Αδιανόητο: Δεν είχε μάσκα και φόρεσε... πάνα στο κεφάλι

Όταν έχεις φαντασία...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αδιανόητο: Δεν είχε μάσκα και φόρεσε... πάνα στο κεφάλι

Κι όμως ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει ένα δικό του καθεστώς στη χώρα, με αδιανόητα σκηνικά να σημειώνονται καθημερινά! Ένας παππούς ήθελε να πάει στη λαϊκή αλλά δεν είχε μάσκα, έτσι αναγκάστηκε να βάλει μία πάνα στο κεφάλι του!

Μπορεί να μην πειθαρχούμε απόλυτα και όλοι μας όταν μας λένε ότι για να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού πρέπει να κάτσουμε απομονωμένοι στα σπίτια μας, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και για τα μέτρα που καλούμαστε να πάρουμε για την προσωπική μας υγιεινή.

Ένας κύριος εμφανίστηκε σε λαϊκή αγορά της Αθήνας, φορώντας πάνα - βρακάκι στο κεφάλι του, ώστε να κάνει τα ψώνια του και παράλληλα να προφυλάξει τον εαυτό του από τον ιό.

Φυσικά, αρκετοί ήταν εκείνοι που, στη θέα του συγκεκριμένου ανθρώπου με την πάνα στο κεφάλι, σήκωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τον απαθανάτισαν και έτσι ο καταναλωτής αυτός έγινε viral.

Πηγή: ethnos.gr

Τι περιορισμοί επιβλήθηκαν στις λαϊκές αγορές

Οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό συνεχίζονται με τα μέτρα να φτάνουν και στις λαϊκές αγορές, όπου θα τεθούν και εκεί περιορισμοί. Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες και ποια προϊόντα θα τεθούν σε προσωρινή απαγόρευση;

Περιορισμούς και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών θέτει το υπ. Ανάπτυξης στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση θα απαγορευθεί προσωρινά η διάθεση πλαστικών ειδών, ένδυσης, υπόδυσης και γενικά όλων των βιομηχανοποιημένων προϊόντων. Αντίθετα θα συνεχιστεί η διάθεση των νωπών προϊόντων, των τροφίμων και γενικότερα των ειδών καθημερινής ανάγκης, όπως τα χαρτικά.

Η πρωτοβουλία λαμβάνεται σε μία προσπάθεια να αραιώσουν οι πάγκοι απ’ τη λαϊκή και γενικότερα να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Σε αυτό θα παίξει ρόλο και το προσωπικό των εταιρειών security που τις επιτηρεί, σύμφωνα και με τις πρόσφατες οδηγίες τις οποίες αποφάσισε και συνέστησε η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Εξάλλου η ΠΟΣΠΛΑ είχε αποφασίσει την ενίσχυση των μέτρων προστασίας στις λαϊκές ζητώντας απ’ τους επαγγελματίες να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα αντισηπτικά για την απολύμανση των πάγκων και των ζυγαριών, να χρησιμοποιούν γάντια καθώς και να διαθέτουν και τους καταναλωτές – πελάτες τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μάλιστα πως κλείνουν όλες οι εκκλησίες, κάθε δόγματος και θρησκείας. Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε.

Πηγή: protothema.gr