Γέμισαν οι δρόμοι της Ταϊλάνδης με μαϊμούδες

Δεν υπάρχουν τουρίστες να τους ταΐσουν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γέμισαν οι δρόμοι της Ταϊλάνδης με μαϊμούδες

Αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στους δρόμους της Ταϊλάνδης, καθώς γέμισαν με μαϊμούδες. Ο λόγος; Δεν υπάρχουν τουρίστες να τους ταΐσουν μιας και όλοι έχουν κλειστεί σπίτια τους ενώ έχουν ακυρωθεί και πτήσεις λόγω κορωνοϊού.

Εκατοντάδες πεινασμένοι πίθηκοι περπατούν στους δρόμους της Ταϊλάνδης παλεύοντας να βρουν φαγητό, από τη στιγμή που η κύρια πηγή της τροφής τους έχει "εξαφανιστεί".

Τις εικόνες από αυτό το σκηνικό μοιράστηκε ο Sasaluk Rattanachai , ο οποίος είδε τους πιθήκους έξω από το κατάστημα όπου δουλεύει και τους κατέγραψε στο κινητό του, θέλοντας να δείξει τι συμβαίνει. Στο βίντεο του βλέπετε τους μικρούς πιθήκους που ψάχνουν για φαγητό, αλλά και το χάος που ακολουθεί όταν ένας καταφέρνει να βρει μια μπανάνα.

Οι άλλοι τον κυνηγούν και προσπαθούν να την κλέψουν, με τους ντόπιους να λένε ότι εκπλήσσονται από την αγριότητα τους, μιας και δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

Μιλώντας στην Daily Mail, ο Sasaluk δήλωσε χαρακτηριστικά, «Φέρονται περισσότερο σαν άγρια σκυλιά παρά σαν πίθηκοι. Τρελάθηκαν για το ένα κομμάτι φαγητού. Δεν τα έχω δει ποτέ τόσο επιθετικά. Νομίζω ότι οι πίθηκοι ήταν πολύ πεινασμένοι. Συνήθως υπάρχουν πολλοί τουρίστες εδώ για να θρέψουν τις μαϊμούδες, αλλά τώρα δεν υπάρχουν πολλοί, λόγω του κορωνοϊού».

Δείτε το βίντεο όπου αποκαλύπτει το περιστατικό που εξέπληξε τους ντόπιους μιας και γέμισαν οι δρόμοι της Ταϊλάνδης με μαϊμούδες

Να αναφέρουμε ωστόσο ότι η πόλη της Lopburi είναι το σπίτι για χιλιάδες πιθήκους που περιφέρονται στους δρόμους και τα κτίρια. Δεν είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση, μιας και πολλοί έχουν δει ακόμη και να ζουν σε άδεις οικοδομές ή παλιούς ναούς της πόλης.

Οι συγκεκριμένοι πίθηκοι ζουν συνήθως χωριστά σε δύο περιοχές. Το ένα μέρος ζει στις περιοχές των ναών και το άλλο κοντά στην τουριστική περιοχή της πόλης. Την ίδια στιγμή που επικρατεί "πανικός" η Gal Gdot μαζί με άλλους γνωστούς celebrities αποφάσισαν να εμψυχώσουν τον κόσμο τραγουδώντας το Imagine στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα!