Σοκαριστικό - Η σκηνή από το Contagion που εξηγεί πώς μεταδίδεται ο ιός

Το βίντεο που προκαλεί ανατριχίλα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σοκαριστικό - Η σκηνή από το Contagion που εξηγεί πώς μεταδίδεται ο ιός

Η ταινία Contagion είναι μία πολύ καλή αναπαράσταση του τι ακριβώς συμβαίνει με τον κορωνοϊό και η τελευταία σκηνή της είναι αυτή που προκαλεί το μεγαλύτερο σοκ, μιας και εξηγεί, πώς ακριβώς μεταδόθηκε ο ιός στους ανθρώπους.

Η τελευταία σκηνή της ταινίας ''Contagion'' είναι ολόκληρη μια προειδοποίηση για τον αντίκτυπο του ανθρώπου στο περιβάλλον και πώς οι πράξεις μας μπορούν να προκαλέσουν πανδημίες. Σαν αυτή του κορονοϊού...

Ένας από τους επιστημονικούς συμβούλους του ''Contagion'' -που δέκα, περίπου, χρόνια μετά την πρεμιέρα του στους κινηματογράφους ήρθε ξανά στην επιφάνεια λόγω του κορονοϊού- προτρέπει τους ανθρώπους να δώσουν βάση στο τελευταίο πεντάλεπτο της ταινίας, εξηγώντας πως είναι ένα εξαιρετικό μάθημα για το είδος των ανθρώπινων ενεργειών, που προκαλούν πανδημίες, σαν αυτή που ζούμε.

Η Δρ Tracey McNamara, λοιπόν, μια κτηνιατρική παθολόγος, που βοήθησε στα πρώτα στάδια της ταινίας, λέει συγκεκριμένα ότι η τελευταία σκηνή είναι ολόκληρη μια προειδοποίηση για τον αντίκτυπο του ανθρώπου στο περιβάλλον και πώς οι πράξεις μας μπορούν να προκαλέσουν πανδημίες.

Σε μια συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Metro, λέει: «Θα ήθελα, καθώς οι άνθρωποι παρακολουθούν αυτή την ταινία, να δουν προσεκτικά τα τελευταία πέντε λεπτά. Όλο αυτό το σενάριο, αυτό συμβαίνει»!

Πηγή: gazzetta.gr

Τι είναι η ταινία Contagion

Contagion είναι αμερικανικό περιπετειώδες θρίλερ, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ και πρωταγωνιστούν οι Μαριόν Κοτιγιάρ, Ματ Ντέιμον, Λώρενς Φίσμπερν, Τζουντ Λο, Γκουίνεθ Πάλτροου και Κέιτ Γουίνσλετ. Μια θανατηφόρα ασθένεια ξεσπά και μια ομάδα γιατρών από όλο τον κόσμο καλείται από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών για να αντιμετωπίσει την απειλή.

Η ταινία καταγράφει την εξάπλωση του ιού, τις προσπάθειες γιατρών ερευνητών να τον αναγνωρίσουν και να τον περιορίσουν, το χαμό που προκαλεί στην ανθρωπότητα και την αντίδραση αυτής μπροστά σε μια πανδημία και τελικά την ανακάλυψη του εμβολίου που θα σταματήσει την εξάπλωση.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις ΗΠΑ και στις 20 Οκτωβρίου 2011 στην Ελλάδα. Έλαβε κυρίως καλές κριτικές και απέφερε 135,4 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.