Απίστευτο! Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να κόβουμε το ψωμί - Το κάναμε λάθος

Δεν σας πάει το μυαλό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απίστευτο! Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να κόβουμε το ψωμί - Το κάναμε λάθος

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οι περισσότεροι τόσα χρόνια τώρα κόβουμε λάθος το ψωμί! Ένα βίντεο αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο και πραγματικά θα πάθετε πλάκα.

Αν και η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια όσοι προσέχουν την διατροφή τους έχουν περιορίσει πολύ την κατανάλωση του ψωμιού, υπάρχουν ακόμα πολλοί που συνοδεύουν το φαγητό τους με αυτόν τον γευστικό υδατάνθρακα.

Ο περισσότερος κόσμος κόβει το ψωμί από την κορυφή προς τα κάτω. Με αυτή την τεχνική θα έχετε παρατηρήσει ότι λογικά πολύ δύσκολα καταφέρνατε να έχετε λεπτοκομμένες φέτες, ειδικά σε αφράτο ψωμί που κουνιέται καθώς κόβεται.

Αυτός ο τρόπος σύμφωνα με την γνωστή σεφ Sarah Jampel είναι λάθος.Επομένως τι δεν κάνουμε σωστά;Αντί να ξεκινάτε από την κορυφή και να καταλήγετε σταδιακά στο τέλος, γυρίστε το ψωμί στο πλάι και ξεκινήστε από εκεί να το κόβετε. Με αυτόν τον τρόπο θα βρείτε από την αρχή κόρα και θα είναι πιο εύκολο να κόψετε στο πάχος που θέλετε τη φέτα σας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και δοκιμάστε το:

Ρίξτε μια ματιά και στην δίαιτα με τοστ μιας και μιλάμε για ψωμί! Χάνεις στο άψε σβήσε 4 κιλά

Μαύρο ή λευκό ψωμί; Τρεις μύθοι και μία αλήθεια

Το ψωμί, δυσεύρετο για ολόκληρες γενιές, έγινε η απόλυτη ενοχή του 21ου αιώνα. Τι πραγματικά ισχύει;

Οι μύθοι που κυκλοφορούν για το ψωμί:

  • Το λευκό ψωμί έχει περισσότερες θερμίδες από το ψωμί ολικής αλέσεως.Λάθος! Το ψωμί ολικής αλέσεως έχει περίπου ίδια θερμιδική αξία με το λευκό. Η διαφορά του είναι ότι παρασκευάζεται από αναποφλοίωτο σιτάρι, με αποτέλεσμα να περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες, οι οποίες έχουν μεγαλύτερο δείκτη κορεσμού.
  • Αν έχω διαβήτη τύπου 2, δεν μπορώ να καταναλώσω ψωμί.Λάθος! Σε περιπτώσεις διαβήτη τύπου 2 πρέπει να λαμβάνεται συγκεκριμένη ποσότητα υδατάνθρακα ανά γεύμα. Με τη βοήθεια ενός ειδικού, μπορεί το ψωμί να ενσωματωθεί στο διαιτολόγιο ενός διαβητικού.Πρέπει όμως να προτιμάται ψωμί ολικής αλέσεως, λόγω χαμηλού γλυκαιμικού του δείκτη, το οποίο δεν ανεβάζει πολύ τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  • Το χωριάτικο ψωμί, ή αλλιώς το ψωμί που παρασκευάζεται με προζύμι, έχει μεγαλύτερη θερμιδική αξία από τα υπόλοιπα είδη.Λάθος! Κάτι τέτοιο αποτελεί ακόμα έναν διατροφικό μύθο. Το χωριάτικο ψωμί, ή αλλιώς ψωμί με προζύμι, έχει ελαφρώς μικρότερη θερμιδική αξία από όλα τα υπόλοιπα είδη.
  • Το ψωμί, εκτός από υδατάνθρακες, περιέχει και πρωτεΐνη.Σωστό! Για κάποιο λόγο είναι ευρέως γνωστό πως το ψωμί είναι ένα τρόφιμο που περιέχει αποκλειστικά και μόνο υδατάνθρακα, κάτι το οποίο δεν ισχύει, αφού 1 φέτα ψωμί 30 γραμμαρίων περιέχει 15 γραμμάρια υδατάνθρακα αλλά και 3 γραμμάρια πρωτεΐνης.