Το καφέ της Χαράς: Μίλησε μετά από 20 χρόνια στα 87 της - Η σπάνια συνέντευξη της θρυλικής παπαδιάς

Γιατί δεν την είδαμε στο remake;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Το καφέ της Χαράς: Μίλησε μετά από 20 χρόνια στα 87 της - Η σπάνια συνέντευξη της θρυλικής παπαδιάς

Το καφέ της Χαράς ήταν μια πολύ αγαπημένη σειρά του κοινού και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν έχει σταματήσει να παίζεται όλα αυτά τα χρόνια σε επανάληψη, αλλά και από τον τρόπο που δέχτηκε το κοινό το remake του σίριαλ.

Τα χρόνια από την πρώτη προβολή έχουν περάσει όμως δε γίνεται να ξεχάσουμε με τίποτα, τους μοναδικούς συντελεστές της. Εκτός από την αλλαγή της ηθοποιού, που έκανε τη μαμά του Μανωλάκη πολλά έχει να πει και η αγαπημένη παπαδιά, η Ράνια Ιωαννίδου, η οποία ούσα πλέον 87 χρονών παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα espresso και μίλησε για όλα.

Οι δηλώσεις της Ράνιας Ιωαννίδου για το καφέ της Χαράς

Πάντως, αν και ξεκινήσατε από πολύ μικρή ηλικία, εμείς οι νεότερες γενιές σας γνωρίσαμε σε μεγάλη ηλικία.

Ήμουν πάντα άνθρωπος της οικογένειας. Όχι μόνο για τα δύο παιδιά μου αλλά για όλους τους συγγενείς. Ήταν προτεραιότητά μου να είμαι δίπλα στα οικεία πρόσωπα. Επίσης, έκανα πολλές μεταγλωττίσεις. Δεν μου άρεσε, θα έλεγα, ο κινηματογράφος τόσο πολύ. Ξεκίνησα τις μεταγλωττίσεις από τα Οικογένεια Γουόλτον, Το μικρό σπίτι στο λιβάδι, Χάιντι, Μάγια η Μέλισσα και δεκάδες άλλα παιδικά.

Αυτό λοιπόν μου έδινε ένα καλό ωράριο, ώστε να είμαι το πρωί στις μεταγλωττίσεις, το μεσημέρι να παίρνω τα παιδιά από το σχολείο, να μαγειρεύω για όλους και σε ό,τι απέμενε έκανα και θέατρο. Με τις μεταγλωττίσεις είχα ένα καλό εισόδημα, που μου επέτρεπε να ζω αξιοπρεπώς και να σπουδάζω τα παιδιά μου. Έκανα και πολύ ραδιόφωνο εκείνη την εποχή.

Ο κόσμος, λοιπόν, πρώτα γνώριζε τη φωνή μου και μετά εμένα. Θ α σας δώσω ένα παράδειγμα: Όταν έκανα τον Ντ’ Αρτανιάν ή τη Μάγια η Μέλισσα έκανα 15 διαφορετικές φωνές. Αυτό ήταν μεγάλο προσόν για εμένα!

Μιλήστε μου για τον Χάρη Ρώμα και τη συνεργασία σας στο Καφέ της Χαράς!

Ό, τι και να πω για τον αγαπημένο μου Χάρη είναι λίγο. Τον μνημονεύω κάθε μέρα.

Ρούλα Ιωαννίδου

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας μαζί τον στο πρώτο κύκλο;

Αν θυμάμαι καλά, με βρήκε εκείνος. Είχα παίξει σε κάνα δύο επεισόδια άλλων σειρών και γενικά, όπως έλεγαν τότε, με θεωρούσαν γουρλού. Θυμάμαι, πάντως, όταν ήρθε ο Ρώμας στο σπίτι και μου πρότεινε το ρόλο της κουτσομπόλας παπαδιάς, τα παιδιά μου δεν ήθελαν να παίξω.

Ήταν πολύ «κόντρα» σε σχέση με τον δικό μου χαρακτήρα. Μάλιστα, όταν αποφάσισα να παίξω, τους είπα εγώ θα παίξω τον ρόλο αυτόν και θα την κάνω την κουτσομπόλα παπαδιά να την αγαπήσει όλη η Ελλάδα.

Γιατί δεν συνεργαστήκατε στον δεύτερο κύκλο της σειράς;

Γιε μου, ήμουν πολύ μεγάλη για να παίξω ξανά. Είχα κουραστεί ακι δεν ήθελα να κουράζω όλο το τιμ της σειράς. Για εμένα πάντως ο Χάρης είναι μέσα στην καρδιά μου και πάντα θα είναι!

Σήμερα που έχουν περάσει τα χρόνια, σας θυμούνται οι συνάδελφοί σας;

Δεν έχω παράπονο. Με θυμάται κατ’ αρχάς όλο το σωματείο ηθοποιών. Επίσης, με παίρνει ο Ρήγας Αλεξός και μιλάμε. Λατρεύω βέβαια την Σοφία Μουτίδου. Η ανιψιά μου βάζει τα βιντεάκια της στο ίντερνετ και πραγματικά γελώ πολύ. Είναι πολύ καλό κορίτσι η Σοφία.

Αγνώριστη η Γωγώ από τη θρυλική σειρά

Το καφέ της Χαράς είναι αναμφίβολα μια από τις πιο αγαπημένες σειράς όπου προβλήθηκε μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1 καθώς η πλοκή του "κέντρισε" το ενδιαφέρον των τηλεθεατών από τα πρώτα κιόλας επεισόδια.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που ξεχώρισαν ήταν και η Γωγώ ή αλλιώς Ελένη Λιάσκα, η οποία όταν έπαιζε στην σειρά ήταν μόλις 19 ετών. Μπορεί να μην την είδαμε στο reunion της σειράς, ωστόσο η ίδια έχει αλλάξει κατά πολύ αφήνοντας για τα καλά πίσω το φυσικό look που τη συντρόφευε από τότε που τη γνωρίσαμε.

Όπως θα δείτε και εσείς παρακάτω, η Ελένη Λιάσκα παραμένει κούκλα καθώς έχει επιλέξει το κόκκινο/ ginger χρώμα στα μαλλιά της, κάτι που την πηγαίνει αρκετά μιας και αναδεικνύει άψογα το γαλάζιο χρώμα των ματιών της. Δείτε επίσης εδώ πως είναι σήμερα η "άτακτη" Ματούλα η οποία ήταν κολλητή της.

Έτσι είναι σήμερα η Ελένη Λιάσκα από το Καφέ της Χαράς