Βίντεο σοκ από νοσοκομείο στην Ισπανία- Ηλικιωμένος κάνει βιντεοκλήση με τον γιο του

Εξαιρετικά συγκινητική στιγμή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βίντεο σοκ από νοσοκομείο στην Ισπανία- Ηλικιωμένος κάνει βιντεοκλήση με τον γιο του

Σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου και δείχνει έναν ηλικιωμένο σε νοσοκομείο στην Ισπανία, να μιλάει με βιντεοκλήση με τον γιο του, λίγο πριν φύγει από τη ζωή μετά από μάχη που δίνει με τον κορωνοϊό.

Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για αποκαρδιωτικές εικόνες στα νοσοκομεία στην Ισπανία και την Ιταλία, και μία από αυτές έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που έχει πληγεί σε απίστευτα μεγάλο βαθμό από τον κορωνοϊό, καθώς ήδη ταν κρούσματα έχουν φτάσει τις 72,248 και οι νεκροί τους 5,690. Οι γιατροί και οι το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά ευτυχώς δεν χάνουν και την ανθρωπιά τους.

Έτσι, το παρακάτω βίντεο, δείχνει μία νοσοκόμα να βοηθά έναν ηλικιωμένο να μιλήσει με βιντεοκλήση με τον γιο του προκειμένου να τον αποχαιρετήσει. Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο twitter και η απήχηση από τον κόσμο είναι συγκινητική.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο

Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη, στην Πορτογαλία έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό ένας 14χρονος.

Κορωνοϊός: Μπορεί να μεταδοθεί από τα κουνούπια;

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για το εάν ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί από το τσίμπημα ενός κουνουπιού, ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι και η παρουσία τους θα αποτελέσει συχνό φαινόμενο μέσα στην καθημερινότητά μας.

Ο ιός είναι νέος και έτσι είναι πολύ λίγα αυτά που γνωρίζουμε για τη συμπεριφορά του αλλά και για τους τρόπους μετάδοσής του.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προσπαθεί με κάθε μέσο να καθησυχάσει τον κόσμο και να προλάβει τον πανικό πριν αυτός εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο και φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Έτσι, ένα από τα θέματα που κλήθηκε να απαντήσει ο ΠΟΥ, είναι αν ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί από το τσίμπημα των κουνουπιών, μιας και το καλοκαίρι η παρουσία τους είναι πολύ έντονη και πολλές ασθένειες μεταδίδονται με αυτόν τον τρόπο.

Έτσι ο ΠΟΥ απάντησε, καθησυχάζοντας το κοινό και εξηγώντας πως δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο αφού ο ιός μεταφέρεται μόνο μέσα από σταγονίδια μολυσμένου ατόμου.

Και ενώ ο ΠΟΥ εξηγεί το αν ο ιός κολλάει από τα κουνούπια, οι νεκροί στην Ελλάδα αυξάνονται, με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει τους 37.

Η απάντηση του ΠΟΥ για το τσίμπημα των κουνουπιών

«Ο νέος κορωνοϊός δεν μπορεί να μεταδοθεί με το τσίμπημα των κουνουπιών.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη πληροφόρηση, ούτε κάποιο στοιχείο που να προτείνει ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε να μεταδοθεί από τα κουνούπια.

Ο νέο κορωνοϊός είναι ιός του αναπνευστικού συστήματος, και μεταδίδεται κυρίως από σταγονίδια μολυσμένου ατόμου που βήχει ή φτερνίζεται, ή από σταγονίδια σάλιου ή προϊόντα της μύτης.

Για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, καθαρίζουμε συχνά τα χέρια μας με αντισηπτικό ή τα πλένουμε με σαπούνι και νερό. Επίσης αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές με οποιονδήποτε βήχει ή φτερνίζεται».

κουνούπια κορωνοϊός