναίκα που αγάπησε; Μην ξεχνάτε πως πρέπει να προκύψει και αυτός ο περιβόητος... σασμός.

ΜΑΡΙΛΙΤΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ: Οι φήμες και το... βιβλίο ήθελαν τη Βασιλική να αποχαιρετά την παραγωγή της πετυχημένης σειράς πριν την αλλαγή του έτους, όμως βλέποντας η ομάδα των σεναριογράφων και ο σκηνοθέτης το πόσο αγαπητό είναι το ζευγάρι Βασιλικής - Μαθιού στο κοινό, θέλησαν να μην το «πειράξουν». Το τέλος όμως της ηρωίδας της θα επέλθει, απ’ ό,τι λένε, στις αρχές της επόμενης σεζόν όπου η σχέση της με τον ξάδελφου του πρώην άντρα της θα έχει γίνει γνωστή τοις πάσι...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΛΟΣ: Δεν φαντάζομαι να σας πέρασε από το μυαλό πως δεν θα είναι ο Μαθιός Σταματάκης και στην επόμενη σεζόν του «Σασμού». Παρόλο που ο ηθοποιός δήλωσε πως η φετινή σεζόν όπου είχε και θέατρο και τηλεόραση ήταν απαιτητική, θα συνεχίσει και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Σκεφτείτε αν συνέβαινε το αντίθετο, τι απογοήτευση θα ένιωθε το γυναικείο κοινό.

ΟΡΦΕΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗΣ: Ούτε ο Αστέρης θα λείψει φυσικά από τον νέο κύκλο της σειράς. Πληροφορίες αναφέρουν πως παρόλο που θα παίξει και στο «Νησί», ο ηθοποιός θα βρει τον τρόπο να κάνει γυρίσματα και για τον «Σασμό». Και μπορεί να μη γνωρίζει κανείς πώς θα εξελιχθεί η σχέση του με τον έρωτα της ζωής του, την Αργυρώ, ωστόσο, όπως λέγεται, θα ανοίξουν και νέα μέτωπα στη ζωή του που θα αξίζει να παρακολουθήσουμε.

ΜΑΡΙΑ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ: «Σασμός» χωρίς Καλλιόπη ισούται με φαγητό χωρίς αλάτι. Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια, όχι απλά θα συνεχίσει να υποδύεται την καπετάνισσα και αμείλικτη μητέρα των Αστέρη και Μαθιού, αλλά και θα συνεχιστεί η δράση της. Παρά λοιπόν τις φήμες που την ήθελαν να αποχωρεί λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων που έχει στην Αμερική, φαίνεται πως η Καλλιόπη θα δεν θα αφήσει τόσο εύκολα την Ανω Ποριά.

Σασμός ηθοποιοί θάνατοι

ΟΛΓΑ ΔΑΜΑΝΗ: Η γιαγιά που αγάπησαν οι τηλεθεατές για τη σοφία της, τη διορατικότητά της και την αγάπη της προς τα εγγόνια της, θα πεθάνει στα επόμενα επεισόδια από τη μοναξιά της, αφού πλέον πορεύεται μόνη με τη Μανταρίνα στην Κρήτη. Όπως δήλωσε και η ίδια η ηθοποιός σε συνέντευξή της, αυτό είναι το σωστό τέλος για την ηρωίδα που πίκρανε εν αγνοία της τα πιο αγαπημένα της πρόσωπα στον κόσμο.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ: Και όμως, ο Άγγελος θα χάσει τη ζωή του και μάλιστα από τα χέρια της Καλλιόπης. Η καπετάνισσα θα σκοτώσει τον γιατρό του χωριού και ανιψιό της, όταν δει πως εκείνος συνεχίζει να διεκδικεί την περιουσία της μητέρας του, Ανθούλας.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ: Καθώς μιλάμε για βεντέτες και συνεχή μπλεξίματα με τον νόμο, είναι δύσκολο να σκεφτούμε πως ο ρόλος της δικηγόρου του χωριού θα περισσεύει την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Η Στέλλα λοιπόν, διά σώματος Ευγενίας Σαμαρά, αναμένεται να αποτελεί μέρος της σειράς και το τηλεοπτικό έτος 2022-2023.