Λεκέδες από καφέ; Μάθε πως να τους αφαιρέσεις!

Δώστε σημασία!

Λεκέδες από καφέ; Μάθε πως να τους αφαιρέσεις!

Δώστε πολύ μεγάλη σημασία! Μάθε και εσύ πως να αφαιρέσεις τους λεκέδες από καφέ! Με αυτό το tip θα κάνεις την ζωή σου πιο εύκολη!

Το ξέρουμε ότι ο καφές για πολλούς ανθρώπους είναι το απαραίτητο «συστατικό» για να είναι στο 100% για τη μέρα τους και τι καλύτερο από το να κρατάς το φλιτζάνι και να χαλαρώνεις στον καναπέ πριν πας στο γραφείο, σωστά; Ολόσωστα, μέχρι που κάνεις μία απότομη κίνηση κι ο λατρεμένος σου καφές χύνεται πάνω στον αφράτο σου καναπέ.

Ψυχραιμία, δεν ήρθε κι η καταστροφή του κόσμου, αφού μπορείς να δράσεις άμεσα και να σώσεις την επείγουσα κατάσταση.

Μάθε τι σου συμβαίνει αν πίνεις καφέ με άδειο στομάχι!

Σίγουρα δεν το γνωρίζεις αυτό! Μάθε τώρα τι σου συμβαίνει όταν πίνεις καφέ με άδειο στομάχι!

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να πίνουν το πρωί τον καφέ τους χωρίς να έχουν φάει τίποτα, πράγμα το οποίο δεν είναι το καλύτερο για τον οργανισμό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πίνοντας καφέ με άδειο στομάχι ή αντικαθιστώντας το πρωινό μόνο με καφέ, στερείτε από το σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί με αυτό τον τρόπο να πάρετε προσωρινά την ενέργεια που θέλετε, αυτή όμως θα εξαφανιστεί απότομα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την κατανάλωση του καφέ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή ο καφές δεν περιέχει θερμίδες, πρωτεΐνες ή φυτικές ίνες που θα βοηθήσουν το σώμα να επιτελέσει τις λειτουργίες του.

Επιπλέον, αν πίνετε μόνο καφέ για πρωινό, ίσως παρατηρήσετε ότι είστε οξύθυμοι στη μέση της ημέρας. Πράγμα πολύ λογικό, αφού το σώμα σας δεν έχει λάβει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να κρατήσει σταθερό το σάκχαρο στο αίμα σας. Ακόμη και αν δεν αισθάνεστε πεινασμένοι όταν ξυπνάτε προσπαθήστε να φάτε κάτι ώστε να κρατάτε το σάκχαρό σας σε σταθερά επίπεδα.

Επιπλέον, μια άλλη σημαντική επίπτωση του να πίνει κανείς καφέ με άδειο στομάχι είναι η αύξηση των πιθανοτήτων να πάρει βάρος.

Καφές: Μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα χοληστερίνης!
Κι όμως η αγαπημένη σου πρωινή συνήθεια μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερίνης, εξαιτίας δύο συστατικών του καφέ, την καφεστόλη και την καβεόλη.

Για να αυξηθεί θα πρέπει βέβαια να πίνεις πολλούς καφέδες σε καθημερινή βάση. Πάντως, ο ιδανικός καφές για όσους έχουν -ή δεν θέλουν να αποκτήσουν- πρόβλημα με τη χοληστερίνη είναι το εθνικό μας πρωινό κρύο ρόφημα, ο φραπές.

Αυτό γιατί έχει λιγότερη καφεστόλη από τον γαλλικό και τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον Dr. RobVan Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Σε γενικές γραμμές ο στιγμιαίος καφέ περιέχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ, αλλά καλό είναι να ρίχνεις και μια ματιά στον πίνακα διατροφικής αξίας στο πίσω μέρος της συσκευασίας του αγαπημένου σου καφέ. Ιδανικά θέλεις να περιέχει μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα.