Έγινε γνωστό πριν από λίγο - Πολύ ευχάριστα νέα για τον αγαπημένο, Άκη Πετρετζίκη

Η ανακοίνωση του ALPHA για το Kitchen Lab

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έγινε γνωστό πριν από λίγο - Πολύ ευχάριστα νέα για τον αγαπημένο, Άκη Πετρετζίκη

Ο Άκης Πετρετζίκης είναι από τους πιο αγαπητούς σεφ της Ελλάδας. Κέρδισε το MasterChef και από τότε κάνει την μια επιτυχία μετά την άλλη, με την εκπομπή του Kitchen Lab να προβάλλεται εδώ και αρκετό καιρό μέσα από τη συχνότητα του ALPHA.

H μαγειρική εκπομπή λοιπόν επιστρέφει από αύριο Σάββατο 1 Οκτωβρίου και ο σταθμός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα θα μας μαγειρέψει με μεγάλη χαρά, καθώς μην ξεχνάμε έχει πολλούς λόγους να χαμογελά, όπως το γεγονός πως πριν μερικές εβδομάδες έγινε για δεύτερη φορά μπαμπάς.

Η ανακοίνωση του ALPHA για την εκπομπή του Άκη Πετρετζίκη

Από αύριο Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 16:40 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40 στον Alpha, ο αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής θα μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα. Ο ίδιος, πιο κεφάτος από ποτέ, μαγειρεύει εύκολα και γρήγορα φαγητά, με τη φινέτσα και την σπιρτάδα που μόνος εκείνος ξέρει να βάζει στις συνταγές του. Και υπόσχεται πως η μαγειρική του έμπνευση είναι αστείρευτη!

Η πρώτη εκπομπή της νέας σεζόν ξεκινάει πολύ δυναμικά με πολύ έντονες γεύσεις και συνταγές, οι οποίες συνδυάζουν πρωτοτυπία και παράδοση, σε ένα μενού που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε. Eπιλέγει, για πρώτο πιάτο, μια πικάντικη συνταγή που όλοι την έχουμε μάθει με κρέας, δηλαδή «con carne», εκείνος όμως θα μας μάθει πώς ένα τσίλι δεν γίνεται μόνο με κρέας αλλά και με άλλα συστατικά, όπως ο τόνος, τον οποίο και επέλεξε. Chili con tuna λοιπόν και σίγουρα con mucho amor, με πολλή αγάπη. Σερβίρει με κόλιανδρο, λάιμ και αβοκάντο. Στο κυρίως γεύμα της ημέρας, η δυναμικότητα του μενού κλιμακώνεται και ο λόγος είναι το παραδοσιακό παστίτσιο του αγαπημένου μας σεφ, το οποίο σερβίρει με φρέσκια ρίγανη. Για επιδόρπιο φτιάχνει έναν εύκολο μπακλαβά, ένα γλυκό με φανατικούς οπαδούς. Ο Άκης εκμηδενίζει τον χρόνο παρασκευής και μας δείχνει πως δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρα η διαδικασία για κάτι τόσο νόστιμο.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει το πρώτο Κυριακάτικο Kitchen Lab της νέας σεζόν, στις 16:40, με ένα ακόμη δυναμικό μενού, όπως υπόσχεται να συνεχίσει και όλη η σεζόν. Το συγκεκριμένο επεισόδιο κινείται σε ρουστίκ ρυθμούς, με πιάτα που στέκονται επάξια σε ένα φθινοπωρινό τραπέζι, αλλά παράλληλα είναι και πολύ εύκολα, ώστε να τα φτιάχνετε με κάθε αφορμή.

Ξεκινάει με ένα τυρόψωμο, ή μπουρέκι όπως λέγεται στο πανέμορφο νησί των Ψαρών, που θα σας κερδίσει με τη γεμάτη γεύση του και την τραγανή του ζύμη. Για κυρίως γεύμα προτείνει κανελόνια με pulled pork, ένα φαγητό που ανεβάζει το επίπεδο της γεύσης πολύ ψηλά, τα οποία σερβίρει με ελαιόλαδο, ρόκα και φρέσκο πιπέρι. Για γλυκό, ο Άκης προτείνει ένα κέικ βανίλια σοκολάτα, το οποίο όταν το φτιάξετε, θα μοσχομυρίσει όλο σας το σπίτι. Το ιδιαίτερο με αυτήν τη συνταγή είναι πως δε θα χρειαστεί μίξερ και πως το αποτέλεσμα θα είναι όπως ακριβώς πρέπει με μια διαδικασία που θα γίνει μόνο σε ένα μπολ.

Όσα δεν γνωρίζουμε για τον σεφ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση μέχρι τα 16 του χρόνια. Στα 18 του μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει λογιστική, στο ΤΕΙ Λογιστικής Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, το 2004 ξεκίνησε και τις σπουδές του στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Άκης Πετρετζίκης καταγωγή

Το καλοκαίρι του 2004 εργάστηκε ως σεφ στο Myconian Ambassador Relais & Chateux στη Μύκονο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005 ως Chef de Partie στο εστιατόριο 8 the Plate στην Αθήνα.

Τον Φεβρουάριο του 2005 εργάστηκε ως Head Chef στο Saint Nicolas Bay στην Κρήτη, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ως Head Chef στην παμπ James Joyce, στην Αθήνα.

Το 2006, μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να εργάζεται ως Chef de Partie στο εστιατόριο Havana στο Μπράιτον, ενώ από το 2008 έως το 2010, εργάστηκε ως Chef de Partie στο ξενοδοχείο The Goring.

Το 2010, ο Πετρετζίκης επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο τηλεπαιχνίδι MasterChef και έξι μήνες μετά αναδείχτηκε ως ο πρώτος Έλληνας Master Chef. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση στην καθημερινή στήλη μαγειρικής στην εκπομπή Πρωινό mou, η οποία προβαλλόταν μέχρι το 2014.

Από εκεί και πέρα είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται.