Βίντεο αποκάλυψη: Το "σπίτι" του Master Chef βρίσκεται ανάμεσα σε ερείπια!

Απίστευτα πλάνα από Drone!

Βίντεο αποκάλυψη: Το

Το "σπίτι" του Master Chef βρίσκεται ανάμεσα σε ερείπια και στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα βίντεο - αποκάλυψη!

Αναρωτιέσαι που πραγματοποιούνται τα γυρίσματα του ελληνικού σόου μαγείρικης; Σου έχουμε την απάντηση, αφού η ομάδα κινηματογράφησης UP DRONES κατέγραψε την τοποθεσία με μοναδικό τρόπο χάρη στη χρήση drones και παραθέτει και ιστορικά στοιχεία για το πανέμορφο αυτό μέρος!

Μίλαμε, φυσικά, για τα παλιά και εγκαταλελειμμένα, πλέον, Μεταλλεία του Λαυρίου. Πιο, συγκεκριμένα για το Τεχνολογικό και Βιομηχανικό πάρκο Λαυρίου, ένα μοναδικό μέρος λόγω της υψηλής αισθητικής του!

Master Chef 4: Πότε επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες; Δείτε πότε κάνει πρεμιέρα! (Βίντεο)

Το Τεχνολογικό και Βιομηχανικό πάρκο Λαυρίου έχει μια ιδιαίτερη ιστορική σημασία και ομορφιά, αφού αποτελλεί μια ξεχωριστή πρόταση για τη φιλοξενία συνεδρίων, εκθέσεων, πολλιτιστικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων. Η ιστορία της περιοχής, η βιομηχανική παράδοση, αλλά και ο πλούτος των μνημείων αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για την προσέλκυση επισκεπτών! Λίγα περισσότερα λόγια για το που είναι το σπίτι του Master Chef!

Το Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου ιδρύθηκε στη θέση της παλαιάς Γαλλικής Εταιρείας Λαυρίου (Compagnie Française des Mines du Laurium) το 1992, με πρωτοβουλία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και με τη συνεργασία και στήριξη των φορέων της κοινωνίας του Λαυρίου, της Ελληνικής Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου περιλαμβάνουν συνεδριακούς χώρους συνολικής επιφάνειας περίπου 1.280 τ.μ.. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν όλο το χρόνο και διαθέτουν επίσης χώρο εστίασης, καφετέρια, όπως επίσης και άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό, προσφέροντας πλήρη υποστήριξη στη διοργάνωση εκδηλώσεων υψηλών απαιτήσεων. Το ΤΠΠΛ διαθέτει επίσης υπαίθριο θέατρο 700 θέσεων και εκτεταμένους κήπους, οι οποίοι προσφέρονται για εκδηλώσεις, όπως και χώρο στάθμευσης.

Οι εγκαταστάσεις του ΤΠΠΛ περιλαμβάνουν βιομηχανικούς, εργαστηριακούς και επαγγελματικούς χώρους υψηλής αισθητικής και αρχιτεκτονικής αξίας, οι οποίοι χτίσθηκαν στην πλειονότητά τους κατά τη χρονική περίοδο 1875-1940 και εξακολούθησαν να στεγάζουν βιομηχανική δραστηριότητα μέχρι το 1988.Στα 120 χρόνια βιομηχανικής λειτουργίας τους, τα κτίρια του ΤΠΠΛ υπέστησαν σημαντικές κτιριακές μετατροπές, συμπληρώσεις και προσθήκες, προκειμένου να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της τεχνολογικής εξέλιξης.

Σήμερα το Πάρκο διαθέτει ενιαίο χώρο 245 στρεμμάτων, ο οποίος περιλαμβάνει 41 κτιριακές μονάδες συνολικού εμβαδού 25.000 τ.μ., που έχουν διατηρηθεί διατηρητέα μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού. Τα βιομηχανικά κτίρια έχουν ανακατασκευαστεί συνδυάζοντας την καλαισθησία και τα ιστορικά στοιχεία με τη λειτουργικότητα. Από τον περασμένο Ιούλιο, φιλοξενούνται από το Συνεδριακό & Εκθεσιακό Κέντρο στους χώρους του ΤΠΠΛ καλλιτεχνικές και συνεδριακές εκδηλώσεις, εταιρικές παρουσιάσεις και συναντήσεις, επιδείξεις μόδας, φωτογραφίσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις και διάφορα events, μεταξύ των οποίων και τηλεοπτικά γυρίσματα, όπως το σίριαλ «Οι Μάγισσες της Σμύρνης». Πιο συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2005 έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 40 εκδηλώσεις. Ο χώρος έχει φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, 5 φωτογραφίσεις (κυρίως μόδας), 5 παρουσιάσεις προϊόντων, 7 meeting μεγάλων εταιρειών, περίπου 15 κινηματογραφικά, τηλεοπτικά και μουσικά γυρίσματα, 2 συναυλίες, 2 γυρίσματα video clip κλπ.

Δες τα εκπληκτικά πλάνα εδώ!

Master Chef - "βόμβα": Μπαίνει τέταρτος κριτής στο παιχνίδι! Δείτε το πρόσωπό του!

Αποκλειστικό "βόμβα" σας έχω και σήμερα στο Youweekly.gr και το Vanda's blog όσον αφορά το Master Chef! Αυτός είναι ο τέταρτος κριτής που και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόσωπό του...

Το ριάλιτι μαγειρικής του STAR που την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν έκανε θραύση αφού έσπασε τα μηχανάκια της τηλεθέασης είναι έτοιμο να επιστρέψει στις οθόνες μας με... κάποιες όμως αλλαγές!

Όπως πληροφορήθηκα και σας αποκαλύπτω πρώτη στο Vanda's blog, εκτός από την παρουσία των ήδη αγαπημένων κριτών θα υπάρξει κι άλλη μια φέτος και ακούσει στο όνομα... Βασίλης Μουρατίδης!

Σωτήρης Κοντιζάς: Ο κριτής του Master Chef πιο χαλαρός από ποτέ! Με την γυναίκα και την κόρη του στήνουν σκηνή στην παραλία!

Είναι από την Θεσσαλονίκη και φημίζεται για το φαγητό που φτιάχνουν τα...χεράκια του!

Master Chef -

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Μουρατίδης δεν ονειρευόταν να γίνει σεφ. Οι συγκυρίες το έφεραν να σπουδάσει μαγειρική σ' ένα Ι.Ε.Κ. της Θεσσαλονίκης, απ' όπου κατάγεται: "Βρέθηκα στον χώρο της μαγειρικής εντελώς τυχαία. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν κάτι που με άφηνε αδιάφορο, αλλά ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό μου ότι θα την αγαπήσω τόσο πολύ και θα εξελιχθεί σαν κομμάτι της ζωής μου. Στη σχολή, απλώθηκε μπροστά μου ένας κόσμος μαγικός και τόσο δημιουργικός, ώστε παθιάστηκα και ταυτίστηκα αμέσως… "

Αλλά, κακά τα ψέμματα, από τη στοιχειώδη σχολή μαγειρικής μέχρι να γίνεις executive chef σε μια κουζίνα υψηλής γαστρονομίας μέσα σε λιγότερο από δέκα χρόνια κι ενώ διανύεις ακόμα τα 30s σου, προϋποθέτει σκληρή δουλειά, αφοσίωση και θητεία σε αξιόλογες κουζίνες. Ο Βασίλης Μουρατίδης τα έχει στο ενεργητικό του και τα τρία. Δεν έχασε χρόνο σε κοινές κουζίνες. Δούλεψε από την αρχή της καρριέρας του σε διάστερα και τριάστερα εστιατόρια του εξωτερικού απ' όπου πήρε πολύτιμες εμπειρίες (La Rive (2* Michelin), στο Amstel Hotel Intercontinental, Parkheuvel (3* Michelin), στο Rotterdam), κατόπιν ως sous chef στο καλό Da Vinci στο Kempinski της Θεσσαλονίκης και από το 2010 στο Squirrel με chef τον Hervé Pronzato. Τα δυο τελευταία χρόνια τον συναντάμε και στην κουζίνα του Greenhouse restaurant στο Λονδίνο (2* Michelin) για εκπαίδευση, με internship. Η πορεία αυτή δείχνει έναν άνθρωπο που πραγματικά αγαπάει τη δουλειά του και σκοπεύει ψηλά.

Η ευκαιρία να γίνει περισσότερο γνωστός του δόθηκε πριν από χρόνια, όταν αποχώρησε απρόοπτα από το Danai ο εξαιρετικός chef Hervé Pronzato, που ήταν αιτία να βραβεύεται επί χρόνια το Squirrel με Χρυσό Σκούφο. Η απαιτητική, υψηλού επιπέδου κουζίνα, βρέθηκε στα χέρια του Βασίλη. Πριν προλάβουν ορισμένοι να εκφράσουν επιφυλάξεις, ήρθε μια ακόμη βράβευση με τον Χρυσό Σκούφο 2015: ο νέος executive chef τα είχε καταφέρει. Έχοντας δουλέψει επί χρόνια πλάι στον Pronzato, συνέχισε με το ίδιο επίπεδο κουζίνας, κράτησε βασικές αρχές και ιδέες, αλλά έβαλε και τη σφραγίδα του.