Έμιλυ Κολιανδρή: ''Δεν ξέρω πόσα από αυτά τα σίριαλ που ξεκινούν θα μπορέσουν να...''

''Είναι απαιτητική αυτή η χρονιά...''

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Έμιλυ Κολιανδρή: ''Δεν ξέρω πόσα από αυτά τα σίριαλ που ξεκινούν θα μπορέσουν να...''

Συνέντευξη στο περιοδικό Τηλεθεατής παραχώρησε η ταλαντούχα ηθοποιός Έμιλυ Κολιανδρή. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δύσκολη τηλεοπτική σεζόν που βρίσκεται μπροστά, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία της για το κατά πόσο θα μπορέσουν να επιβιώσουν όλες αυτές οι σειρές που πρόκειται να δούμε στους δέκτες μας δεδομένου ότι είναι δυσανάλογος αριθμός ως προς τον όγκο των τηλεθεατών που ενδιαφέρεται.

Η ηθοποιός είναι παντρεμένη με τον συνάδελφό της Χρήστο Λούλη που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Ψέματα». Μάλιστα σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη είχε μιλήσει για την επαγγελματική τους σχέση, καθώς και για τον κοινό τους βηματισμό κατά τα πρώτα βήματα στην καριέρα τους που δεν ήταν και ο πιο ευχάριστος, καθώς ο σύζυγός της έχει ιδιαιτερότητες στο χαρακτήρα του.

Η συνέντευξη της Κολιανδρή για την πληθώρα σειρών που θα δούμε από τη νέα σεζόν

-Η μυθοπλασία και τη νέα σεζόν δίνει ισχυρό παρών στην Tv. Πώς βλέπετε να εξελίσσεται αυτό το φαινόμενο;

«Για τη νέα σεζόν θα υπάρξει μετά από χρόνια μια πρωτοφανής παραγωγή τηλεοπτικών σειρών. Για εμένα είναι χαρμόσυνο νέο και σημάδι ότι ο κόσμος κουράστηκε να βλέπει τα ριάλιτι και τα παιχνίδια επιβίωσης. Απορώ πως η στροφή για τη μυθοπλασία δεν έγινε νωρίτερα. Από την άλλη, είναι απαιτητική αυτή η χρονιά γιατί δεν ξέρω πόσα από αυτά τα σίριαλ που ξεκινούν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους. Δεν ξέρω αν υπάρχει κοινό για όλη αυτή την παραγωγή».

Μόνο στην ΕΡΤ θα δούμε πέντε σειρές

Το κανάλι της ΕΡΤ1, όπως και όλα τα υπόλοιπα, βρίσκεται σε συζητήσεις για τις εκπομπές, τα πρόσωπα και τις σειρές που θα στελεχώσουν το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν, προσπαθώντας να διατηρήσει τα νούμερα που ήδη πετυχαίνει ή ακόμη και να τα αυξήσει. Ένα από αυτά τα στοιχεία έχει ήδη "κλειδώσει" και αφορά τις σειρές που θα παρακολουθήσουμε είτε για συνεχόμενη χρονιά είτε για πρώτη φορά.

Ποιες, λοιπόν, είναι αυτές; Γενικότερα, ο συγκεκριμένος σταθμός έχει δείξει το ενδιαφέρον του για την μυθοπλασία και φαίνεται πως έχει επενδύσει ήδη σε παραγωγές σχετικά με αυτό το περιεχόμενο. Το αποτέλεσμα θα φανεί στις οθόνες μας.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο: Η ΕΡΤ 1, πριν από περίπου δύο χρόνιά, ξεκίνησε vα επενδύει σημαντικά στην ελληνική μυθοπλασία και η καθημερινή κωμωδία ήταν η πρώτη που βγήκε στον «αέρα».

Το σενάριο γράφει μία ευρύτερη συγγραφική ομάδα και η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει στον Αντρέα Μορφονιό, ενώ πρωταγωνιστούν πολλοί ηθοποιοί διαφορετικών γενεών: Τάσος Χαλκιάς, Πηνελόπη Πλάκα, Θοδωρής Φραντζέσκος, Τάσος Κωστής, Θεοδώρα Σιάρκου, Τζένη Διαγούπη, Αντώνης Στάμος, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά κ.ά.

Μάλιστα, η επιτυχία που σημειώνει η συγκεκριμένη σειρά έκανε τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης και την εταιρεία παραγωγής J.K. Productions να ανανεώσουν τη συνεργασία τους για τρίτη χρονιά. Αυτή θα ξεκινήσει με άρωμα Ιταλίας, όπου βρέθηκαν κάποιοι από τους πρωταγωνιστές, ενώ ένα από τα νέα πρόσωπα που εισβάλλουν είναι ο Παύλος Ευαγγελόπουλος.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

Τα καλύτερα μας χρόνια: Η οικογενειακή σειρά που καταφέρνει να ξυπνάει μνήμες για το πόσο εντυπωσιακά άλλαξε η Ελλάδα και πώς διαμορφώθηκαν στην πορεία των ετών οι συνήθειές μας, οι σχέσεις μας, η καθημερινότητά μας, ακόμη και η γλώσσα μας, συνεχίζει ακόμα πιο δυναμικά την τηλεοπτική πορεία της για τρίτη χρονιά.

Το σενάριο υπογράφουν ο Νίκος Απειρανθίτης, η Κατερίνα Μπέη και η Δώρα Μασκλαβάνου, η σκηνοθεσία ανήκει ακόμη μία σεζόν στον Νίκο Κρητικό, ενώ στο βασικό καστ παραμένουν οι Κατερίνα Παπουτσάκη, Μελέτης Ηλίας, Τζένη Θεωνά, Τόνια Σωτηροπούλου, Μιχάλης Οικονόμου κ.ά.

Από εκεί και πέρα, νέα πρόσωπα αναμένεται να εμφανιστούν και να καθορίσουν τη ζωή των ηρώων. Ένα από αυτά είναι ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ: H ρομαντική κωμωδία, σε σενάρια Κωνσταντίνας Γιαχαλή-Παναγιώτη Μαντζιαφού και σκηνοθεσία Σπύρου Ρασιδάκη, έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Ιανουάριο και κέρδισε την προτίμηση των τηλεθεατών.

Έτσι, η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης αποφάσισε η σειρά να σταματήσει στο 40ό επεισόδιο και τα άλλα δέκα που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο κύκλος να προβληθούν από τον Σεπτέμβριο.

Πρωταγωνιστούν οι Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Σάρα Γανωτή, Σταύρος Σβήγκος κ.ά. Άραγε, η Κατερίνα, που μια ζωή φοβόταν τον θάνατο, θα καταφέρει να απολαύσει, επιτέλους, τη ζωή αλλά και τον απόλυτο έρωτα με τον Αλέξανδρο ή θα συνεχίσει να εγκλωβίζεται στις αναστολές και στους αυτοπεριορισμούς της στον επόμενο κύκλο της σειράς;

Μια νύχτα του Αυγουστού: Η νέα πολυσυζητημένη σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου», βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ, πρόκειται να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ 1.

Το σενάριο υπογράφει ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, η σκηνοθεσία ανήκει στη Ζωή Σγουρού, ενώ το καστ απαρτίζεται από τους Τάσο Νούσια, Γιάννη Στάνκογλου, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Λεωνίδα Κακούρη, Μαρία Καβογιάννη, Γιώργο Καραμίχο, Νικόλα Χαλκιαδάκη κ.ά.

Η δραματική σειρά, επίκαιρη όσο ποτέ, διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’50, και έχει στο επίκεντρο τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον καλύτερό του φίλο.

Μία νύχτα του Αυγούστου

Φλόγα και άνεμος: Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα σειρά της δημόσιας τηλεόρασης, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σενάριο Ρένας Ρίγγα και σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ.

Πρωταγωνιστούν οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ΆρηςΛεμπεσόπουλος, Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Πανταζάρας Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Παπαφωτίου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης κ.ά.

Η ιστορία τους πρόκειται να μας ταξιδέψει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής αλλά και της πολιτικής σκηνής.

Το βραχιόλι της φωτιάς: Η νέα δραματική σειρά εποχής, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, βρήκε μία θέση στο ανανεωμένο πρόγραμμα της ΕΡΤ 1. Αυτή έχει στο επίκεντρο μία οικογένεια αστών Ισπανοεβραίων της Θεσσαλονίκης στην ιστορική δίνη του 20ού αιώνα.

Όλα όσα θα δούμε είναι δοσμένα μέσα από τα μάτια και την περιγραφή του μικρότερου γιου της οικογένειας, του Ιωσήφ, ο οποίος βιώνει οικογενειακούς κλυδωνισμούς σε μικρή ηλικία και που με περίεργες αντοχές επιβιώνει στο Άουσβιτς.

Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης, η σκηνοθεσία ανήκει στον Γιώργο Γκικαπέππα, ενώ πρωταγωνιστούν οι Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Ψαρράς, Βασιλική Τρουφάκου, Θάνος Τοκάκης, Βίκυ Παπαδοπούλου κ.ά.

Κάνε ότι κοιμάσαι: Στη δημόσια τηλεόραση πρόκειται να δούμε και τη δραματική σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι», βασισμένη στο βιβλίο του Γιάννη Σκαράγκα «Πριν κοιμηθείς με τον διάβολο», σε σενάριο του ίδιου και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Πανταζούδη.

Στο βασικό καστ ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι Σπύρος Παπαδόπουλος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Έμιλυ Κολιανδρή. Η ιστορία έχει στο επίκεντρο έναν καθηγητή λυκείου, ο οποίος καλείται ξαφνικά να αντιμετωπίσει μία υπόθεση «revenge porn», με δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών για λόγους εκδίκησης. Η σειρά αποτελείται από 70 επεισόδια.

Τα νούμερα: «Τα νούμερα» τιτλοφορείται η νέα μουσική κωμωδία σε πρωτότυπη ιδέα των Φοίβου Δεληβοριά - Σπύρου Κρίμπαλη και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη. Πρόκειται για μία σειρά μυθοπλασίας που έχει στο επίκεντρο έναν τραγουδοποιό και τον αλλοπρόσαλλο θίασό του, που προσπαθούν να αναβιώσουν στη σύγχρονη Αθήνα τη «Μάντρα» του Αττίκ.

«Τα νούμερα» φιλοδοξούν να παντρέψουν την κωμωδία με το τραγούδι, το σκηνικό θέαμα με την κινηματογραφική παρωδία, το μιούζικαλ με το σατιρικό ντοκιμαντέρ και να χαρίσουν γέλιο, χαρά αλλά και συγκίνηση.

Παίζουν: Φοίβος Δεληβοριάς, Σπύρος Γραμμένος, Ζερόμ Καλουτά, Βάσω Καβαλιεράτου, Μιχάλης Σαράντης, Γιάννης Μπέζος, Θανάσης Αλευράς, Ελένη Ουζουνίδου, Χάρης Χιώτης, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη κ.ά.

Το ελληνικό διήγημα: Μετά τη θερμή ανταπόκριση που σημείωσε «Το ελληνικό διήγημα», που αφορά την τηλεοπτική μεταφορά λογοτεχνικών έργων Ελλήνων δημιουργών, η δημόσια τηλεόραση αποφάσισε να συνεχίσει αυτό το απαιτητικό πρότζεκτ και πάλι με την υπογραφή των Μανούσου Μανουσάκη - Νίκου Κουτελιδάκη.

Συγκεκριμένα, ο Μανούσος Μανουσάκης πρόκειται να παρουσιάσει τα διηγήματα «Το παράπονο του νεκροθάπτου», «Η φόνισσα» και «Η άσχημη αδελφή», ενώ ο Νίκος Κουτελιδάκης το διήγημα «Ο κατάδικος».

Να σημειωθεί ότι «Το ελληνικό διήγημα» πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΕΡΤ 1 από τον Ιανουάριο του 2023.